Περπατώντας στην Αγία Θέκλας στο Down town της Αθήνας, στου Ψυρρή, νιώθεις ότι είσαι κάπου μακριά, παρόλο που είναι ο δρόμος διαγώνια απέναντι από το μέτρο Μοναστηράκι και διασταυρώνεται με την οδό Ερμού.

 

Εδώ οι ρυθμοί είναι πιο χαλαροί με τον παραδοσιακό τρόπο τουλάχιστον, με τον Θανάση που έχει το Πάρκινγκ από τον πατέρα του από το 1970, το μανάβικο της γωνίας κληρονομιά πολλών χρόνων και το καρεκλάδικο στο τέλος του δρόμου που μετράει 2 γενιές τώρα.

 

Tartufo: Cucina italiana

 

Οι περιοχή εκτός από τα παραδοσιακά μαγαζιά έχει και πολλά κτήρια που έχουν μεταμορφωθεί σε boutique hotel & RBNB. Στον αριθμό 9 της Αγία Θέκλας βρίσκεται και το tartufo cucina Italiana σε ένα Art Deco οίκημα που λειτουργεί ως boutique hotel και το έχει σαν reception του. Οι γραμμές απλές και λιτές σε έναν χώρο περίπου 500 τ.μ. να επεκτείνεται σε 2 επίπεδα αλλά να ξεχωρίζουν οι 2 είσοδοι καθώς το κτήριο βλέπει και στην οδό Πιττακή στον αριθμό 8.

 

Έτσι, λοιπόν, από το πρωί σερβίρει πρωινά στους guests του ξενοδοχείου αλλά και υποδέχεται και όλους όσους ξέρουν από Ιταλικά πρωινά και όχι μόνο. Από τις 8 το πρωί εδώ θα βρεις ζεστές φοκάτσιες γεμισμένες με κάθε λογίων ιταλικά αλλαντικά και τυριά ενώ δεν λείπουν και τα λαχταριστά κρουασάν που τα γεμίζουν με πραλίνα φουντουκιού και φιστίκι λαχταριστό και νόστιμο όσο δεν φαντάζεσαι. Βέβαια δεν λείπουν τα φρεσκοφουρνισμένα κέικ αλλά και τα πρωινά που μπορείς να παραγγείλεις a la carte με επιλογές από αυγά ποσέ με σολομό, ως και κλασικό English breakfast.

 

Tartufo: Cucina italiana

 

Συνεχίζοντας στην διάρκεια της ημέρας ξεκινάει το lunch με επιλογές από ιταλικά πιάτα που όλοι αγαπήσαμε.

 

Με το που κάθεσαι τραγανά chiccetti (ή αλλιώς τα tapas της κεντρικής Ιταλίας) σου προσφέρονται σαν welcome για να ξεκινήσεις, ενώ μπορείς να τα παραγγείλεις και όλη την διάρκεια της ημέρας για να συνοδεύσεις τα aperitivo ή το κρασί σου με τιμή τεμαχίου που ξεκινάει από 1,70€ έως 2,5€ το ακριβότερο για να τα απολαύσεις στην μεγάλη μπάρα που παρασκευάζονται μπροστά σου, με τους ήχους γνωστών Dj και ραδιοφωνικών παραγωγών .

 

Εξάλλου εδώ θα βρεις μεγάλη ποικιλία κρασιών από ελληνικό και ιταλικό αμπελώνα για να επιλέξεις αυτό που σου ταιριάζει.

 

 

Tartufo: Cucina italiana

 

Στο τιμόνι αυτής της προσπάθειας, εκτός από τα αδέλφια Τάσο και Δήμο με 12 χρόνια παρουσία σε ιταλικά εστιατόρια σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, μαζί τους και ο chef pino scacceri ή αλλιώς ο άνθρωπος πίσω από το Πρυτανείο και σαν executive chef ο Αλέξανδρος Λαζούλης που πλέον «τρέχει» όλο τον όμιλο με την αστείρευτη ενέργεια του αλλά και την διάθεση του να προσφέρει πάντα κάτι καινούργιο.

 

Αυτή η μίξη στην κουζίνα μόνο σε καλό έχει βγει και το αποτέλεσμα όχι απλά το βλέπεις αλλά το γεύεσαι κιόλας.

 

Εμβληματικό πιάτο το μοσχαρίσιο μεδούλι με το σεβίτσε γαρίδας, το vittelo tonnato και η πίτσα, στην οποία ακολουθούνται Ναπολιτάνικα μονοπάτια με ζυμάρι 48ωρης ωρίμανσης και γεύση που ζηλεύει κάθε γνήσιος Ιταλός.

 

Tartufo: Cucina italiana

 

Στα κυρίως πιάτα κυριαρχούν τα pasta και ραβιόλι που φτιάχνονται αποκλειστικά από τον chef pino με κυρίαρχο αυτό με την φρέσκια τρούφα αλλά και προτάσεις με κρέας όπως το ιταλικό κοντοσούβλι, με μπούτι αρνί, φασκόμηλο, παρμεζάνα και λάδι τρούφας.

 

Στα γλυκά το ομώνυμο ιταλικό  tartufo σε σφαίρα σοκολάτας με μους σοκολάτας και κρέμα ενγκλεζ και το τιραμισού που βλέπεις τον εσπρέσο να βυθίζεται μέσα σε μια σοκολατένια φωλιά και να ξεχειλίζει την κρέμα από μασκαρπόνε, δεν θα σε αφήσουν ασυγκίνητο.

 

Στα highlights βρίσκεται η προσεγμένη λίστα cocktails που επιμελείται ο Γιώργος Λαϊνάς.

 

Λόγω των εορταστικών ημερών το ωράριο ενδέχεται να είναι διαφορετικό

Tartufo: Αγίας Θέκλας 9 & Πιττακή 8

210-3315458

Instagram @tartufo.athens

Οδηγός Γεύσης