Στη Σφήκα συμβαίνει κάτι πολύ απλό. Τρως νόστιμο, ποιοτικό φαγητό και πίνεις το κρασάκι ή την μπίρα σου σε έναν χώρο που αποποιείται τις ταμπέλες ή τις φανφάρες. Τα μεζεδάκια είναι όλα χειροποίητα με υλικά διαλεχτά από όλη την Ελλάδα. Το σύγκλινο έρχεται από τη Μάνη, τα παξιμάδια από την Κρήτη, το κρασί από το Δίστομο, οι ελιές αγοράζονται απο μικροπαραγωγούς της Λακωνίας, η ρίγανη μοσχομυρίζει γιατί κι αυτή συλλέγεται με το χέρι. Ακόμα και το αλάτι είναι ανθός από τη νότια Πελοπόννησο και η νοστιμιά που δίνει σε κάθε συνταγή είναι ιδιαίτερη.

 

Σφήκα
Φωτ.: Θάλεια Ιωάννου/ LIFO

 

Όλα τα πιάτα είναι χειροποίητα, νόστιμα και γνώριμα. Σαγανάκι, κολοκυθοκεφτέδες, φάβα, πικάντικο μπουγιουρντί, μπεκρή μεζέ, παραδοσιακά κεφτεδάκια είναι κάποια από τα μεζεδάκια που μπαίνουν στη μέση, ενώ στις μερίδες, που επίσης μπορεί να μοιραστεί όλη η παρέα, θα βρεις κοτόπουλο και μπριζολάκια μαριναρισμένα αλλά και ένα κεμπάπ αλά Σφήκα που πρέπει να δοκιμάσεις. Στα πιάτα που κάθε τόσο εναλλάσσονται ανάλογα με την εποχή και τη φρεσκάδα των υλικών είναι και ο τυρένιος μουσακάς, λαχταριστός και ελαφρώς πειραγμένος, για να μένει αξέχαστος. Οι χορτοφάγοι θα βρουν τα δικά τους πιάτα στη Σφήκα, που έχει κάτι για όλους. Καλαμάκι από μανιτάρια, φάβα και άλλες προτάσεις φροντίζουν να μη μένει κανένας παραπονεμένος.

 

Δεν είναι μόνο οι νόστιμες γεύσεις και τα ποιοτικά υλικά που κάνουν αυτό το στέκι να ξεχωρίζει, είναι και όλη η εναλλακτική ατμόσφαιρα που σε κάνει να νιώθεις άνετα. Ένα στέκι αυθεντικό, οικείο, που «χτυπά» κατευθείαν στην ανάγκη σου για στιγμές αυθεντικές. 

 

Στρατηγού Κοντούλη 15, Κουκάκι, 210 9221341 

Facebook: sfikapub

Οδηγός Γεύσης