Δεν γίνεται να είσαι λάτρης του καφέ και να μη γνωρίζεις το όνομα samba που συνδέεται με αυτή την καθημερινή απόλαυση από το 1979. Τότε, ο Στέφανος Καλαφατάς δημιούργησε την εταιρεία που εδώ και 45 χρόνια μοιράζεται μαζί μας το πάθος για τον εκλεκτό καφέ, οδηγώντας μας σε νέες ανακαλύψεις μέσα από χαρμάνια και μονοποικιλίες που ξεχωρίζουν.

 

Με οδηγό πλέον τον γιο, Κώστα Καλαφατά, η Samba Coffee Roasters εκφράζει όλη τη φιλοσοφία της στο flagship store στο Κολωνάκι και στο Samba Coffee Roasters Crossroads στην Πανόρμου, όπου μπορείς να δοκιμάσεις καφέδες που έρχονται από τις καλύτερες φάρμες του κόσμου και ψήνονται αριστοτεχνικά για να αναδείξουν τα καλύτερα χαρακτηριστικά τους. 

 

Samba Coffee Roasters

 

Εδώ, εκτός από τον καφέ ροής και τους single origin που κάθε τόσο αλλάζουν, μπορείς να απολαύσεις και μία ακόμα επιλογή: η κατηγορία Competition Coffees περιλαμβάνει τους καφέδες με τους οποίους συμμετέχουν οι baristi της εταιρείας στους διεθνείς διαγωνισμούς, όπου και διακρίνονται. Οι κόκκοι αυτοί προέρχονται από φάρμες με εξαιρετικά μικρή παραγωγή, έχουν περάσει από καινοτόμες, πειραματικές επεξεργασίες και καβουρδίζονται με έξτρα προσοχή στη λεπτομέρεια, προκειμένου να προσφέρουν ένα φλιτζάνι όπου η καθαρότητα της γεύσης και οι νότες της επίγευσης δημιουργούν μια εξαιρετική εμπειρία που καλεί λάτρεις από όλο τον κόσμο στα καταστήματα της Samba.

 

Οι καφέδες που προσφέρουν τα δυο καταστήματα αλλά και το eshop της Samba Coffee Roasters ξεχωρίζουν και για έναν ακόμα λόγο: τον σεβασμό στο περιβάλλον. Από τη φάρμα μέχρι το φλιτζάνι που κρατάς στα χέρια σου, αυτό το ταξίδι του καφέ προσφέρει την ευχαρίστηση του specialty coffee με αγάπη και αληθινό πάθος για τη γεύση. 

 

www.sambacafe.gr

The shop: Σόλωνος 36 & Λυκαβηττού, Κολωνάκι / Crossroads: Λασκαρίδου 7, Αμπελόκηποι 

Instagram: @sambacoffeeroasters

Facebook: Samba Coffee Roasters 

Οδηγός Γεύσης