ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
18.10.2017 | 03:05

Νομίζω πως έχουμε παρανοήσει.

Τι είναι ο έρωτας; Η έλξη μεταξύ δυο ανθρώπων. Γιατί θα πρέπει όλο αυτό να το δραματοποιούμε και να κάνουμε λες και πρόκειται για τραγωδία και πόλεμο μαζί; Από πότε πρέπει να παιδευόμαστε όταν ερωτευόμαστε; Εφόσον βέβαια έχουμε δυο ανθρώπους που βιώνουν συναισθηματικά το ίδιο. Παιδιά οι άνθρωποι όταν ερωτεύονται αμοιβαία είναι ευτυχισμένοι. Βλέπουν πεταλούδες και αστεράκια. Πήραμε κάτι παλαβά σκαμπανεβάσματα και τα βαφτίσαμε "έρωτα". Όταν κάποιος τρελαίνεται, πέφτει σηκώνεται και υποφέρει, κάτι δεν πάει καλά. Δεν είναι έρωτας αυτός. Ή μάλλον, δεν μιλάμε ποτέ των ποτών για αμοιβαίο έρωτα. Ο αληθινός έρωτας έρχεται αβίαστα και είναι ξεκάθαρος. Και έρχεται για να μας κάνει χαρούμενους και ευτυχισμένους, και όχι να τρέχουμε στους ψυχολόγους.Το Χόλυγουντ έχει κάνει ζημιά ανεπανόρθωτη.
2
 
 
 
 
σχόλια
Έρωτας. Υπέροχη λέξη για ετυμολογικό χάσιμο στον πρωινό καφέ (συνήθεια που δεν συνιστώ). Είναι μια λέξη που φημολογείται ως προελληνική. Φημολογείται επίσης, πως ενδεχομένως η προέλευση της είναι κρυμμένη στα Σανσκριτικά, από τα οποία και δανείστηκε η ελληνική το θέμα. Η μετάφραση του ρήματος ἐρῶ είναι ποθώ πολύ αλλά και κάνω εμετό (και άλλες παρεμφερείς διαδικασίες αδιάσματος). Καθώς και σαν ομώνυμο φαίνεται από μερικούς να είναι το αἴρω που εκτός άλλων σημαίνει εξυψώνω αλλά και καταστρέφω. Κοινώς... η ίδια η λέξη, είναι τόσο μπερδεμένη όσο και ο έρωτας ως συναίσθημα. Δεν νομίζω να υπάρχει σωστό ή λάθος, καλό έρωτας ή κακός έρωτας. Σίγουρα ο καθένας έχει τη δική του προσέγγιση, τον βιώνει με την δική του ένταση. Προσωπικά θεωρώ πολύ δυνατούς όσους καταφέρνουν να τον βιώσουν καθώς θεωρητικά απαιτεί την πλήρη εμπιστοσύνη σε έναν "ξένο". Όπως και αν τον βιώσουν τέλος πάντων. Όσο για το Hollywood... ε, δεν νομίζω πως κάνει τόση ζημιά. Ποιός τα πιστεύει αυτα; εμένα μου έχει κάνει τρελή ζημιά η Jane Austen και ο Κος Ντάρσι που σαφώς δεν υπάρχει :-D :-D!
Μάλλον εσύ έχεις παρανοήσει. Ο τρόπος που ερωτευόμαστε δεν είναι καθολικός. Εξαρτάται από τα βιώματα που έχει ο καθένας μας ως άνθρωπος από την αρχή της ζωής του. Ασε που η περίπτωση δύο άνθρωποι να βιώνουν αμοιβαία το ίδιο ακριβώς συναισθηματικό δέσιμο με αστρολουλουδάκια απαντάται κυρίως στα άρλεκιν. Η Μπάρμπαρα Κάρτλαντ έχει κάνει ζημιά ανεπανόρθωτη.
Scroll to top icon