Στον καλαίσθητο χώρο του εστιατορίου Ox Athens ο Ιταλός σεφ Davide Bigarella, MRBIG, έκανε μοναδικά μαθήματα μαγειρικής με κοπές μοσχαρίσιου κρέατος όπως inside skirt, hanger steak, chuck roll και πραγματικά η δοκιμή μας έπεισε πως μπορούν να αναμετρηθούν αντάξια με ένα rib eye η ένα φιλέτο.
Η creeksrone farm είναι μια από τις πιο premium και μεγαλύτερες αμερικάνικες φάρμες εκτροφής black Angus παγκοσμίως.
Η Snake River farm SRF είναι η αντίστοιχη αμερικανικής εκτροφής wagyu beef στον κόσμο εκτός Ιαπωνίας.
Η νέα φιλοσοφία μας είναι να προσανατολιστούμε σε εναλλακτικές κοπές κρέατος(Inside skirt, Hanger tender,chuck roll),οι οποίες είναι νόστιμες, τρυφερές και φυσικά πιο οικονομικές.
Αυτό συμβαίνει γιατί οι περισσότεροι καταναλωτές και κατ’ επέκταση τα εστιατόρια ζητάνε τις πιο δημοφιλές κοπές όπως rib eye,t-bone, fillet.
Έτσι όλες οι άλλες κοπές μένουν «πίσω» για τους εκτροφείς.
Ο στόχος είναι να αξιοποιούμε στο μέγιστο την α ύλη μας, δηλαδή το μοσχάρι στο 100%.
Με αυτό τον τρόπο, στοχεύουμε μακροπρόθεσμα σε μια πιο οικολογική προσέγγιση της παγκόσμιας κτηνοτροφίας, και φυσικά στο να εκπαιδεύουμε όλοι μας να καταναλώνουμε με υπευθυνότητα και σεβασμό στη
- Facebook
- Twitter
- E-mail
0