Η μεσογειακή φύση είναι πλασμένη για να μπορείς να απολαμβάνεις γευστικούς μεζέδες που δεν βαριέσαι ποτέ, γιατί όλα αυτά τα υπέροχα υλικά κάθε εποχής μετατρέπονται σε νόστιμα πιατάκια που συνοδεύεις με κρασάκι ή κάποιο ελληνικό απόσταγμα από εκείνα που παίρνουν από πάνω σου την κούραση και το άγχος της ημέρας.

 

Ακριβώς αυτό συμβαίνει και στον Σκούφια. Το καφενείο-μεζεδοπωλείο του Παγκρατίου είναι το στέκι που σε ξεκουράζει σε μια χαλαρή ατμόσφαιρα, αυθεντική και άκρως ελληνική, όπου θα απολαύσεις από τον πρωινό σου καφέ μέχρι πιατάκια καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας. Άλλωστε, η οικειότητα είναι κομμάτι της απόλαυσης και οι γεύσεις είναι τόσο γνώριμες που δεν γίνεται να μην ευχαριστιέσαι κάθε μπουκιά. 

 

Το μενού περιλαμβάνει από πρωινές ομελέτες και αυγά μέχρι βραδινές προτάσεις που μπαίνουν στη μέση και διαδέχονται η μία την άλλη, όπως χαλούμι ψητό με μαρμελάδα φράουλας, χοιρινή τηγανιά με μέλι και θυμάρι, κόκορας με χυλοπίτες και τριμμένο κεφαλοτύρι αλλά και μοσχαρίσιο συκώτι που πρέπει να δοκιμάσεις οπωσδήποτε!

 

Σκούφιας

 

Φρέσκος και νεανικός, ο Σκούφιας είναι στέκι για πολλές και διαφορετικές παρέες. Στα συν και οι τιμές του που παραμένουν χαμηλές για να μπορείς να δοκιμάζεις όσα θέλεις, συνδυάζοντάς τα με κάποιο κρασάκι –όλα τα χύμα είναι εξαιρετικά– ή με μια επιλογή από τη λίστα με τα κοκτέιλ, που επίσης είναι προσεγμένη και ταιριάζει με τις γεύσεις. 

 

Ο Σκούφιας είναι το φιλικό και προσιτό στέκι που θα σου σερβίρει ό,τι διαλέξεις με χαρά, κάνοντας την Εμπεδοκλέους προορισμό κάθε φορά που χρειάζεσαι ένα σιγουράκι για τη βόλτα σου.

 

Εμπεδοκλέους 9-13, 215 5055849

Instagram: o_skoufias

Οδηγός Γεύσης