Matina Restaurant
Ένα απ' τα καλύτερα ιταλικά της πόλης βρίσκεται στο Περιστέρι
Από το 1981 που πρωτάνοιξε, το Matina restaurant ακολουθεί πιστά την ίδια φιλοσοφία που το έκανε αγαπημένο hot spot για τους λάτρεις του ιταλικού φαγητού.
Φρέσκα υλικά, απαράμιλλη ποιότητα πρώτης ύλης και απλές τεχνικές μαγειρικής είναι το τρίπτυχο της επιτυχίας του που αποδεικνύει ότι το απλό είναι και το πιο εκλεπτυσμένο.
Εκεί θα βρεις τις πιο εύπεπτες και αρωματικές πίτσες που ζυμώνουν οι ίδιοι καθημερινά με βιολογικό αλεύρι αλεσμένο στην πέτρα από την οικογένεια Μarino στο Πιεμόντε της Ιταλίας, αφήνοντας τη ζύμη να ωριμάσει αργά.
Οι σαλάτες τους, πάντα φρέσκες, παρασκευάζονται τη στιγμή που ο πελάτης τις παραγγέλνει, ενώ οι υπέροχες μακαρονάδες του γίνονται αποκλειστικά με ζυμαρικά De Cecco, φτιαγμένα με το μοναδικό νερό της πόλης Fara San Martino και σάλτσες που ετοιμάζονται με ιταλικές ντομάτες, φρέσκα μυρωδικά και ελαιόλαδο.
Extra Tip: Στο Matina restaurant θα δοκιμάσεις εκπληκτικό ψωμί που παράγουν οι ίδιοι καθημερινά, χρησιμοποιώντας μέλι, φυσικό προζύμι, και ελαιόλαδο.
Matina restaurant, Τζον Κένεντι 107 & Πάρνηθος 95, Περιστέρι, 210 5749777. FB: Matina restaurant