Mετά από δύο χρόνια πειραματισμού πάνω στο ζυμάρι του κρουασάν και τις ιδιότητές του, το «άγριο παιδί» άνοιξε τα ρολά του το Νοέμβριο. Πίσω από το «άγριο παιδί», βρίσκεται η αγάπη των ιδιοκτητών, Γιάννη Μποτωνάκη και Κων/νου Πάγκαλου για το ποιοτικό κρουασάν και το καλό φαγητό που πάντα πρέπει να συνδυάζεται με καλές ποικιλίες καφέ. Μέσα από ταξίδια και δοκιμές σε πολλές πόλεις της Ευρώπης αλλά και μέσα από την παρακολούθηση κάποιων καταστημάτων σε Αυστραλία και Ιαπωνία σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε το Wild Child.
Θέλοντας ο χώρος να αντικατοπτρίζει πλήρως το αντισυμβατικό πνεύμα του Wild Child, οι ιδιοκτήτες τον σχεδίασαν με κάθε λεπτομέρεια. Ο εσωτερικός χώρος είναι χωρισμένος στα δύο, με το ένα κομμάτι να έχει βιομηχανικό χαρακτήρα και τους χώρους των παρασκευών να συνδυάζουν ένα minimal χαρακτήρα με έντονα μπλε και κόκκινα χρώματα.
Ο αρωματικός καφές παρασκευάζεται με blend από την Κολομβία, ενώ κάθε τόσο διαφορετικές ποικιλίες από φρέσκιες σοδιές έρχονται για να προσφέρουν μια εναλλακτική γευστική πρόταση. Στο retail corner μπορείς να βρεις σακουλάκια των 250γρ. με τους εξωτικούς μονοποικιλιακούς καφέδες ώστε να μπορείς να ζήσεις την specialty εμπειρία και στο σπίτι.
Πώς φτιάχνονται λοιπόν τα λαχταριστά κρουασάν; Αρχικά, παρασκευάζονται φτιάχνονται στον πάνω όροφο με θέα τον πεζόδρομο, πάντα σε σταθερές θερμοκρασίες. Το μυστικό της επιτυχίας τους είναι ότι χρησιμοποιούνται γαλλικά βούτυρα 82%, με χαρακτηριστικές νότες φουντουκιού -κανόνας απαράβατος για την διατήρηση της ποιότητας του προϊόντος. Μετά, σειρά έχουν η φυλλοποίηση και το στοφάρισμα, τα οποία διαρκούν δυο μέρες, πριν τα κρουασάν να καταλήξουν στο φούρνο του Wild Child. Με 3 έως 4 ψησίματα καθημερινά, το άρωμα των φρέσκων κρουασάν κυριαρχεί στον χώρο σε όλη τη διάρκεια της ημέρας. ώστε ο πελάτης να βιώνει την απόλυτη οσφρητική εμπειρία.
Όσοι επισκέπτονται το Wild Child, μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα σε 10 εως 12 διαφορετικούς συνδυασμούς κρουασάν, είτε αλμυρά είτε γλυκά. Μέχρι στιγμής, το highlight του μενού φαίνεται να είναι η shakshouka με χειροποίητο chorizo από το τοπικό κρεοπωλείο του Καλογρίδη, το Mpougatsa Taco Croissant καθώς και το Speculoos New York Roll croissant.
Oι Head bakers Γιώτα Φράγκου και Νατάσα Μουλακάκη σε συνδυασμό με την pastry chef Γεωργία Σταυριανάκη και τους chefs Γιάννη Ανδρουλάκη και Στέλιο Μακρή δουλεύουν καθημερινά πάνω σε συνταγές και τεχνικές ώστε οι βιτρίνες του Wild Child πάντα να αποτελούν σημείο αναφοράς. Ξεχωριστή θέση έχουν τα tailor-made profiteroles καθώς και τα φρέσκα γλυκά που βασίζονται σε μια ενναλακτική παρουσίαση της γαλλικής ζαχαροπλαστικής.
Η αγάπη των ανθρώπων του Wild Child για το brunch έχει ξεκινήσει χρόνια πριν, από την πρώτη δημιουργία τους το The Jar cafe, όπου απο το 2019 σερβίρονται αμέτρητα πιάτα που συνεχώς εξελίσσονται. Όλες οι πρώτες ύλες είναι προσεκτικά επιλεγμένες και καθημερινά γεμίζουν τα πεντανόστιμα σάντουιτς απο μοναστηριακά ψωμιά καθώς και τα brioche, με εκείνο με το τραγανό κοτόπουλο και την kimchi mayo να κλέβει την παράσταση.
Τέλος, όσοι αγαπούν τα αυγά θα ενθουσιαστούν, αφού στο Wild Child θα βρουν πιάτα με αυγά σε διάφορες εκδοχές, που πάντα συνδυάζονται από προζυμένια ψωμιά ή σφολιάτες.
Wild Child
Instagram: wild.child_chq
- Facebook
- Twitter
- E-mail
0