Aν υπάρχει μια κουζίνα που είναι φτιαγμένη για να την απολαμβάνεις όλη μέρα, αυτή είναι η ιταλική. Το Tartufo δημιουργήθηκε για να μας θυμίσει την ποιότητα και τη νοστιμιά αυτής της μαγειρικής κουλτούρας, προσφέροντας πιάτα για κάθε στιγμή, που βασίζονται στη μεσογειακή παράδοση και την πλούσια φύση της.

 

Tartufo
Φωτ.: Θάλεια Ιωάννου/ LIFO

 

Ειδικά τώρα το καλοκαίρι που οι βόλτες στην περιοχή του Ψυρρή σού αποκαλύπτουν τη μαγική πλευρά αυτής της πόλης, το ιταλικό εστιατόριο Tartufo που βρίσκεται μεταξύ 2 πολυσύχναστων δρόμων, στην Αγίας Θέκλας 9 από τη μια και στην Πιττακή 8 από την άλλη, γίνεται προορισμός που σε προσκαλεί σε μια ατμόσφαιρα φιλική και οικεία όσο ακριβώς χρειάζεται για να νιώσεις την όμορφη πλευρά του ελληνικού καλοκαιριού.

 

Tartufo: Στιγμές γευστικής ευτυχίας στο νέο ιταλικό στου Ψυρρή

 

Ο κατάλογος είναι μια γιορτή όπου πρωταγωνιστούν τα φρέσκα εποχικά υλικά και οι συνταγές που εμπνέονται από την ιταλική γαστρονομία. Κοτόπουλο σε κρούστα δημητριακών με κρέμα γκοργκοντζόλα, καρπάτσιο από κόκκινο τόνο με αλμυρίκια και παγωτό σορμπέ λεμόνι και δροσερές σαλάτες όπως η Capricciosa με ντομάτα, μοτσαρέλα, πέστο φιστικιού και προσούτο είναι μια καλή αρχή για να καταλάβεις τη φιλοσοφία του Tartufo. 

 

Tartufo: Στιγμές γευστικής ευτυχίας στο νέο ιταλικό στου Ψυρρή

 

Φυσικά, οι προτάσεις σε πάστα και πίτσα είναι μια υπενθύμιση του πλούτου της ιταλικής κουζίνας, αφού θα βρεις παραδοσιακές συνταγές αριστοτεχνικά εκτελεσμένες για να σε εκπλήξουν με τη διαφορά της γεύσης. Να δοκιμάσεις οπωσδήποτε την κλασική Caccio e Pepe e Tartufo αλλά και την Carbonara με σπαράγγια που σε οδηγούν σε μια άλλη εκδοχή των κλασικών πιάτων. Εξίσου εξαιρετικά είναι και τα κυρίως πιάτα, όπως το γεμιστό καλαμάρι με ταραμά μελιτζάνας και χαβιάρι σολομού, το φαγκρί με πουρέ καρότου αλλά και οι κοπές tomahawk και rib eye.

 

Tartufo: Στιγμές γευστικής ευτυχίας στο νέο ιταλικό στου Ψυρρή

 

Δίπλα στα πιάτα, τα κοκτέιλ του Τartufo συμπληρώνουν τη γευστική εμπειρία με δροσιστικές συνταγές που μπορείς να απολαμβάνεις από νωρίς γιατί η χαρά της καλοκαιρινής ξεκούρασης δεν έχει ώρα. Το Tartufo γνωρίζει πολύ καλά πώς να δημιουργεί μια all-day γευστική ευτυχία!

 

Αγίας Θέκλας 9 & Πιττακή 8, Ψυρρή 210 3315458

Instagram: @tartufo.athens

Οδηγός Γεύσης