Οι Έλληνες είμαστε μακαρονάδες και δεν χωρεί καμία αμφιβολία περί τούτου- κάθε μήνα καταναλώνουμε περίπου 2,5 κιλά ζυμαρικών κάτι που μας έχει φέρει κιόλας στην τέταρτη θέση (πρώτη είναι προφανώς η Ιταλία) της παγκόσμιας κατάταξης του International Pasta Organization. Και φαίνεται μάλιστα πως ήμασταν από αρχαιοτάτων χρόνων, αφού σύμφωνα με την ελληνική μυθολογία, ο Ήφαιστος είχε δημιουργήσει ένα εργαλείο που έφτιαχνε «κορδόνια από ζύμη». Τα πρώτα μακαρόνια; Ίσως!
Προσωπικά έχω συνδέσει τη λέξη «μακαρόνια» με μερικές από τις πιο χαρούμενες αναμνήσεις μου: κυριακάτικο γιουβέτσι με κριθαράκι, αγαπημένο σπαγγέτι με κιμά από τα χέρια της μαμάς, βραδιές με φίλους τρώγοντας λινγκουίνι με πέστο και εκείνο το πρώτο ραντεβού στο σπίτι με «σπεσιαλιτέ» πέννες και τόνο. Τα ζυμαρικά κοινή συνισταμένη σε όλα. Όχι, όμως, οποιαδήποτε ζυμαρικά. Μόνο και φανατικά τα Melissa Χρυσή Επιλογή. Γιατί μπορεί όλα να ξεκινούν από δύο και μόνο υλικά -σιτάρι και νερό- αλλά εδώ υπάρχει κάτι ξεχωριστό. Και το ανακάλυψα. Μαζί και το μυστικό να τα απολαμβάνω χωρίς ενοχές.
Melissa Χρυσή Επιλογή: Από την καρδιά του σιταριού στην καρδιά μας
Ας πάρουμε, όμως, τα πράγματα από την αρχή, ξεκινώντας από το «μυστικό» των Melissa Χρυσή Επιλογή, που δεν είναι άλλο από τον τρόπο παρασκευής τους. Έχοντας καταναλώσει ανυπολόγιστες, πραγματικά, ποσότητες ζυμαρικών στη ζωή μου, μπορώ να πω με βεβαιότητα πως όχι, δεν είναι όλα ίδια, πόσο μάλλον όλα νόστιμα. Όσο πετυχημένη κι αν είναι η συνοδευτική σάλτσα, αν το basic υλικό, στην προκειμένη περίπτωση τα μακαρόνια, υπολείπεται σε γεύση, η παρτίδα είναι εξ ορισμού χαμένη. Στα Melissa Χρυσή Επιλογή χρησιμοποιείται μόνο η καρδιά του σιταριού, που είναι το καλύτερο μέρος του καρπού, οπότε έτσι προκύπτει το πιο ποιοτικό σιμιγδάλι.
Και με το σιτάρι επίσης προσεκτικά επιλεγμένο από σιτοβολώνες στη Θεσσαλία και τη Δυτική Μακεδονία, το αποτέλεσμα δεν θα μπορούσε να είναι τίποτα λιγότερο από μία μοναδική εμπειρία αισθήσεων: εξαιρετική υφή και κράτημα, αρώματα τραγανού φρεσκοψημένου ψωμιού, νότες αμυγδάλου και κουκουναριών και μία ήπια γλυκιά βουτυρένια γεύση.
Κι εδώ είναι το σημείο, που θα σου αποκαλύψω το δεύτερο μεγάλο «μυστικό» του κόσμου των ζυμαρικών Melissa Χρυσή Επιλογή και κρύβεται ξανά στην καρδιά του σιταριού, που δίνει στα συγκεκριμένα ζυμαρικά υψηλής ποιότητας πρωτεΐνες, οι οποίες με τη σειρά τους εξασφαλίζουν εκτός από ιδανική υφή και εξαιρετικό κράτημα για το πιο al dente αποτέλεσμα.
Πάμε τώρα στη συσκευασία. Ως φύσει λάτρης της τάξης και της οργάνωσης, δεν έχω χειρότερο από τα χαοτικά ντουλάπια κουζίνας. Ένας από τους λόγους, λοιπόν, που αγαπώ τα Melissa Χρυσή Επιλογή, είναι η χάρτινη συσκευασία τους, που μου δίνει τη δυνατότητα να τα έχω πάντα άψογα τακτοποιημένα και δεν είναι απλά οικολογική αλλά φέρει και την πιστοποίηση FSC, που σε απλά ελληνικά σημαίνει πως οι πρώτες ύλες προέρχονται από ελεγχόμενους πόρους και υπεύθυνα διαχειριζόμενα δάση.
Κι αυτό είναι κάτι πάρα πολύ σημαντικό και καθόλου αμελητέο. Γιατί, ας είμαστε ειλικρινείς- υπάρχει κάποιος που δοκίμασε τα Melissa Χρυσή Επιλογή και δεν έχει όλη τη συλλογή σχημάτων στα ντουλάπια του;
Λινγκουίνι για εκείνο το πέστο που λέγαμε, σπαγγετίνι Νο10 για την αγαπημένη μου μακαρονάδα με λιαστή ντομάτα και κάπαρη, σπαγγετόνι Νο6 για μια πλούσια καρμπονάρα, μέτριο κριθαράκι για αγαπημένο κριθαρώτο με γαρίδες, πέννες ριγέ για το all-time-classic κόκκινη σάλτσα και βασιλικός, πλεξούδες για δροσερές μακαρονοσαλάτες, ριγκατόνι για τα πιο νόστιμα pasta al forno, στριφτό για εκείνη την ψαγμένη συνταγή με ούζο και κρέμα γάλακτος και, φυσικά, λαζάνια με αυγά που προσωπικά επιλέγω να τρώω πάντα σκέτα με φρεσκοτριμμένο τυρί!
Όπως και να έχει, το σίγουρο είναι ένα: τα ζυμαρικά ήταν, είναι και θα είναι το αγαπημένο φαγητό όλων μας, όσο διαφορετικοί κι αν είμαστε, όπως κι αν αγαπάμε να τα απολαμβάνουμε. Κι αυτό είναι κάτι που η Melissa γνωρίζει πολύ καλά και τα Melissa Χρυσή Επιλογή αποδεικνύουν περίτρανα.
- Facebook
- Twitter
- E-mail
0