Εκτός από το «πάμε για καφέ;» ’ή «πάμε για ποτό;», υπάρχει και το «πάμε για γλυκό!» Τουλάχιστον αυτό ισχύει από τότε που το Zillers Pastry Bar ήρθε στην Παλαιολόγου Μπενιζέλου για να ξανακάνει το ζαχαροπλαστείο αγαπημένο σημείο συνάντησης και απόλαυσης.
Όσο για την τελευταία, ο chef patissier Γιώργος Πλατινός φροντίζει να την προσφέρει απλόχερα με δημιουργίες που μπορείς είτε να πάρεις στο σπίτι είτε να δοκιμάσεις στα τραπεζάκια του Zillers Pastry. Και θα πρέπει να σκεφτείς καλά τι από τα δύο προτιμάς, αφού οι προτάσεις διαφοροποιούνται σε καθεμία περίπτωση.
Για τα γλυκά που θέλεις να προσφέρεις σε ένα γιορτινό κάλεσμα ή στους δικούς σου καλεσμένους, οι προτάσεις περιλαμβάνουν μια εκπληκτική τάρτα κάστανο με τραγανό μπισκότο με αχλάδι, κρέμα αμυγδάλου και μαρέγκα πεκάν αλλά και μια Dome Chocolat με σοκολατένια μους, crème brulée, πραλίνα με φεγεντίνη, crostillant και dacquoise με αμύγδαλο.
H υψηλή ζαχαροπλαστική εκπροσωπείται επάξια σε αυτό το bar γλυκών by Giorgos Platinos που φέρει την ποιότητα στην οποία μας έχει συνηθίσει το όνομα Zillers. Όσο για τις δημιουργίες που μπορείς να απολαύσεις στα τραπέζια του pastry bar –στρωμένα εστιατορικά–, είναι μια συλλογή από προτάσεις που ακολουθούν τις επιθυμίες κάθε στιγμής, αφού το μενού χωρίζεται σε μεσημεριανή και απογευματινή κάρτα.
Το παραδοσιακό ρυζόγαλο στην πιο elevated μορφή του αρωματίζεται με γλυκάνισο και βανίλια και συνδυάζεται με compote βερίκοκο και σορμπέ αμύγδαλο. Το vacherin με τυρί κρέμα και αμύγδαλο φιλέ, που συνοδεύεται με φρουτοσαλάτα, είναι ό,τι ακριβώς χρειάζεσαι στο διάλειμμα από το Christmas shopping, ενώ η τούρτα, που μοιράζεται σε δύο άτομα, γίνεται αφορμή για ραντεβού, στο οποίο το γλυκό πρωταγωνιστεί.
Το Zillers Pastry Bar μας θυμίζει ότι αυτά τα ραντεβού δεν ανήκουν στο παρελθόν αλλά στη σύγχρονη καθημερινότητα αυτής της πόλης.
Παλαιολόγου Μπενιζέλου 6, 210 3241651
- Facebook
- Twitter
- E-mail
0