«Chilangos» στον Χολαργό: Η μεξικάνικη κουζίνα στα καλύτερά της

Μέσα στο πολύχρωμο σύμπαν του εστιατορίου Chilangos νιώθεις ότι τρως σε κάποια καντίνα του Mexico City.

29.1.2020 | 12:02
«Chilangos» στον Χολαργό: Η μεξικάνικη κουζίνα στα καλύτερά της
Οι τορτίγιες είναι χειροποίητες και φτιάχνονται στην κουζίνα από τους σεφ Μπάμπη Παντερμαλή και Σταύρο Ζαγορά. Φωτο: Γιώργος Αδάμος/LIFO

 

To «Viva Mexico!» μπορεί να ακούγεται κλισέ ως φράση, όμως είναι βέβαιο ότι θα σου έρθει στο μυαλό αμέσως μόλις μπεις στο πολύχρωμο σύμπαν του εστιατορίου Chilangos taqueria - tequileria, που σε κάνει να αισθάνεσαι ότι τρως σε κάποια καντίνα του Mexico City.

 

Το γραφείο 9 design, που ανέλαβε την καλόγουστη διακόσμηση, δημιούργησε ένα πρόσχαρο σκηνικό που σε ταξιδεύει στην εξωτική γοητεία της πόλης. Οι προτάσεις του μενού είναι ερεθιστικές, με κλασικά πιάτα της μεξικάνικης κουζίνας ικανά να σου μεταδώσουν το άρωμά της.

 

Μπαίνεις στο κλίμα ξεκινώντας με μια παγωμένη μαργαρίτα στην κλασική της μορφή ή σε κάποια από τις παραλλαγές του Μανώλη Λυκιαρδόπουλου, όπως αυτή με passion fruit.

 

Τσιμπολόγημα με nachos a la diabla (€8) από ένα «βουνό» με tortillas chips που σκεπάζει chili con carne –πικάντικος σιγομαγειρεμένος μεξικάνικος κιμάς με φρέσκο κρεμμυδάκι–, cheddar sauce και sour cream που του χαρίζει νότες δροσιάς. Γεύση εθιστική που δεν πρέπει να σε παρασύρει, ώστε να δοκιμάσεις κι άλλα πιάτα.

 

«Chilangos» στον Χολαργό: Η μεξικάνικη κουζίνα στα καλύτερά της
Φωτο: Γιώργος Αδάμος/LIFO

 

Η σαλάτα με κινόα, αβοκάντο, πράσινα ντοματίνια, καλαμπόκι, κύβους καπνιστό χοιρομέρι κονφί, ντρέσινγκ βαλσάμικο, πίκλα καρότου, «κορδέλες» αγγούρι, καρότο και φύτρες (€10,80) είναι καλοφτιαγμένη, δροσερή, με ισορροπία στα υλικά και τρώγεται ευχάριστα.

 

Οι παραδοσιακοί μεξικάνικοι κεφτέδες σερβίρονται με κόκκινη σάλτσα, φρεσκοτηγανισμένες πατάτες κομμένες κυδωνάτες, λιωμένα τυριά και cheddar sauce (€7,50). Χορταίνει πρώτα το μάτι με την πληθωρική μερίδα και ακολουθεί η πλούσια γεύση. Από τις επτά διαφορετικές προτάσεις σε tacos που προτείνει το μενού, η επιλογή κρίνεται δύσκολη. Θέλεις να τα δοκιμάσεις όλα.

 

Η τορτίγια είναι χειροποίητη και φτιάχνεται στην κουζίνα από τους σεφ Μπάμπη Παντερμαλή και Σταύρο Ζαγορά, που έχουν γράψει πολλά χιλιόμετρα εμπειρίας στη μεξικάνικη μαγειρική.

 

«Chilangos» στον Χολαργό: Η μεξικάνικη κουζίνα στα καλύτερά της
Φωτο: Γιώργος Αδάμος/LIFO

 

Τιμήσαμε το τάκος με τραγανή γαρίδα παναρισμένη σε πάνκο, μους αβοκάντο, φύλλα iceberg, μαγιονέζα chipotle και λίγες σταγόνες από το μοσχολέμονο που του πάει (€7,50).

 

Αξίζει να δοκιμάσεις το παραδοσιακό μεξικάνικο πιάτο Chilaquiles, το χαρακτηριστικό του οποίου είναι η ψημένη και κομμένη σε λωρίδες τορτίγια που συνδυάζεται με γκρατιναρισμένες στον φούρνο μπουκιές κοτόπουλο, τυρί τσένταρ, κομμάτια chorizo και γαρνίρεται με sweet mango chili και pico de gallo, που είναι η φρέσκια σάλτσα ντομάτας, με ψιλοκομμένο κρεμμύδι, κόλιανδρο και χυμό λάιμ (€12,50).

 

Για δυνατούς παίχτες, ατρόμητους στις καυτερές γεύσεις, προσφέρεται το πιάτο Μole de Ρolo. Φιλέτο μπούτι κοτόπουλο σε sous-vide καλύπτεται με την παραδοσιακή σάλτσα από καυτερές πιπεριές και σοκολάτα και συνδυάζεται με νιόκι κολοκύθας σε σάλτσα κολοκύθας.

 

«Chilangos» στον Χολαργό: Η μεξικάνικη κουζίνα στα καλύτερά της
Σαλάτα με κινόα, αβοκάντο, πράσινα ντοματίνια, καλαμπόκι, κύβους καπνιστό χοιρομέρι κονφί, ντρέσινγκ βαλσάμικο, πίκλα καρότου, «κορδέλες» αγγούρι, καρότο και φύτρες. Φωτο: Γιώργος Αδάμος/LIFO

 

Κάθε μπουκιά ξεχειλίζει νοστιμιά και το κρεσέντο έρχεται στην επίγευση, οπότε επικρατεί η καυτερή πιπεριά, ενώ τα νιόκι κολοκύθας προσπαθούν να σβήσουν την ένταση (€12,20).

 

Το πιάτο Fajitas con Carne με flat iron steak, stir-fry λαχανικά και σάλτσα σε καυτό μαντέμι συνοδεύεται με μπολ με μεξικάνικο ρύζι, πίτες tortillas, sour cream, pico de gallo και γουακαμόλε (€17,90). Στη ζεστή τορτίγια βάζεις τα υλικά, την τυλίγεις και αφήνεις την πλούσια γεύση να ευφράνει τον ουρανίσκο.

 

Τσουγκρίζεις τα ποτήρια με τη μαργαρίτα και χαζεύεις τα χαρούμενα πρόσωπα γύρω σου που απολαμβάνουν τις μεξικάνικες γεύσεις. Θα φύγεις με τη γλύκα από τα τσούρος που βουτάς σε πραλίνα φουντουκιού (€5,90) αλλά και την καλοφτιαγμένη tres leches flan τάρτα γάλακτος με σιρόπι καραμέλας, τη μεξικάνικη εκδοχή της κρέμας καραμελέ (€5,50).


Chilangos, Μεσογείων 258, Χολαργός, 210 6536293

Μεσογείων 258, Χολαργός
210 6536293
 
 
 
 
Νίκη Μηταρέα
Έχει εκδώσει τα βιβλία «Οινομαγειρέματα» (εκδόσεις: Ελληνικά Γράμματα) και «Με κρασί και ελληνικά» (εκδόσεις: Πατάκη).
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Βιωσιμότητα και συλλογικές φαντασιώσεις 

Μπορεί η υψηλή γαστρονομία να είναι πράγματι βιώσιμη;

Βασίλης Οικονομίδης |
Scroll to top icon