Πάλι, με αφορμή την επέτειο της 21ης Απριλίου, στο Facebook κυκλοφορεί μαζικά αυτή η φωτογραφία, με λεζάντα που υποστηρίζει πως πίσω απ' Παπαδόπουλο και ανάμεσα απ' τον Μακαρέζο και τον Παττακό βρίσκεται ο πατέρας του Αλέξη Τσίπρα που «συνεργάστηκε ως εργολάβος με την Χούντα».
Ίσως και επειδή δεν διαψεύστηκε (προφανώς δεν γίνεται να διαψεύδει ο Πρωθυπουργός κάθε ανάρτηση που γίνεται viral στο Facebook) η εικόνα άρχισε να μοιράζεται με ταχύτερους ρυθμούς. Εκεί όμως το πράγμα στράβωσε. Εμετικά χρυσαυγίτικα ΜΜΕ πήραν την υπόθεση και άρχισαν να βγάζουν αποκαλύψεις (εντός ή εκτός εισαγωγικών - δεν ξέρω αν ευσταθού ή όχι) δημιουργώντας νέες, βρώμικες θεωρίες.
Μικρό παράδειγμα; «Ο 78χρονος Παύλος Τσίπρας πέθανε ξαφνικά από καρδιακή προσβολή τα μεσάνυχτα της Δευτέρας 29 Οκτωβρίου 2012 και κηδεύτηκε στις 4 το απόγευμα της Τρίτης από τον Άγιο Γεώργιο του Διονύσου. Στους δημοσιογράφους απαγορεύτηκε να καλύψουν την κηδεία, για να μη μάθουν οι χαχόλοι οι Έλληνες από πόσο «χριστιανική» οικογένεια προέρχεται ο άθεος Αρχηγός του Σύριζα. Κάνω επιγραμματικά τις αποκαλύψεις, γιατί δεν με παίρνει ο χώρος:
1) Ο γεννημένος στην Άρτα το 1934 Παύλος Τσίπρας, υπήρξε συνιδρυτής (με τον Ίωνα Παράσχη) της τεχνικής εταιρείας «Σκαπανεύς ΑΤΕ» που μαζί με την «ΕΔΟΚ-ΕΤΕΡ» και την «ΑΡΧΙΡΟΔΟΝ» ήσαν οι τρείς εταιρείες που έπαιρναν ΟΛΑ τα Μεγάλα Έργα επί 21ης Απριλίου. Ο Στυλιανός Παττακός (Έγινε 100 ετών την παρελθούσα Πέμπτη 8 Νοεμβρίου!) ) έδινε αφειδώς έργα Στον Παύλο Τσίπρα, με αποτέλεσμα ο μπαμπάς του Αρχηγού του Σύριζα να γίνει πάμπλουτος επί 21ης Απριλίου.
2) Η οικονομική άνεση του «καλού χριστιανού» Παύλου Τσίπρα επί Χούντας, τον έκανε να χρηματοδοτεί τις δράσεις της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, με αποτέλεσμα να τον εκτιμήσει ιδιαιτέρως ο Χουντικός Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος Κοτσώνης.
Ο Παύλος Τσίπρας μπαινόβγαινε επί Χούντας στην Αρχιεπισκοπή και βοηθούσε οικονομικά τον «Αγαπισμό» του Κοτσώνη και το Ιεραποστολικό Έργο του (νύν Αλβανίας) Αναστάσιου Γιαννουλάτου στην Αφρική, όπου έπαιρνε έργα ο «Σκαπανεύς»!»
Και λοιπά και λοιπά (και χειρότερα). Το κόβω εδώ -παρότι ακολουθεί μεγάλος αριθμός κι άλλων «αποκαλύψεων».
Το πρόβλημα είναι πως έτσι δημιουργούνται οι θεωρίες συνωμοσίας και οι αστικοί μύθοι, και έτσι διαιωνίζεται η σπίλωση νεκρών στο διηνεκές. Ο δημοσιογράφος Δημήτρης Αλικάκος είχε γράψει:
Θα έχετε δει αυτή τη φωτογραφία που κάνει το γύρο του διαδικτύου.
Υποστηρίζεται, χωρίς όμως να προσκομίζονται αποδείξεις εξ όσων γνωρίζω, ότι ο κύριος ανάμεσα σε Μακαρέζο και Παττακό, είναι ο Παύλος Τσίπρας, πατέρας του πρωθυπουργού και συνιδρυτής της τεχνικής εταιρείας «Σκαπανεύς ΑΤΕ», όπως λένε, που αναλάμβανε δημόσια έργα επί χούντας. (Για το τελευταίο έχει μιλήσει και ο Βασίλης Λεβέντης μιας και γνωρίζονταν).
Θεωρώ πολύ σημαντικό το θέμα για να μένουμε στο "ίσως" και στην εικασία. Αν δεν είναι, πρόκειται για μια επιχείρηση λάσπης την οποία δεν αξίζει κανένας άνθρωπος, ούτε ακόμα και αυτός που αντιπαθούμε.
Αν ΕΙΝΑΙ όμως, τότε πρόκειται να μεγάλο πολιτικό θέμα, κυρίως γιατί ο νυν πρωθυπουργός έχει παρουσιάσει τον πατέρα του ως αντιστασιακό. Έχει κάποιος να πει κάτι επί της ουσίας; Αναγνωρίζει στο πρόσωπο του ανθρώπου αυτού τον Παύλο Τσίπρα; Και αν ναι, πώς μπορεί να το αποδείξει;
*5 απ' τα σχόλια κάτω απ' την ανάρτηση του κ. Αλικάκου:
1) Να υπενθυμίσω οτι εκτος απο το Λεβεντη και ο Καρατζαφέρης ειχε βγάλει στη σεντρα και τον Παυλο και τον αδερφό του Ηρακλή Τσιπρα και τις σχεσεις τους με τη χουντα.
Είμαι πάντως σίγουρος οτι ακομα κι αν αυτο αποδειχθει, ο Τσιπρας θα βγει να αρνηθεί οποιαδηποτε σχέση. Ή θα βγει να ξεκαθαρίσει οτι ποτέ δεν είπε ότι ο πατερας του ειναι αντιστασιακος.
Πρωτη φορά θα ειναι;
2) Η μαρτυρία Λεβέντη. Ας τον ρωτήσει κάποιος: αναγνωρίζει τον Παύλο Τσίπρα στη φωτό;
3) Κυρία στον τοίχο φίλης μου, είπε πως πρόκειται για τον αδελφό του Ηρακλή Τσίπρα, που φυσικά μαζί είχαν την εταιρεία που έπαιρναν τις δουλειές απ την χούντα.. Εγω που είμαι σε κύκλο μηχανικών το γνωρίζω πάρα πολλά χρόνια αυτό και φυσικά ουδέποτε υπήρξε "αντιστασιακός"!!!
4) Στο αρχείο φωτογραφιών της μνήμης μου υπάρχει η επίσκεψη των Παττακού και Μακαρέζου το 1968 στην Αρχιτεκτονική Σχολή ΕΜΠ. Αν οι φωτογραφίες αυτές μπορούσαν να εκτυπωθούν, θα βλέπατε πολλά γνωστά και σεβαστά ονόματα καθηγητών στην επίμαχη θέση. Η ζωή δεν σταμάτησε στην περίοδο της χούντας.
5) Είναι γνωστό τοις πάσι οτι ο πατέρας του Τσίπρα ήταν μεγαλοεργολάβος που έπαιρνε έργα από την χούντα. Ο ΣΚΑΠΑΝΕΥΣ ΑΤΕ ήταν τότε σαν το σημερινό ΑΚΤΩΡ ΑΤΕ. Βέβαια ο Αλέξης μεγάλωσε με τα πλούτη του πατέρα του εργολάβου της χούντας, αυτός όμως ήταν μικρό παιδί και δεν του αφαιρεί το δικαίωμα να έχει δική του πολιτική άποψη. Αλλού είναι τα στραβά φίλε
Σήμερα, επιτέλους, τα Ellinika Hoaxes αποκάλυψαν ποιος ήταν στη φωτογραφία.
Aντιγράφω: Τον άγνωστο κύριο μπορούμε να τον βρούμε και σε άλλες φωτογραφίες. Όπως την παρακάτω από την ορκωμοσία της κυβέρνησης Μαρκεζίνη.
Και ΕΔΩ το βίντεο από την ορκωμοσία του Πρωθυπουργού Σπυρίδωνα Μαρκεζίνη και των μελών της κυβέρνησης του. 08/10/1973
Στο ίδιο λίνκ θα τον δείτε και στην πρώτη πανηγυρική συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου της κυβέρνησης Σπυρίδωνα Μαρκεζίνη. 10/10/1973
ΕΔΩ θα τον δείτε στη ορκωμοσία νέων Υπουργών από τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο και με την παρουσία του Αντιβασιλέα Γεωργίου Ζωιτάκη και του Πρωθυπουργού Γεωργίου Παπαδόπουλου, στο Μέγαρο Μαξίμου.
Ο κύριος στην φωτογραφία είναι ο Διομήδης Αγγελόπουλος, Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ της Κυβερνήσης των Συνταγματαρχών και κυβέρνησης Μαρκεζίνη.
Στο παρακάτω λίνκ στις 29/12/1972, ο κύριος ο Διομήδης Αγγελόπουλος, Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, δίνει συνέντευξη τύπου με θέμα την αποκέντρωση. Από το ιστορικό αρχείο της ΕΡΤ.
Έτσι αποδεδειγμένα ο κύριος της επίμαχης φωτογραφίας είναι ο Διομήδης Αγγελόπουλος, Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ της Χούντας των Συνταγματαρχών και οποιοδήποτε άλλος ισχυρισμός, καταρρίπτεται. [Τα περί εργολαβιών είναι άλλο θέμα.]
σχόλια