Το βιβλίο «Σουβλάκι, Ένα Γαστρονομικό Ταξίδι από τα Ομηρικά Έπη μέχρι το Σύγχρονο Street Food» του Τάσου Μπρεκουλάκη και της Μαρίνας Πετρίδου είναι η πρώτη ολοκληρωμένη μελέτη που έχει γίνει για το πιο δημοφιλές ελληνικό φαγητό του δρόμου, η οποία κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Πατάκη.

 

Στις 350 σελίδες του βιβλίου οι συγγραφείς του προσπαθούν μέσα από αναφορές σε αρχαία ελληνικά κείμενα και ευρήματα ανασκαφών να εντοπίσουν τα ίχνη του στην αρχαιότητα, κάνουν μια μεγάλη έρευνα για το κρέας στην ελληνική διατροφή από τους προϊστορικούς χρόνους μέχρι σήμερα και μαζεύουν μαρτυρίες για το σουβλάκι στη σημερινή του μορφή που εμφανίστηκε τη δεκαετία του 1920 και καθιερώθηκε στην Αθήνα ως πρόχειρο φαγητό όλων κοινωνικών των τάξεων.

 

Το Σάββατο 27 Μαΐου στις 7 το απόγευμα οι εκδόσεις Πατάκη και συγγραφείς του βιβλίου σας προσκαλούν στην Αγορά Μοδιάνο της Θεσσαλονίκης στην πρώτη παρουσίασή του, με εκλεκτούς καλεσμένους να μιλήσουν γι’ αυτό:

 

• Άγγελος Ρέντουλας, διευθυντής του περιοδικού «Γαστρονόμος»

• Στέφανος Τσιτσόπουλος, δημοσιογράφος

• Σωτήρης Ευαγγέλου, σεφ του «Μακεδονία Παλάς»

• Ζωή Παρασίδη, δημοσιογράφος

• Έλσα Ποιμενίδου, δημοσιογράφος

• Οι συγγραφείς του βιβλίου

 

Μετά την παρουσίαση θα ακολουθήσει ποντιακό γλέντι με τους Πόλυ Εφραιμίδη, Βασίλη Μαλεγκάνο και Νίκο Νεραντζάκη με σουβλάκια και κρασί.

 

Οδηγός Γεύσης