ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
4.1.2019 | 11:16

Απορία

Σε μερικά χρόνια θα ζούνε πάρα πολλοί άνθρωποι ηλικιωμένοι τελείως μόνοι τους, χωρίς αρκετά χρήματα για να πληρώσουν κάποιον να τους φροντίζει αν αρρωστήσουν. Τι θα απογίνουν όλοι αυτοί οι άνθρωποι σε μια χώρα που δεν είναι ικανή να αντιμετωπίσει λιγότερο σοβαρά προβλήματα; Ακούω όλο και περισσότερους ανθρώπους να λένε ότι θα πάνε σαν το σκυλί στο αμπέλι και το παίρνουν απόφαση ότι θα μείνουν μόνοι. Είναι τρομακτικό να γεράσει κανείς χωρίς να έχει έναν άνθρωπο δίπλα του, κάποιον να τον νοιάζεται. Ξέρω κάποιον είναι 55 αρρώστησε δεν θα μπορέσει να εργαστεί ξανά, τι θα απογίνει; Είναι μόνος του δεν έχει κανέναν και θα πάει στο χωριό. Έχει εκεί ένα σπιτάκι, στο χωριό είναι αλλιώς θα παίρνει ένα μικρό επίδομα θα έχει λάδι ή οπωροφόρα και άλλα πράγματα που δίνει το χωριό. Μπορεί ακόμη να φροντίσει τον εαυτό του, αργότερα τι θα γίνει; Μπορεί να ελπίζει να βρει γυναίκα αφού δεν βρήκε μέχρι τώρα; Άλλοι δεν έχουν σπίτι σε χωριό, αυτοί τι θα γίνουν; Γιατί αποτύχαμε μαζικά τα τελευταία χρόνια στις σχέσεις μας; Παλιά ο κόσμος δεν είχε τίποτε υπήρχε μεγάλη στέρηση αλλά παντρευόταν δεν ήταν μόνοι τους. Τώρα μιλάμε για ελευθερία στις σχέσεις αλλά δεν βλέπω να είμαστε καλά. Γιατί γίναμε έτσι; Είμαστε ανίκανοι να δημιουργήσουμε σχέσεις; Γιατί άλλοι μπορούν; Αυτός ο άνθρωπος είναι βολικός και φιλικός, ελπίζω να βρει κάποια να πάει να μείνει μαζί του να ταιριάζουν να περνάνε ήσυχα και όμορφα είναι πολύ νέος ακόμη είναι τραγικό να ζήσει άλλα 20 και 30 χρόνια μόνος του. Έχει ένα ωραίο σπιτάκι με δέντρα, λέτε να βρει καμία; Τι πιστεύετε δεν θα είναι πάρα πολλοί στο μέλλον μόνοι τους έτσι που δείχνουν τα πράγματα;
3
 
 
 
 
σχόλια
Επειδή υπάρχει έλλειψη ισορροπίας και μέτρου. Πλέον έχει παρεξηγηθεί η έννοια της ελευθερίας. Η ασυδοσία πλασάρεται σαν ελευθερία. Μετά έπονται η κακη υγεία, η μοναξιά κτλ. Την αδυναμία κοινωνικοποίησης την εξαιρώ γιατί διορθώνεται.Η αλαζονεία και η απροθυμία λόγω του ότι τα θέλουν όλα έτοιμα χωρίς κόπο μερικοί. Μετά μην απορούν που πάμε.Φαύλος κύκλος και όλα γυρίζουν μπούμερανγκ.
Εχεις μεγαλο δικιο αλλα ειναι αναποφευκτο. Το σημερινο μοντελο κοινωνιας δεν ειναι βιωσιμο και αργα η γρηγορα θα καταρρευσει και θα παλινδρομησουμε σε παλαιοτερες μορφες κοινωνικης οργανωσης ωσπου με την σειρα τους να "ξαναεκφυλιστουν" οπως σημερα και ο κυκλος να συνεχιστει.
Συμφωνα με την πυραμιδα του maslow οι αναγκες που εχει ενας ανθρωπος ειναι ιεραρχικα δομημενες. Για να αποκτησει καποιος ανθρωπος τις ανωτερα ιεραρχικα αναγκες τις πυραμιδας, πρεπει οι προηγουμενες να ικανοποιηθουν σε μεγαλο βαθμο. Πρωτα ειναι οι βιολογικες αναγκες, οπως οι αναγκες μας να τραφουμε, να εχουμε μια στεγη πανω απο το κεφαλι μας κλπ. Δηλαδη αυτες που εξασφαλιζουν την επιβιωση μας.Αν εκπληρωθουν αυτες μετα εχουμε την αναγκη για ασφαλεια. Δηλαδη οτι θα εχουμε και αυριο αυτα που χρειαζονται για να επιβιωσουμε.Πλεον οι περισσοτεροι ανθρωποι τουλαχιστων στον δυτικο κοσμο εχουν εκπληρωμενες και εξασφαλισμενες αυτες τις αναγκες οποτε τους απασχολουν περισσοτερο οι ανωτερες ιεραρχικα αναγκες οπως οι συναισθηματικες αναγκες, η αναγκη για αυτοεκτιμηση και αυτοεκπληρωση.Παλαιοτερα ο γαμος ηταν μια οικονομικη ενωση με σκοπο την επιβιωση και την καλυψη των κατωτερων βασικων αναγκων. Οι κοινωνικοι, ανελαστικοι κανονες ειχαν αυτο το σκοπο. Τα ζευγαρια παντρευονταν (φυσικα οχι απο ερωτα και συνηθως οχι απο επιλογη και των δυο) ωστε να τα βγαλουν περα στην δυσκολη ζωη.Πλεον με τις ευκολιες που εχουμε και την ποιοτητα ζωης που αποκτησαμε εχουν ερθει στο προσκηνιο οι συναισθηματικες αναγκες, και εχουν χαλαρωσει οι κοινωνικοι κανονες που εχουν σκοπο την επιβιωση μας. Δεν γινονται δηλαδη γαμοι για να βγαλουμε και την επομενη μερα η χρονο.

ΕΚΛΟΓΕΣ ΗΠΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Scroll to top icon