«Μ8»: Αίσθηση εξοχής στην καρδιά του Κολωνακίου
Ευπαρουσίαστα πιάτα που τιμούν τα ελληνικά προϊόντα
Σαν να βρίσκεσαι στην εξοχή, αυτή την αίσθηση σου προσφέρει το εστιατόριο M8 στον πεζόδρομο της Μηλιώνη στην καρδιά του Κολωνακίου. Εκεί, από το πρωί μέχρι το βράδυ, δίνεις ραντεβού με την κομψότητα.
Η κουζίνα του έχει μόνο καλές προθέσεις και ακολουθεί σοφά τη φιλοσοφία του χώρου. Ο νεαρός σεφ Σπύρος Μαρκόπουλος, με εμπειρία σε κουζίνες εντός και εκτός Ελλάδας, τιμάει τα ελληνικά προϊόντα, μαγειρεύει με κέφι και καλή τεχνική και σερβίρει ευπαρουσίαστα πιάτα.
Εύκολα το διαπιστώνεις στη χορτόπιτα που θυμίζει μιλφέιγ, με την ποικιλία από τα άγρια χόρτα και τα μυριστικά να πατά σε στρώσεις από τραγανό φύλλο μαζί με μους φέτας και αρωματισμένο λάδι άνηθου (€7). Το φρέσκο τραγανό φύλλο και η ευωδιά των χόρτων σε προετοιμάζουν για την ανοιξιάτικη νοστιμιά που χαρίζει στον ουρανίσκο κάθε μπουκιά.
Οι σαλάτες που φιγουράρουν στον κατάλογο είναι ελκυστικές και η επιλογή δύσκολη. Τελικά, δοκιμάσαμε τη δροσερή σαλάτα ρόδι (€9,50) με μεσκλάν, πράσινη και κόκκινη λόλα, παντζάρια κομμένα σε ζάρια, κατσικίσιο τυρί σε κρούστα τραγανού φουντουκιού, σπόρους ροδιού και ισορροπημένη βινεγκρέτ μελάσας.
Απολαυστικό αποδείχτηκε το κριθαράκι, μαγειρεμένο με την τεχνική του ριζότου, με φιλέτο κοτόπουλο κομμένο σε κύβους, αρωματισμένο με φασκόμηλο και κολοκύθα, που σερβίρεται στεφανωμένο από αφρό ανθότυρου (€11,90).
Σωστά χυλωμένο ήρθε το κριθαράκι και με διακριτικό το άρωμα του φασκόμηλου. Πιάτο ανάλαφρο που ταιριάζει σε όσους νοιάζονται για το πώς θα βγουν στις παραλίες το καλοκαίρι.
Στα κυρίως πιάτα ο κατάλογος δίνει ιδέες με προτάσεις κρεατικών αλλά και φιλέτο σολομού που συνοδεύεται με πουρέ σελινόριζας και σπαράγγια.
Επιδόρπιο επιβάλλεται να πάρετε. Προκλητική είναι η γεύση του αχλαδιού ποσέ με cremeux πραλίνας σε ζελέ κόκκινου κρασιού, γαρνιρισμένου με καραμελωμένο ποπ-κορν (€8,50).
Η λίστα κρασιών προσφέρει καλές επιλογές και από την μπάρα σερβίρονται ωραία κοκτέιλ. Στο all day bar-restaurant M8 θα αισθανθείς φιλόξενα από την προθυμία και την ευγένεια του προσωπικού.