Mix Grill

Το κρέας στα καλύτερά του,

ΑΠΟ ΤΗ ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ, 24.11.2010 | 14:44

Όταν τα λουκάνικα, το κότσι και το T-Bone συνδυάζονται με τις πιο κεφάτες νύχτες μέσα σε έναν χώρο που παίζει σε μαύρο, άσπρο και κόκκινο φόντο, τότε τα συστατικά της πετυχημένης συνταγής έχουν βρει τον δρόμο τους.

Στην είσοδο του καινούργιου Grill Bar, στην πολυσύχναστη γειτονιά της Γλυφάδας, σε υποδέχεται η λυγερόκορμη Αφροδίτη που δικαιώνει το όνομά της. Ευγενική και χαμογελαστή θα σε οδηγήσει στο τραπέζι σου και θα σε κανακέψει.

Μην ψάξεις για λουσάτα στρωμένα τραπέζια, μην ψάξεις για γαστριμαργικές συνταγές. Χαμηλός φωτισμός, μπάρα χορταστική, ψηλά τραπέζια, stools με πλάτη, άφθονο σκούρο ξύλο, βιομηχανικά στοιχεία, κόκκινοι καναπέδες και καθρέφτες συνθέτουν το όμορφο σκηνικό της ευρύχωρης σάλας. Διακοσμητικό στοιχείο τα λευκά γράμματα που στοιχειοθετούν τίτλους φαγητών και κρασιών και ταυτόχρονα οριοθετούν τη χρήση του χώρου. Οι «παλιακές» μηχανές του κιμά, τα σουρωτήρια και οι αυγοδάρτες ενισχύουν τη διακόσμηση. Ευχάριστος χώρος που ενισχύεται από τις μουσικές επιλογές του DJ με ελληνικά ακούσματα που σε ταξιδεύουν στις δεκαετίες.

Το μενού μαζεμένο, ελκυστικό ανοίγει ευχάριστα την όρεξη με τις προτάσεις του, που η ανοιχτή κουζίνα σού επιτρέπει να χαζεύεις την ώρα που ετοιμάζονται.

Από τις σαλάτες, αυτή με το πλιγούρι, την ψιλοκομμένη ντομάτα και τον άφθονο μαϊντανό ήταν δροσερή και καλοφτιαγμένη. Τα ορεκτικά προσφέρουν πολλές ιδέες και πρέπει να φανείς συνετός και να μην παρασυρθείς για να ευχαριστηθείς τα κρεατικά που θα ακολουθήσουν.

Το τυροπιτάρι με φύλλο χειροποίητο και τρία διαφορετικά τυριά, αν και πέρασε από το τηγάνι, δεν είχε ίχνος λαδιού στο πιάτο. Νόστιμο και τραγανό το φύλλο, τρώγεται απνευστί. Η μελιτζανοσαλάτα συνοδεύεται από ψητά πιτάκια και λάδι ρόκας, που άφηνε τη μελιτζάνα να πρωταγωνιστεί όμορφα στη γεύση. Μου άρεσε και η πρόταση με την τηγανιά με συκωτάκια πουλιών, με λεμόνι και φρέσκια ρίγανη, καθώς και τα τρία αυγά μάτια με τσιπς φρεσκοκομμένης πατάτας, που όμως τα άφησα για μια επόμενη επίσκεψή μου. Κι αυτό γιατί ήθελα να απολαύσω το μοσχαρίσιο συκώτι στη σχάρα, που ήταν εξαιρετικό. Σωστά ψημένο, ζουμερό, με βελούδινη γεύση. Το μενού στη λίστα των κρεατικών, εκτός από χοιρινά μπριζολάκια, μπιφτεκάκια και μπριζόλες, είχε και φιλέτο μοσχαρίσιο παγιάρ με αρωματικό βούτυρο. Το τελευταίο ήταν μόδα τη δεκαετία του '70, τότε που συνήθιζαν να τρώνε καλά ψημένο το κρέας και το φιλέτο χτυπημένο και λεπτό. Ήρθε ψημένο στη σχάρα και τυλιγμένο σε ρολό, ενισχυμένο γευστικά με αρωματικό βούτυρο. Στα συνοδευτικά, τα ψητά λαχανικά είναι ωραιότατα αλλά οι φρεσκοκομμένες τηγανητές πατάτες, αν και νόστιμες, δεν ήταν τραγανές.

Όσο μικραίνουν οι ώρες, τα ντεσιμπέλ ανεβαίνουν, η μπάρα συγκεντρώνει ανθρώπους όλων των ηλικιών, ζευγάρια, γυναικοπαρέες, κι η καλή διάθεση και το κέφι περισσεύουν. Το Grill Bar προσφέρει μια πολύ καλή πρόταση που ξέρει να πιάνει τον παλμό και τις ανάγκες της εποχής.

 
 
 
 
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
σχόλια
Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού
Scroll to top icon