____________
1.
-Πώς είναι οι εσωτερικές μετακινήσεις στις ΗΠΑ; Είναι τα αεροπλάνα ένας πολύ συνηθισμένος τρόπος μετακινήσεων, ένα αναβαθμισμένο ΚΤΕΛ; - Θέτις
-Σχεδόν – έχω να μπω χρόνια σε ΚΤΕΛ αλλά νομίζω ότι τα ΚΤΕΛ είναι καλύτερα. Πληρώνεις 50 δολάρια τη βαλίτσα, μπαίνεις σε παλιά αεροπλάνα και αν πεινάς, την πάτησες γιατί πληρώνεις 7 δολάρια με πιστωτική για θλιβερά σάντουιτς και 2 δολάρια για να σου δώσουν ακουστικά.
____________
2.
-Πού βρίσκει κανείς τη δύναμη να ακολουθήσει τα όνειρά του παρ' όλες τις αναποδιές και τα εμπόδια??
- Ο κόσμος δεν είναι εργοστάσιο ικανοποίησης επιθυμιών. Η μοναδική πηγή δύναμης είναι ο εαυτός σου.
____________
3.
-Πιο σημαντικά βιβλία όλων των εποχών! Go!
-Έχω τελειώσει το γυμνάσιο εδώ και πολλά χρόνια.
____________
4.
-Αγαπητή α μπα! Έχω μια απορία.. πόσο σημαντικός είναι ο έρωτας και οι πεταλουδίτσες στην κοιλιά όταν ο άλλος είναι απέναντί μου άψογος, γλυκύτατος και τρυφερός?? πολύ με τριβελίζουν κάτι τέτοια...- Joan
- Είναι αν έχεις ταυτίσει τον έρωτα με το ψήσιμο και την απόρριψη. Σταματήστε να βλέπετε rom com.
____________
5.
-Α, μπα; μήπως μπορείς να μου πεις τι εννοούμε όταν λέμε ότι "η ψυχή μου πήγε στην κούλουρη;" που είναι αυτή η κούλουρη να πάω να την βρω αν είναι, να φέρω την ψυχή μου πίσω.- Λένα
-Την εποχή εκείνη των Περσικών Πολέμων, πεντακόσια περίπου προ Χριστού, η Σαλαμίνα ή ακριβέστερα ένα μέρος της, κοντά στα σημερινά Αμπελάκια, λεγότανε Κόλουρις. Ο χρόνος και η τάση της παραφοράς των ονομάτων, στα μεταγενέστερα χρόνια, διαμόρφωσαν το όνομα Κόλουρις σε κούλουρη.
Όταν, λοιπόν, στην παλιά εκείνη εποχή υπήρχαν σημάδια ότι ετοιμαζότανε βαρβαρική εισβολή στην Αθήνα και στα περίχωρά της, γινότανε κάτι σαν την σημερινή «εκκένωση» από τον άμαχο πληθυσμό.
Οι γυναίκες και τα παιδιά καταφεύγανε, για ασφάλεια, στη Σαλαμίνα.
Δηλαδή, όλες οι ψυχές – εκτός από τους πολεμιστές – στην εμφάνιση σοβαρού κίνδυνο πήγαιναν στην Κούλουρη.
Και μια άλλη εκδοχή:
Στα 1563, ο Αλγερινός πειρατής Αλή – Μαμί επιτέθηκε στην Αίγινα.
Οι κάτοικοι του νησιού κατάφυγαν, (όπως οι αρχαίοι Αθηναίοι, μπροστά στον κίνδυνο των Περσών), στην Κούλουρη. Μόνο δυο άντρες ξεχάστηκαν στο νησί. Ο Νικολός Βάιλας και ο Μηνάς Ανδριώτης. Τούτοι οι δυο κατάφεραν να κρυφτούν και να μη γίνουν αντιληπτοί από τους πειρατές. Τη στιγμή, όμως, που οι Αλγερινοί ήταν έτοιμοι να κάνουν πανιά, ο Νικολός Βάιλας ανακαλύφθηκε και κυνηγήθηκε, γλιτώνοντας, όμως, τελικά, με το γρήγορο τρέξιμό του. Όταν αργότερα, ο φίλος του τον ρώτησε αν φοβήθηκε, απάντησε: «Αν φοβήθηκα λέει; Η ψυχή μου είχε πάει στην Κούλουρη». (Υπάρχει μια λαϊκή δοξασία, πως τάχα η ψυχή του νεοπεθαμένου, για τρεις μέρες, φτερουγίζει κοντά στα προσφιλή της πρόσωπο).
Σχετικά με το τοπωνύμιο «Κούλουρη» και τη χρησιμοποίηση, στην έκφραση της λέξης «ψυχή μου», υπάρχουν και οι ακόλουθες παραλλαγές:
Για το πρώτο: Άλλοι λένε πως η λέξη «Κούλουρη» χαρακτηρίζει όλο το νησί της Σαλαμίνας και ότι η λέξη προέρχεται από το κυκλικό σχήμα του νησιού, που είναι σαν κουλούρι.
Για το δεύτερο: Συνήθως «ψυχή μου» λένε οι γονείς το παιδί τους και άλλοι πάλι πρόσωπα προσφιλή. Τα παιδιά και τα προσφιλή πρόσωπα κατάφευγαν στην Κούλουρη με την εμφάνιση του κινδύνου, γι’ αυτό και στην έκφραση χρησιμοποιείται η λέξει «ψυχή», έχοντας έτσι τη διπλή της σημασία, του αγαπημένου (καθώς αναφέρεται στο ιστορικό γεγονός) και της πνοής ζωής (καθώς αναφέρεται στη σύγχρονη υποκειμενική περίπτωση).
(Από το βιβλίο του Τάκη Νατσούλη «Λέξεις και φράσεις παροιμιώδεις»)
____________
6.
-Ρυθμίζω το air condition στους 25 βαθμούς στην ψυχρή λειτουργία για να δροσίσει και όντως δροσίζει. Στη θερμή λειτουργία, στους 25, όντως σε ζεσταίνει. Γιατί; Και οι δύο λειτουργίες στους 25 βαθμούς δεν είναι; Μια και μοναδική αίσθηση δεν έχει μια συγκεκριμένη θερμοκρασία; - Λάμα
-Δεν έχω ιδέα, αλλά δες τι βρήκα!
«Το ζεστό και το κρύο είναι σχετικές έννοιες, αν το καλοκαίρι βάλεις ένα απλό ανεμιστήρα να σου φυσάει αέρα 40ο C (θερμοκρασία δωματίου), θα νιώσεις δροσιά, σκέψου τι γίνεται τον χειμώνα, όταν βάλεις το αιρκοντίσιον να λειτουργήσει στους 25ο C σε ένα δωμάτιο το οποίο έχει θερμοκρασία 19ο C, αν σταθείς εμπρός στο ρεύμα αέρος του αιρκοντίσιον θα νιώθεις ότι ο αέρας (ο οποίος είναι απίθανο να ξεπερνά τους 30ο C) είναι ζεστός. Τα αιρκοντίσιον κάνουν αφύγρανση και σε λειτουργία κρύου και σε λειτουργία ζεστού.»
Απάντηση:
«Αν ψηλά στο κλιματιστικό η θερμοκρασία είναι υψηλότερη και κάτω χαμηλότερη, τότε θα έπρεπε το ανεξάρτητο θερμόμετρο που έχω κάτω (στα μέσα κάπου το έχω για την ακρίβεια) να δείχνει πχ 25, τη στιγμή που το a/c θα δουλεύει για 27. Δηλαδή, αν ισχύει η θεωρία σου, θα έπρεπε η διαφορά δύο βαθμών που αναφέρω να ισχύει αντίστροφα. Οπότε θα σε παρακαλέσω να μην γράφεις ανεύθυνα διάφορα πράγματα εδώ μέσα. Αν βέβαια ισχύει η θεωρία σου, τότε η απόκλιση είναι ακόμα μεγαλύτερη και φτάνει στους 4 βαθμούς. Η θερμοκρασία του δωματίου είναι στους 22 σύμφωνα με το θερμόμετρο. Ανάβω το a/c στους 23 και αυτό σταματάει όταν το θερμόμετρο γράφει πλέον 25. Σύμφωνα με αυτό που λες, θα έπρεπε να σταματήσει το μηχάνημα, λόγω του φαινομένου που περιέγραψες, όταν είναι 23 επάνω και 21 κάτω. Σωστά; Άρα όταν γράφει 25 κάτω, τότε ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΕΠΑΝΩ ΝΑ ΕΙΝΑΙ 27 ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗ ΘΕΩΡΙΑ ΣΟΥ. Σωστά; Άρα έχουν 4 βαθμούς απόκλιση και όχι μόνο 2 όπως νόμιζα.»
ΣΩΣΤΑ;
____________
7.
-Γιατί οι γάτες κυνηγάνε τα ποντίκια και οι σκύλοι τις γάτες; -giannis bambakoulas
-Θυμάμαι που στο Downtown είχε μια σελίδα με τίτλο «αναπάντητα ερωτήματα ενός ζαλισμένου Αθηναίου» ή κάτι τέτοιο. Ήταν η χειρότερή μου σελίδα.
σχόλια