St' Astra: Ολική επαναφορά με φιλοσοφία που υπηρετεί το cooked freshness

Το εστιατόριο με την υπέροχη θέα στην Ακρόπολη στο φετινό μεγάλο άλμα του στη γαστρονομία

8.11.2017 | 16:13
St' Astra: Ολική επαναφορά με φιλοσοφία που υπηρετεί το cooked freshness
Περισσότερη φρεσκάδα, εποχικές και οργανικές πρώτες ύλες και superfoods υποστηρίζουν μια κουζίνα με φινέτσα, δημιουργικότητα και τεχνική.

 

Μεγάλη στροφή στην κουζίνα του κάνει αυτήν τη σεζόν το εστιατόριο St’ Astra του Radisson Blu Park Hotel, με ένα μενού που η φιλοσοφία του υπηρετεί το cooked freshness. Μιλάμε για περισσότερη φρεσκάδα, εποχικές και οργανικές πρώτες ύλες και superfoods που υποστηρίζουν μια κουζίνα που χαρακτηρίζεται από φινέτσα, δημιουργικότητα και τεχνική. Η θέση του εστιατορίου είναι γνωστή, με την άπλετη θέα στη φωτισμένη Ακρόπολη και τον λόφο του Λυκαβηττού σε πρώτο πλάνο. Η οροφή με τον γυάλινο θόλο της επιτρέπει στο βλέμμα να αγκαλιάζει τον έναστρο ουρανό και φαντάζει σαν ένα ακόμη στοιχείο της διακόσμησης. Το εστιατόριο St’ Astra κάνει σταθερά βήματα στο κομμάτι της γαστρονομίας.

 

Το πραγματικό άλμα γίνεται φέτος με την ανάληψη της επιμέλειας του μενού από τον δημιουργικό Κώστα Τσίγκα και τον σεφ Δημήτρη Κανταράκη που μαγειρεύει στην κουζίνα. Ξεφυλλίζοντας και μόνο το καινούργιο μενού αντιλαμβάνεσαι ότι η κουζίνα έχει άλλον αέρα. Τα πιάτα αποπνέουν μια μοντέρνα υγιεινή γευστική αισθητική, π.χ. η σούπα σελινόριζας με φάρο, γκοργκοντζόλα, τρούφα ενισχυμένη με φύτρες, ηλιόσπορο, κρεμμύδι και ραπάνι (€9) που είναι γευστική και βελούδινη. Σε βάζει αμέσως στη φιλοσοφία του καταλόγου, σύμφωνα με την οποία, όταν οι άνθρωποι τρώνε φυσικά προϊόντα και βιολογικές τροφές, μπορούν πραγματικά να γευτούν τη διαφορά. Τα χτένια με jamon συνδυάζονται ωραία με μανιτάρια πορτσίνι και ταρτουφάτα (€18), πετυχαίνοντας ένα δυνατό γευστικό κοντράστ. Εξαιρετικό το dumpling γαρίδας (€14), φρέσκο και χειροποίητο, γεμισμένο με γαρίδα και φτιαγμένο στον ατμό, λιώνει στο στόμα, αφήνοντας μια ωραία γλυκο-πικάντικη νότα από τη γλυκιά σόγια και το miso. Η λεπτότητα του φρέσκου τόνου, μαριναρισμένου σε miso, ταιριάζει απόλυτα με τη φίνα σάλτσα από γλυκά μπιζέλια και τα ψητά καροτάκια (€23). Γοητευτικό και το πιάτο short rib στιφάδο με πατάτες και romanesco μπρόκολο που συντονίζεται νόστιμα με τη σάλτσα (€26). Στα επιδόρπια, το ψητό cheesecake με καφέ και Kahlua δένει όμορφα με τη σοκολάτα (€8). Θαυμάσια η Ρavlova με κρέμα γιαούρτι γαρνιρισμένη με φρέσκα μούρα, άγρια berries και ιδεώδες σιρόπι από χαμομήλι και λεβάντα (€8).

 

St' Astra: Ολική επαναφορά με φιλοσοφία που υπηρετεί το cooked freshness
Short rib στιφάδο με πατάτες.

 

St' Astra: Ολική επαναφορά με φιλοσοφία που υπηρετεί το cooked freshness
Η θέση του εστιατορίου είναι γνωστή, με την άπλετη θέα στη φωτισμένη Ακρόπολη και τον λόφο του Λυκαβηττού σε πρώτο πλάνο.


St’ Astra, Radisson Blu Park Hotel Athens, λεωφ. Αλεξάνδρας 10, Αθήνα, 210 8894517

Λεωφ. Αλεξάνδρας 10
210 8894517
 
 
 
 
Νίκη Μηταρέα
Έχει εκδώσει τα βιβλία «Οινομαγειρέματα» (εκδόσεις: Ελληνικά Γράμματα) και «Με κρασί και ελληνικά» (εκδόσεις: Πατάκη).
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
σχόλια
Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού
Βιωσιμότητα και συλλογικές φαντασιώσεις 

Μπορεί η υψηλή γαστρονομία να είναι πράγματι βιώσιμη;

Βασίλης Οικονομίδης |
Scroll to top icon