ΚΙΝΗΣΗ ΤΩΡΑ

Το αγοράκι που δε θέλει να φάει χταπόδι

Το αγοράκι που δε θέλει να φάει χταπόδι Facebook Twitter
9

9

ΚΙΝΗΣΗ ΤΩΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Οι πριγκίπισσες της Disney θα υπέφεραν από κατάθλιψη και αλωπεκία» - Viral η έρευνα πανεπιστημίου

It's Viral / «Οι πριγκίπισσες της Disney θα υπέφεραν από κατάθλιψη και αλωπεκία» - Viral η έρευνα πανεπιστημίου

Η έκθεση του Πανεπιστήμιο του Τβέντε στην Ολλανδία για μολύνσεις από «τα μικροπλαστικά νεραϊδόσκονης» και τη «συμβίωση με ένα τέρας» έχει κατακλύσει το διαδίκτυο
LIFO NEWSROOM

σχόλια

6 σχόλια
Εκτος οτι τα παιδια πρεπει να τρωνε κρεας για να ανπτυχθουν σωστα, αυτο με την χορτοφαγια πραγματικα αδυνατο να το καταλαβω. Ειδικα οταν το επιχειρημα εχει να κανει με την προστασια του οικοσυστηματος. Ο ανθρωπος ειναι παμφαγο ζωο. Απο τη φυη του τρωει και κρεας. Χρειαζεται τα συστατικα του για να αναπτυχθει. Εαν διαταραζοταν το οοικοσυστημα απλα δεν θα ετρωγε ο ανθρωπος κρεας απο τη φυση του (και δεν θα ειχε και κυνοδοντες). Θεωρω πως με το να αποκλειουμε το κρεας απο την διατροφη μας συμβαλουμε στην διαταραξη της τροφικης αλυσιδας. υ.γ. για οποιον παρερμηνευσει, δεν εννοω να τρωμε ΜΟΝΟ κρεας, σε υπερβολικες ποσοτητες κλπ.
Το επιχείρημα δεν έχει να κάνει συνήθως με την προστασία του οικοσυστήματος, αλλά με την προστασία των δικαιωμάτων των ζώων. Λες πως ο άνθρωπος από τη φύση του τρώει κρέας και θα το δεχτώ, αν και υπάρχουν επιχειρήματα για το αντίθετο, αλλά δεν έχει σημασία. Πολλοί χορτοφάγοι-όπως εγώ- αντιτίθενται όχι στη κατανάλωση κρέατος, αλλά στις συνθήκες κάτω από τις οποίες μεγαλώνουν τα ζώα, στα άδικα βασανιστήρια στα οποία υπόκεινται, είναι μία μορφή διαμαρτυρίας απέναντι στην κακομεταχείριση των ζώων που χρησιμοποιούνται όχι μόνο στην απάνθρωπη βιομηχανία κρέατος, αλλά και στη βιομηχανία γάλακτος, παραγωγής αυγών κτλ.
Αρχικα, γνωριζω τα επιχειρηματα που υποστηριζουν την αντιθετη αποψη, αλλα εαν ο ανθρωπος απο την φυση του δεν ετρωγε κρεας, δεν θα υπηρχαν ευρυματα απο την προυστορικη περιοδο για το αντιθετο (εργαλια, σπηλαιγραφιες που να κυνιγαει, αλλα θα τον βλεπαμε να βοσκαει). Οσο αφορα στο δευτερο που λες, υπαρχουν και μικροι παραγωγοι που δεν εκτρεφουν τα ζωα κατω απο αυτες τις συνθηκες, αν υποστηριζαμε ολοι αυτους τοτε η απανθρωπη βιομηχανια που αναφερεις θα μπορουσε να εκληψει. Ομως το να θεωρουμε λαθος το να "σκωτωνουμε για την τροφη μας" ειναι σαν να λεμε οτι ειναι λαθος της φυσης.