To παγόβουνο του 1 εκατομμυρίου

To παγόβουνο του 1 εκατομμυρίου Facebook Twitter
4

Αν ψάξετε στις φωτογραφίες του Google με τη λέξη "iceberg" ή "tip of the iceberg" θα δείτε πρώτη- πρώτη την παραπάνω φωτογραφία. Ακόμη και στα ελληνικά, η λέξη παγόβουνο θα σας εμφανίσει αποτελέσματα με αυτή τη φωτογραφία. Ο κύριος που βλέπετε να ποζάρει χαρούμενος δίπλα της, έχει δύο λόγους για να χαμογελάει: είναι αυτός που την τράβηξε και επίσης έχει βγάλει παρά πολλά χρήματα χάρη σε αυτήν.

Η φωτογραφία του παγόβουνου του Ralph Clevenger θεωρείται μια από τις πετυχημένες stock images της ιστορίας. Έχει χρησιμοποιηθεί χιλιάδες φορές σε εκδόσεις και τηλεοπτικές ή έντυπες διαφημίσεις από την πρεμιέρα της και μετά, το 1998. Από τότε και μέχρι σήμερα έχει αποφέρει πάνω από 900.000 δολάρια σε πωλήσεις και το 40% αυτών στο λογαριασμό του δημιουργού της ο οποίος την ώρα που γράφεται αυτό το ποστ, εξακολουθεί να βγάζει χρήματα, από κάποιον στον πλανήτη που τη χρησιμοποιεί. 

To παγόβουνο του 1 εκατομμυρίου Facebook Twitter

Η εικόνα όμως δεν ήταν αρχικά αυτό που βλέπετε αλλά είναι σύνθεση τεσσάρων διαφορετικών φωτογραφιών. Ο ουρανός είναι φωτογραφία τραβηγμένη στη Σάντα Μπάρμπαρα. Το ίδιο ισχύει και για την υποβρύχια λήψη στη θάλασσα. Η κορυφή του παγόβουνου που βλέπετε έξω από το νερό είναι ένα αληθινό παγόβουνο που ο Clevenger απαθανάτισε στην Αλάσκα. Το υπόλοιπο που βλέπετε βυθισμένο είναι η αντεστραμμένη εικόνα ενός τμήματος από άλλο παγόβουνο που το Photoshop 5 ανέλαβε να ενώσει με το υπόλοιπο.

Το μυστικό της επιτυχίας αυτής της εικόνας, είναι σύμφωνα με τον δημιουργό το γεγονός πως κατάφερε να δημιουργήσει μια ωραία, κλασική και διαχρονική εικόνα η οποία θα έβρισκε χρήση από πολλούς πελάτες και θα μπορούσε να διαφημίσει άπειρα, διαφορετικά. προϊόντα.

4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Οι πριγκίπισσες της Disney θα υπέφεραν από κατάθλιψη και αλωπεκία» - Viral η έρευνα πανεπιστημίου

It's Viral / «Οι πριγκίπισσες της Disney θα υπέφεραν από κατάθλιψη και αλωπεκία» - Viral η έρευνα πανεπιστημίου

Η έκθεση του Πανεπιστήμιο του Τβέντε στην Ολλανδία για μολύνσεις από «τα μικροπλαστικά νεραϊδόσκονης» και τη «συμβίωση με ένα τέρας» έχει κατακλύσει το διαδίκτυο
LIFO NEWSROOM