Villa Dioskouri: Η ιστορία ξαναγράφεται δημιουργώντας ένα νέο κεφάλαιο γεύσης

Tο ιστορικό spot του Νέου Ψυχικού ξαναγυρνά στον χώρο του, φέρνοντας μαζί του όλη τη φήμη και τη μοναδικότητά του, ενώ ταυτόχρονα συνδυάζει τη γνώση και την εξειδίκευση των Wolves of Kitchen στην κρεατοφαγία.

The LiFO team, 15.11.2019 | 15:23

Η ιστορία επαναλαμβάνεται. Ή μάλλον επιστρέφει σ' εκείνο το σημείο όπου γράφτηκε για να δημιουργήσει μια νέα αφήγηση που θα σημαδέψει με τον δικό της τρόπο τα γεγονότα που αφορούν τη γεύση της σύγχρονης Αθήνας.

 

Οι Διόσκουροι, το ιστορικό spot του Νέου Ψυχικού, ξαναγυρνούν στον χώρο τους, φέρνοντας μαζί τους όλη τη φήμη και τη μοναδικότητά τους, ενώ ταυτόχρονα συνδυάζουν τη γνώση και την εξειδίκευση των Wolves of Kitchen στην κρεατοφαγία. Αν αυτό δεν είναι ιστορικό γεγονός, τότε ποιο θα μπορούσε να είναι;

 

Τουλάχιστον, σε ό,τι αφορά τον χάρτη της γεύσης, οι Διόσκουροι ή, καλύτερα, η Villa Dioskouri γνωρίζει τι σημαίνει δημιουργώ ένα νέο statement άποψης και εμπειρίας.

 

Ο σεφ Βασίλης Τσουκαλάς αλλά και ολόκληρη η ομάδα, αποτελούμενη από παλιά και νέα μέλη, προτείνουν ένα καλοδουλέμενο concept που βασίζεται στη μεσογειακή κουζίνα και εμπλουτίζεται με εκλεκτά κρέατα ωρίμανσης, ιδιαίτερες κοπές και αριστοτεχνικά ψησίματα που μας τράβηξαν στον ίδιο χώρο την προηγούμενη σεζόν.

 

Villa Dioskouri: Η ιστορία ξαναγράφεται δημιουργώντας ένα νέο κεφάλαιο γεύσης
Φωτο: Γιώργος Αδάμος/LIFO

 

Στο μενού θα συναντήσεις μια σειρά από συνταγές που αποκαλύπτουν τη δημιουργική διάθεση της ομάδας μέσα από ιδιαίτερους συνδυασμούς υλικών και τεχνικών.

 

Η σαλάτα με ψητό μανούρι σε κρούστα φουντουκιού είναι ιδανικό ξεκίνημα, σε συνδυασμό με μια επιλογή από ορεκτικά, όπως το γαλλικό κατσικίσιο τυρί σε τραγανή κρούστα από δημητριακά και ξηρούς καρπούς, οι κολοκυθοκροκέτες με μελίχλωρο ή η φάβα Φενεού (BIO) με ψητά ντοματίνια και καραμελωμένα κρεμμύδια.

 

Στα κυρίως πιάτα θα βρεις εξαιρετικό συκώτι σχάρας, κεμπάπ νεροβούβαλου Λίμνης Κερκίνης αλλά και κοπές μοσχαριού σίτευσης 45 ημερών σε πικάνια 600 γρ., T-bone 750 γρ. ή Porter House 1.100 γρ.

 

Villa Dioskouri: Η ιστορία ξαναγράφεται δημιουργώντας ένα νέο κεφάλαιο γεύσης
Φωτο: Γιώργος Αδάμος/LIFO

 

Η ενημερωμένη λίστα κρασιών αλλά και τα επιδόρπια, όπως το προφιτερόλ και η πορτοκαλόπιτα με παγωτό μαστίχας, θα σου αφήσουν τη σωστή επίγευση σε μια ολοκληρωμένη εμπειρία που σχεδιάζεται καθημερινά στη Villa Dioskouri.

 

Ο χώρος, γενναιόδωρος και ζεστός, με το τζάκι να ζεσταίνει τις χειμωνιάτικες στιγμές γύρω από το τραπέζι και το μπαρ πάντα έτοιμο να προσφέρει ιδιαίτερα κοκτέιλ και ποτά, γίνεται ιδανικό σημείο για κάθε τύπου συνάντηση, από το οικογενειακό γεύμα μέχρι το επαγγελματικό δείπνο.

 

Εξάλλου, οι πόρτες στη Villa Dioskouri ανοίγουν από το πρωί για καφέ αλλά και υπέροχο κυριακάτικο brunch, μετατρέποντας τους χώρους που κάποτε στέγαζαν σχολικές αίθουσες σε μια συνολική εμπειρία απόλαυσης που ξαναγράφεται για να δημιουργήσει ένα νέο ιστορικό κεφάλαιο γεύσης.

 

Villa Dioskouri: Η ιστορία ξαναγράφεται δημιουργώντας ένα νέο κεφάλαιο γεύσης
Φωτο: Γιώργος Αδάμος/LIFO

 

Villa Dioskouri: Η ιστορία ξαναγράφεται δημιουργώντας ένα νέο κεφάλαιο γεύσης
Φωτο: Γιώργος Αδάμος/LIFO

 

Villa Dioskouri: Η ιστορία ξαναγράφεται δημιουργώντας ένα νέο κεφάλαιο γεύσης
Φωτο: Γιώργος Αδάμος/LIFO

 

Δημ. Βασιλείου 16, N. Ψυχικό, 210 6713997, FB: Villa Dioskouri, Instagram: villadioskouri

Οδηγός Γεύσης