Το  Electric Wrath είναι ένα έργο για το πώς οι γυναίκες συγκεντρώνονται και γίνονται ορατές μαζί ως συλλογικό σώμα. Εν προκειμένω οι ερμηνεύτριες γίνονται ορατές μέσω μιας συσκευής που καθιστά δυνατή τη μετατροπή της κινητικής τους ενέργειας σε ηλεκτρική. Δεν υπάρχει καμία άλλη πηγή φωτός, κανένας ήχος, τίποτα που να απαιτεί ρεύμα. Πέρα από το θέμα της οργής στο Electric Wrath ενυπάρχει και το θέμα της αυτάρκειας. Καταναλώνοντας μόνο ό,τι παράγουμε, η ενέργεια που δαπανάται για την κίνησή διοχετεύεται εκ νέου ως φως. Η χορογραφία επιχειρεί να αποδώσει κινησιολογικά το θυμό με τέτοια ένταση και επαναληπτικότητα που το συλλογικό γυναικείο σώμα φτάνει σε μια έκσταση οργής. Με αυτή την έννοια, η επιτέλεση αυτή, δεν διαφέρει από μια τελετουργία. Το πέρασμα εδώ είναι από το Εγώ στο Εμείς.

 

Το Electric Wrath είναι ένα έργο ριζοσπαστικό, γίνεται στο σκοτάδι, δεν χρησιμοποιεί ηχοσύστημα, μουσική, φώτα, σκηνικά, δεν χρησιμοποιεί τίποτα, είναι ένα έργο γυμνό. Οι ερμηνεύτριες είναι ο κινητήρας του έργου, είναι το θέαμα είναι και η ορχήστρα. Πρόκειται για ένα έργο στο σκοτάδι για το πως βγαίνουμε από το σκοτάδι. Επίσης είναι ένα έργο για την οργή αλλά χωρίς λόγια, γιατί κάποια πράγματα είναι πέρα από το λόγια. Το έργο παρουσιάστηκε τo 2022 στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης του Μπουένος Άιρες (MACBA) και στο studio MOVAQ, ενω το 2023 στο MIR festival.

 

Προσοχή: Η παράσταση δεν συνίσταται αν έχετε πρόβλημα με τα στροβοσκοπικά φώτα.

 

ΒΙΟ

Η Σοφία Κουλουκούρη (1987) είναι συγγραφέας και περφόρμερ, ζεί και εργάζεται μεταξύ Γενεύης και Αθήνας. Η δουλειά της έχει δύο πώλους, την αντοχή και την αφήγηση. Τα έργα της, πολλά από τα οποία ονομάζονται ‘προπονήσεις’, σχετίζονται με το βάρος. Τα βάρη, κυριολεκτικά η μεταφορικά, φερόμενα από το γυναικείο σώμα, είναι μια σταθερά στη δουλειά της. Mπορεί κανείς να εντοπίσει την απαρχή τους στη βασική ανατροφή των κοριτσιών, στο μύθο, και το Χριστιανικό δόγμα. Με τα κείμενα, τα αντικείμενα και τις επιτελέσεις της η Σοφία Κουλουκούρη εξερευνά την “ευπάθεια” και τη “στιβαρότητα” ως φορείς της γυναικείας ταυτότητας. Η δουλειά της έχει παρουσιαστεί μεταξύ άλλων: MIR festival, Roman road London, Theatre du Grütli Genève, Museo de Arte Contemporaneo de Buenos Aires, Palais de Rumine, Platforms Art Athina, Musee Cantonal de Beaux Arts Lausanne, Kunsthal Charlottenborg Copenhagen, Triennale du Valais,Thessaloniki International Film Festival.

 

Ημέρες & ώρες παραστάσεων

14.3, 15.3, 16.3 και 17.3 στις 21.00 & στις 22.30