O Μπάμπης στο Παλαιό Φάληρο είναι ιστορικό μαγαζί, από εκείνα που δεν γίνεται να μην έχεις συνδέσει με δεκάδες στιγμές και ακόμα περισσότερες γεύσεις. Η ελληνική παράδοση στον Μπάμπη είναι σημαντική κι εκείνος είναι σημαντικός στην ελληνική παράδοση γιατί σε αυτόν φυλάσσεται σαν πολύτιμος θησαυρός ένα κομμάτι της ταυτότητάς μας και παρουσιάζεται σε μια πολύ ποιοτική εκδοχή χάρη στις προσεγμένες πρώτες ύλες και τις μυστικές συνταγές που παραμένουν ίδιες από το 1967.

 

Τα περίφημα μπιφτέκια είναι από τα πρώτα που πρέπει να δοκιμάσεις, αν είσαι από εκείνους που δεν το έχουν κάνει ακόμα. Τα ψητά στη σχάρα, εξάλλου, είναι μια κατηγορία που πρωταγωνιστεί, με ζουμερά εκλεκτά κρέατα τα οποία έρχονται από διαφορετικά μέρη της Ελλάδας. Μοσχάρι Ελασσόνας, χοιρινό από τα Τρίκαλα, κοτόπουλα Άρτας, ψήνονται με μαεστρία τη στιγμή της παραγγελίας και αποκαλύπτουν την ποιότητα της πρώτης ύλης.

 

Ταβέρνα Μπάμπης
Τα περίφημα μπιφτέκια είναι από τα πρώτα που πρέπει να δοκιμάσεις, αν είσαι από εκείνους που δεν το έχουν κάνει ακόμα.

 

Μεγάλο κεφάλαιο και τα μαγειρευτά, όπου θα βρεις τα πιο αντιπροσωπευτικά πιάτα της κουζίνας μας. Παστίτσιο και μουσακάς, χοιρινό λεμονάτο ή μοσχαράκι γιουβέτσι, σουτζουκάκια αλλά και σούπες ημέρας θυμίζουν παραδοσιακό κυριακάτικο τραπέζι, ενώ, από την άλλη πλευρά, θα βρεις τα αγαπημένα λαδερά, που εκτιμάμε πολύ περισσότερο όσο μεγαλώνουμε. Μπάμιες, αρακάς, λαχανόρυζο, γίγαντες και ό,τι άλλο θυμίζει την κουζίνα της μαμάς βρίσκεται στον κατάλογο, ακολουθώντας φυσικά την εποχή και τον καιρό. Δεν λείπουν ούτε οι προτάσεις με ψάρια και θαλασσινά, απαραίτητα στην καθημερινή διατροφή. Γιατί στον Μπάμπη θα βρεις καθημερινό ποιοτικό φαγητό που μπορείς να το απολαύσεις είτε στον φιλόξενο φυσικό χώρο του είτε σπίτι σου με την υπηρεσία delivery.

 

Ταβέρνα Μπάμπης
Ο Μπάμπης δεν γράφει τυχαία εδώ και τόσα χρόνια τη δική του ιστορία στο κεφάλαιο «γεύση». Κι αυτό το γνωρίζουμε καλά όσοι έχουμε περάσει την πόρτα του πεινασμένοι κι έχουμε φύγει με ένα τεράστιο χαμόγελο ευχαρίστηση.

 

Αν πάντως επιλέξεις το πρώτο, να ξέρεις ότι σε περιμένει μια χαμογελαστή ομάδα –όλοι οι άνθρωποι στον Μπάμπη είναι μια δεμένη παρέα– για να σε περιποιηθεί με τον καλύτερο τρόπο και να φροντίσει να απολαύσεις το γεύμα σου. Δεν μας έλεγαν από τότε που ήμασταν παιδιά πως η ώρα του φαγητού είναι ιερή; Εδώ, λοιπόν, θα νιώσεις ξανά αυτή την αίσθηση, αλλά στην πιο ενήλικη εκδοχή της, αφού η απόλαυση πρωταγωνιστεί σε αυτή την άκρως ελληνική γευστική εμπειρία. 

 

Ο Μπάμπης δεν γράφει τυχαία εδώ και τόσα χρόνια τη δική του ιστορία στο κεφάλαιο «γεύση». Κι αυτό το γνωρίζουμε καλά όσοι έχουμε περάσει την πόρτα του πεινασμένοι κι έχουμε φύγει με ένα τεράστιο χαμόγελο ευχαρίστησης.

 

Ταβέρνα Μπάμπης
Στον Μπάμπη θα βρεις καθημερινό ποιοτικό φαγητό που μπορείς να το απολαύσεις είτε στον φιλόξενο φυσικό χώρο του είτε σπίτι σου με την υπηρεσία delivery.

 

Λεωφόρος Αμφιθέας 73, Παλαιό Φάληρο, 210 9420529 

Facebook: Ταβέρνα Μπάμπης

Instagram: babis_taverna

Οδηγός Γεύσης