100 χρόνια από την «Έρημη Χώρα» και 70 χρόνια από το εξώδικο του T.S Έλιοτ στον καναδό καθηγητή Τζον Πίτερ, όταν εκείνος δημοσίευσε το άρθρο του στο περιοδικό Essays in Criticism, υποστηρίζοντας πως η «Άγονη Γη» είναι μια ελεγεία για τον αγαπημένο του νεκρό, η Ραφίκα Σαουίς και ο Μιχάλης Αργυρού ερευνούν τον κενό τόπο που δημιουργείται ανάμεσα στην επιθυμία και στην πραγματικότητα, αλλιώς την έννοια της μετάβασης κατά την οποία τα πάντα είναι δυνατά.

 

Οι καλλιτέχνες έθεσαν το ερώτημα σε τέσσερις ετερόκλητους ανθρώπους και τους ζήτησαν να αναμετρηθούν με τη δική τους προσωπική μετάβαση, τη δική τους «άγονη γη». Η σωματική και εικαστική εικονοποίηση της ποιήματος του Τ.Σ Έλιοτ ήταν μια πολυφωνική σύνθεση τεσσάρων ημερών, στην οποία κάθε περφόρμερ παρουσιαζόταν σε διαφορετική μέρα”. Ένα χρόνο μετά, δυο από τους περφόρμερ, επικοινωνούν τη μετάβαση τους, όπως αυτή έχει εξελιχθεί σωματικά, υπαρξιακά και συναισθηματικά. Αποδόμηση, αναρρίχηση, ακροβασία, επιμονή…

 

Mε αφορμή τη σωματική περφόρμανς Μακράς Διάρκειας (4 ημερών) που έλαβε χώρα στο Metaphor Athens το Νοέμβριο του 2021, σε επιμέλεια Σωζήτας Γκουντούνα και σε παραγωγή των Greece in USA, LAB FOR ARTS και METHAPHORATHENS, η ακτιβίστρια και αρθρογράφος Βανέσσα Βενέτη και η νεαρή εικαστικός Ίριδα Τσουρή, παρουσιάζουν στην σκηνή του θεάτρου Σταθμός, ένα χρόνο μετά, ρινίσματα μνήμης και αντοχής, παραμονές του Athens Pride 2023.

 

Στη βίντεο εγκατάσταση ο ηθοποιός και σκηνοθέτης Μάνος Καρατζογιάννης ερμηνεύει το ποίημα.

 

Ημέρες & ώρες παραστάσεων

Βανέσσα Βενέτη, ώρα: 20:00 - 21:00, Ίριδα Τσουρή, ώρα: 21:00 - 22:00

 

Τιμές εισιτηρίων

Ελεύθερη είσοδος

 

Στο τέλος της περφόμανς (22:15), ο Γιάννης Αντιόχου, μεταφραστής της Έρημης Χώρας του Τ.Σ Έλιοτ, και οι περφόρμερ, θα συνομιλήσουν με το κοινό σε μια ανοιχτή συζήτηση για την έννοια της μετάβασης.