Φαντάσου να απολαμβάνεις τις πιο iconic γεύσεις της αμερικάνικης κουζίνας με φόντο ένα cool artwork εμπνευσμένο από τη Route 66 και στο βάθος νεοϋορκέζικη smooth jazz. Και τώρα φαντάσου όλο αυτό να το ζεις κάπου στην Αθήνα, στο πιο αγαπημένο σου εστιατόριο, όπου αυτήν τη φορά σε περιμένει μια επική γευστική περιπέτεια, έτοιμη να σε ταξιδέψει από την Ανατολική στην Δυτική Ακτή της Αμερικής, κατά μήκος της εμβληματικής διαδρομής Route 66.

 

Γιατί αυτό ακριβώς είναι η «The All-American Route» που θα ζήσεις αν βρεθείς από τις 24 Σεπτεμβρίου στα TGI Fridays™, μια γιορτή της αμερικάνικης κουλτούρας υπό τους ήχους αυθεντικής τζαζ από τη Νέα Ορλεάνη και το Μεγάλο Μήλο, με τέσσερα νέα πιάτα εμπνευσμένα από διαφορετικές γεύσεις και pit stops του θρυλικού αυτού ταξιδιού, που φέρνουν το vibe του open road στο τραπέζι σου.

 

Ζήσε τη θρυλική Route 66 στα TGI Fridays™ και μαζί ένα road trip γεύσεων στην αμερικάνικη κουζίνα
Αν, πάλι, ψάχνεις για κάτι πιο κλασικό, εδώ έρχεται η Φιλαδέλφεια και το Philly Cheesesteak Sandwich, με λεπτοκομμένο tri tip Angus beef, σoταρισμένες κόκκινες και πράσινες πιπεριές και λιωμένο τσένταρ σε φρέσκο ψωμί, κατευθείαν από το θρυλικό Philly.

 

Το ταξίδι ξεκινάει από τη Νέα Υόρκη, την πόλη που δεν κοιμάται ποτέ, με το Sriracha Honey Chicken & Waffle – τραγανό buttermilk fried chicken πάνω σε αλμυρή βάφλα με μπέικον και τυρί Colby, όλα λουσμένα σε honey sriracha glaze και sour cream– ένα πιάτο που έγινε ιδιαίτερα δημοφιλές στο Wells Supper Club του Χάρλεμ και σερβίρονταν τις πρώτες πρωινές ώρες, όταν οι μουσικοί της τζαζ σκηνής τελείωναν τις live εμφανίσεις τους. Αν, πάλι, ψάχνεις για κάτι πιο κλασικό, εδώ έρχεται η Φιλαδέλφεια και το Philly Cheesesteak Sandwich, με λεπτοκομμένο tri tip Angus beef, σoταρισμένες κόκκινες και πράσινες πιπεριές και λιωμένο τσένταρ σε φρέσκο ψωμί, κατευθείαν από το θρυλικό Philly.

 

Επόμενη στάση στον Νότο και το Nάσβιλ του Τενεσί για ένα Pork Belly Burnt Ends με σιγομαγειρεμένες μπουκιές χοιρινής πανσέτας που λιώνουν στο στόμα, καραμελωμένες σε BBQ σάλτσα, τραγανά Frizzled Onions στην κορυφή τους, σπιτικό πουρέ πατάτας και ψητό καλαμπόκι. Fun Fact: Το σούπερ νόστιμο Burnt Ends ήταν αρχικά τα κομμάτια κρέατος που θεωρούνταν λιγότερο επιθυμητά, μέχρι το 1946, όταν το Arthur Bryants Barbecue τα ανέδειξε σε εκλεκτό μεζέ! Τελικό pit-stop, πού αλλού παρά στη Νέα Ορλεάνη, για Wicked Chicken, μαριναρισμένο με τα χαρακτηριστικά Cajun μπαχαρικά, σοταρισμένο σε στυλ blackening (μια μέθοδο που δημιουργήθηκε το 1980, από τον σεφ του θρυλικού Commander’s Palace της Νέας Ορλεάνης και μετέπειτα ιδιοκτήτη του K- Paul’s) και περιχυμένο με Cajun Cream Sauce, ένα πιάτο που σε βάζει απευθείας στο vibe της Big Easy. 

 

Ζήσε τη θρυλική Route 66 στα TGI Fridays™ και μαζί ένα road trip γεύσεων στην αμερικάνικη κουζίνα
Το Pork Belly Burnt Ends με σιγομαγειρεμένες μπουκιές χοιρινής πανσέτας που λιώνουν στο στόμα, καραμελωμένες σε BBQ σάλτσα, τραγανά Frizzled Onions στην κορυφή τους, σπιτικό πουρέ πατάτας και ψητό καλαμπόκι.

 

Και το καλύτερο; Η γιορτή δεν τελειώνει εδώ, αφού κάθε πιάτο συνδέεται με ένα διάσημο landmark της Αμερικής, κάνοντας την εμπειρία ακόμα πιο μοναδική. Από το Άγαλμα της Ελευθερίας και το γλυπτό LOVE της Philly μέχρι το εμβληματικό Hollywood sign, όλα σε περιμένουν να τα ανακαλύψεις στο TGI Fridays™ του Κολωνακίου. Εκεί θα δεις και τα μοναδικά custom έργα τέχνης του καλλιτέχνη b., που με έμπνευση από τη street art της Φιλαδέλφειας αποτύπωσε τον παλμό της και εκείνον της «The All-American Route» σε καθημερινά αντικείμενα, όπως τα σουπλά και οι στολές του προσωπικού.

 

Οπότε το μόνο που έχεις να κάνεις εσύ είναι να πάρεις απλώς την παρέα σου και να ετοιμαστείς για μια μοναδική εμπειρία με vibes αμερικανικού road trip, γεύσεις από την Ανατολική μέχρι τη Δυτική Ακτή της Αμερικής, που τις συνδέει η Route 66, και, φυσικά, το ultimate food experience που δεν πρέπει να χάσεις.

 

Ζήσε τη θρυλική Route 66 στα TGI Fridays™ και μαζί ένα road trip γεύσεων στην αμερικάνικη κουζίνα
Το Wicked Chicken, μαριναρισμένο με τα χαρακτηριστικά Cajun μπαχαρικά, σοταρισμένο σε στυλ blackening και περιχυμένο με Cajun Cream Sauce, ένα πιάτο που σε βάζει απευθείας στο vibe της Big Easy. 

 

The All-American Route
Σε όλα τα καταστήματα TGI FRIDAYS™ σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη από 24/9

TGI FRIDAYS™
www.fridays.gr
Follow 
@tgifridaysgr 

Οδηγός Γεύσης