Τι να σημαίνει; Συνομήλικοι είστε και ένιωσε πιο λογικό να σου μιλάει στον ενικό.
Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...
Τι να σημαίνει; Συνομήλικοι είστε και ένιωσε πιο λογικό να σου μιλάει στον ενικό.
καλά τώρα σοβαρά ? μηπως έπεσες απ τον ουρανό στις ελληνικές συνήθειες ?
Δεν έχει να κάνει με το μέρος, επαρχιακή πόλη ή μεγαλούπολη αλλά πως θα μεγαλώσει ο καθένας. Άλλοι μιλάνε στον πληθυντικό ένεκεν μεγαλύτερης ηλικίας του άλλου (π.χ. παιδιά προς ενήλικες) άλλοι επειδή ξέρουν πως είναι ένδειξη ευγένειας. Και υπάρχουν και άλλοι που είναι πιο χύμα και μιλάνε σαν να σε ξέρουν προσωπικά και είστε γνωστοί επί πολλά χρόνια. Στον άνθρωπο είναι δηλαδή, όχι στο μέρος ή στη συλλογική συνείδηση των κατοίκων που ζουν σε αυτό.
Σαν τι να σημαίνει;
Συνομιληκοι είστε, λογικό να σου μιλάει στον ενικό. Προσωπικά για να απευθυνθώ σε κάποιον στον πλυθυντικο πρέπει να είναι εμφανώς πολύ πολύ μεγαλύτερος από μένα. Σε άτομα που είναι πάνω κάτω στην ηλικία μου η νεότεροι από εμένα, απευθύνομαι πάντα στον ενικό. Εννοείται πως είναι λάθος αυτό και κόντρα στο savoir fair, μάλιστα εχω παρατηρήσει πως καποιοι(λίγοι πάντως) παρεξηγούνται με την τόση άνεση μου, αλλά τι να κάνουμε; Έτσι είμαι εγώ, μου αρέσει η αμεσότητα και όχι το στημένο. Ε σαν εμένα είναι αρκετοί ακόμα. Αν και ψυλλιαζομαι πως το αγόρι για το οποίο κανείς την ερώτηση, μάλλον σου αρέσει και προσπαθείς να βγάλεις λαυρακι μέσω του τρόπου που σου απευθύνεται. Δεν ξέρω τι να σου πω. Ο ενικος μπορεί να σημαίνει και κάτι, μπορεί όμως και απολύτως τίποτα. Αν όντως σ ενδιαφέρει, στείλε και άλλες κινήσεις για να εκφέρουμε άποψη.
ο εξομολογούμενη ψάχνει επιβεβαίωση ότι ο άλλος την έχει ερωτευτεί , γιατι μάλλον εκείνη την πάτησε την αγκινάρα