Στο Athens View Balcon οι ελληνικές γεύσεις αποκτούν νέα πνοή και κοιτούν την πόλη από ψηλά
Στον 7ο όροφο του Elia Ermou Athens Hotel ο σεφ Λεωνίδας Βρακάς φτιάχνει πιάτα που εκμοντερνίζουν το ελληνικό στοιχείο και απευθύνονται τόσο στον επισκέπτη που θέλει μια συνολική εμπειρία του ελληνικού γευστικού πλούτου, όσο και του ντόπιου που αγαπά το καλό εγχώριο φαγητό.
ADVERTORIAL
Μια ανάσα από την Πλατεία Συντάγματος, στη συμβολή της πολύβουης Ερμού με το πολύχρωμο στενό της Πετράκη, εκεί που ντόπιοι και τουρίστες γίνονται ένα και οι μυρωδιές και οι γεύσεις μπλέκονται σε κάθε βήμα, βρίσκεται το Elia Ermou Athens Hotel, ένα ξενοδοχείο που αγκαλιάζει την αθηναϊκή εμπειρία για τους ξένους αλλά και εγχώριους επισκέπτες.
Περνώντας κανείς την πόρτα του, το προσωπικό τον καλωσορίζει σε έναν λιτό αλλά και αριστοκρατικό χώρο. Στην επίσκεψή μας, κατευθυνθήκαμε προς τον 7ο όροφο του ξενοδοχείου, εκεί που βρίσκεται δηλαδή το Athens View Balcon, για να ανακαλύψουμε τις δημιουργίες που βγαίνουν από την κουζίνα του, δια χειρός του σεφ Λεωνίδα Βρακά.
Η γυάλινη τζαμαρία που περιβάλλει το εστιατόριο κάνει τη θέα από αυτό μια μεγάλη καρτ ποστάλ της πόλης από ψηλά. Ο «μυημένος» επισκέπτης βλέπει τα μέρη από τα οποία περνά κάθε μέρα «αλλιώς». Παρατηρεί τα ψηλότερα σημεία γνώριμων κτιρίων, εντοπίζει εύκολα την Μητρόπολη αλλά και τα Αναφιώτικα και με λίγη περισσότερη προσπάθεια κάποια λιγότερο αναγνωρίσιμα σημεία της Αθήνας. Όσο για τον τουρίστα, η θέα του Athens View Balcon είναι μια καλή εισαγωγή στις αρετές της Αθήνας. Κοινός τόπος και των δύο επισκεπτών φυσικά, η Ακρόπολη που δεσπόζει στο βάθος κι όλοι μπορούν να αναγνωρίσουν.
Ο Λεωνίδας Βρακάς είναι ένας σεφ που εκπροσωπεί τη σύγχρονη ελληνική κουζίνα στην οποία προσπαθεί να προσθέσει μια πιο προσωπική και μοντέρνα ματιά. Με αυτή την οπτική έχει δομήσει το μενού του Athens View Balcon. Δίνοντας βάση σε ΠΟΠ ελληνικά προϊόντα και υλικά από μικρούς Έλληνες παραγωγούς, όπως σπάνια τυριά και μανιτάρια, ο σεφ δημιουργεί πιάτα που πάνε πέρα από την κλασική ελληνική κουζίνα όπως παραδοσιακά τη γνωρίζουν οι περισσότεροι.
Όσον αφορά τους ξένους επισκέπτες, σκοπός όπως εξηγεί και ο ίδιος ο Λεωνίδας Βρακάς είναι οι τουρίστες που περνάνε από τα τραπέζια του εστιατορίου να μπορούν να έχουν μια συνολική εμπειρία γύρω από τον ελληνικό γευστικό πλούτο. Οι περισσότεροι γνωρίζουν τα κλασικά ελληνικά πιάτα σαν τον μουσακά ή το σουβλάκι, όμως ενθουσιάζονται όπως παρατηρεί κι ο ίδιος ο σεφ με αυτά που φτάνουν στα πιάτα τους και ιδιαίτερα με την ποιότητα των υλικών.
Τη μοντέρνα πάντως ματιά του μενού μπορέσαμε να καταλάβουμε εύκολα ήδη με τη σπανακόπιτα που έφτασε για starter στο τραπέζι μας σε μορφή spring roll μαζί με μια ελαφριά σως από αρωματικό γιαούρτι. Πρόκειται άλλωστε και για ένα «best seller» του εστιατορίου, μιας και επισκέπτες του το ζητούν συχνά.
Όσοι από εσάς πάντως θέλετε ένα πιο έντονο ορεκτικό, μια καλή επιλογή είναι τα tacos με ζουμερό χοιρινό, πιπεριά φλωρίνης και κρεμμύδι τουρσί.
Ένα αγαπημένο τοπικό ζυμαρικό της Κρήτης, τα σκιουφιχτά, απογειώνονται εδώ, φτάνοντας στο τραπέζι μας όσο al dente χρειάζεται, συνοδευόμενα από μπουκιές από τρυφερά μοσχαρίσια μάγουλα αλλά και σκοτύρι Ίου. Ένα must πιάτο που πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσετε αν βρεθείτε στο Athens View Balcon.
Είτε αγαπάτε το κρέας είτε το ψάρι, το μενού θα σας ανταμείψει. Οι πρώτοι μπορείτε να απολαύσετε αρνί με βουτυράτες πατάτες και μελιτζανοσαλάτα, ένα πιάτο που μυρίζει Ελλάδα χωρίς να είναι όσο βαρύ μπορεί να νομίζει κάποιος. Για τους δεύτερους, προτείνουμε ανεπιφύλακτα τον φρέσκο τόνο, που φτάνει σε φέτες στο πιάτο, μαζί με έναν πολύ ιδιαίτερο πουρέ από ψητό κρεμμύδι και φρέσκια σπαράγγια.
Στο μενού του Athens View Balcon θα βρείτε φυσικά πολλά ακόμα ευφάνταστα πιάρα αλλά κι έναν πολύ ενημερωμένο κατάλογο με ελληνικά κρασιά για να συνοδεύσετε το γεύμα ή το δείπνο σας. Εμείς προτιμήσαμε το ροζέ «Βυσσινόκηπος» του Κτήματος Παλυβού, όσο ελαφρύ αλλά και γευστικό χρειαζόταν για να συνοδεύσει το γεύμα μας.
Τη γευστική αυτή εμπειρία ολοκληρώσαμε με μια τάρτα μήλου για να κλείσουμε γλυκά αυτό το μεσημέρι που νιώσαμε «τουρίστες στην πόλη μας».
Το Athens View Balcon λειτουργεί καθημερινά από τις 10:00 έως τις 00:00. Το μεσημεριανό μενού σερβίρεται από τη 13:00 έως τις 17:00 ενώ το βραδινό από τις 17:00 έως τις 22:45.
Elia Ermou Athens Hotel, Ερμού 15-17 (είσοδος και από Πετράκη), Αθήνα, 105 63, τηλ. +30 210-32.50.100.