Ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά την παύση του Θεοχάρη: «Μπάχαλο» στον τουρισμό

Ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά την παύση του Θεοχάρη: «Μπάχαλο» στον τουρισμό Facebook Twitter
EPA
0

Η επίσημη λίστα του υπουργείου Τουρισμού με τις 29 χώρες από τις οποίες η Ελλάδα θα δέχεται αρχικά αεροπορικές πτήσεις από τα μέσα Ιουνίου, προκαλεί πολιτικές αντιδράσεις στο εσωτερικό αλλά και στην γειτονική Ιταλία. 

«Ο κ. Μητσοτάκης οφείλει να στείλει τον κ. Θεοχάρη σπίτι του», τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ κάνοντας λόγο για «πρωτοφανές μπάχαλο» στον τουρισμό.

«Τη μία μέρα το υπουργείο Τουρισμού ανακοινώνει κατάλογο με 29 χώρες για τις οποίες ανοίγουν τα σύνορα και την αμέσως επόμενη αναρτά κατάλογο του ΥΠΕΞ με διαφορετικό περιεχόμενο, που περιλαμβάνει ακόμα και αεροδρόμια υψηλού κινδύνου σύμφωνα με τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Ασφάλειας της Αεροπορίας (EASA). Ξεχνώντας φυσικά και στις δύο περιπτώσεις τις αρχικές του δεσμεύσεις για διαγνωστικά τεστ».

Στην ανακοίνωσή του, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατηγορεί τον υπουργό Τουρισμού ότι «συνεχίζει με σπασμένα τα φρένα να διασύρει τη χώρα μας και να υποβαθμίζει το τουριστικό μας προϊόν», κάνοντας λόγο για «πρωτοφανές φιάσκο της περασμένης εβδομάδας [...] Όταν υπουργός και υφυπουργός Τουρισμού αλληλοκαρφώνονταν δημοσίως για την γκάφα με τις ζώνες επικινδυνότητας των νησιών και τις καθυστερήσεις με τα υγειονομικά πρωτόκολλα».

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης μιλά για «αντιφατικότητα, ασυνεννοησία και αδυναμία συνεργασίας των υπουργείων» που «προκαλεί σοβαρό πρόβλημα στον ελληνικό τουρισμό» και «ένταση και προβλήματα ακόμα και στις διπλωματικές σχέσεις της Ελλάδας με φιλικές χώρες».

Κατόπιν αυτών ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζει ότι «ο κ. Μητσοτάκης οφείλει μετά από αυτό το μπάχαλο να στείλει τον κ. Θεοχάρη σπίτι του», υπογραμμίζοντας ότι «η κρίσιμη συγκυρία δεν συγχωρεί λάθη που βλάπτουν το διεθνές κύρος της χώρας μας, τις προοπτικές οικονομικής ανάκαμψης και εγκυμονούν κινδύνους για τη δημόσια υγεία».

Σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα «Il Messaggero», την αντίθεσή του στους τουριστικούς περιορισμούς της Ελλάδας απέναντι στην Ιταλία εξέφρασε ο υπουργός Εξωτερικών της Ιταλίας, Λουίτζι Ντι Μάιο προς τον Έλληνα ομόλογό του, Νίκο Δένδια, σε τηλεφωνική επικοινωνία το απόγευμα της Δευτέρας.

Σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ, το ζήτημα των τουριστικών ροών μετά την πανδημία βρέθηκε στο επίκεντρο της συνομιλίας των δύο, με τον Ιταλό ΥΠΕΞ να επαναλαμβάνει την ανάγκη αποφυγής κάθε είδους περιορισμού προς την Ιταλία. Συμπλήρωσε δε ότι το ζήτημα θα βρεθεί στο επίκεντρο της επίσκεψής του στην Αθήνα, που είναι προγραμματισμένη για τις 9 Ιουνίου.

Υπενθυμίζεται πως οι χώρες στις οποίες το υπουργείο Τουρισμού απένειμε πιστοποιητικό καταλληλότητας για απευθείας πτήσεις είναι οι εξής: Αλβανία, Αυστραλία, Αυστρία, Βόρεια Μακεδονία, Βουλγαρία, Γερμανία, Δανία, Ελβετία, Εσθονία, Ιαπωνία, Ισραήλ, Κίνα, Κροατία, Κύπρος, Λετονία, Λίβανος, Λιθουανία, Μάλτα, Μαυροβούνιο, Νέα Ζηλανδία, Νορβηγία, Νότια Κορέα, Ουγγαρία, Ρουμανία, Σερβία, Σλοβακία, Σλοβενία, Τσεχία, Φινλανδία.

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένας χρόνος από το δυστύχημα στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων στη Λιβύη - Ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ

Πολιτική / Ένας χρόνος από το δυστύχημα στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων στη Λιβύη - Ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ

«Ουδεμία ενημέρωση υπάρχει, ουδείς ανέλαβε την ευθύνη της απώλειας αυτών των ζωών και επικρατεί  πλήρης άγνοια για τη διοικητική και δικαστική έρευνα», επισημαίνει το ΠΑΣΟΚ
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης για «Σπίτι μου 2»: Επιλέξιμοι και όσοι πληρούν τα εισοδηματικά κριτήρια σε βάθος τριετίας

Πολιτική / Μητσοτάκης για «Σπίτι μου 2»: Επιλέξιμοι και όσοι πληρούν τα εισοδηματικά κριτήρια σε βάθος τριετίας- Τι αλλάζει

Δύο νέες διευκολύνσεις για όσους υποβάλλουν αίτημα συμμετοχής στο νέο πρόγραμμα - Στη σύσκεψη εξετάστηκε και το νέο πρόγραμμα άτοκων δανείων «Αναβαθμίζω το Σπίτι μου»
LIFO NEWSROOM
Πεντέλη: «Να φύγουν οι φασίστες, τα παιδιά του Κασιδιάρη από το δημοτικό συμβούλιο»

Πολιτική / Πεντέλη: «Να φύγουν οι φασίστες, τα παιδιά του Κασιδιάρη από το δημοτικό συμβούλιο»

Ενταση προκάλεσε η παρουσία του Αθανασίου Χαλκιά, βουλευτή των Σπαρτιατών στην επεισοδιακή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Πεντέλης - Διαβάστε τους εκρηκτικούς διαλόγους
LIFO NEWSROOM