ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
7.6.2020 | 13:18

Γιατί μου συμβαίνει αυτό?

Είμαι γυναίκα και δεν μπορώ να βρω κάτι το θετικό κατά την εγκυμοσύνη μιας γυναίκας. Όλη αυτή η διαδικασία από την αρχή που το παιδί βρίσκεται στην κοιλιά μέχρι και την τελευταία στιγμή που γίνεται η γέννα μου φαίνονται πολύ παράξενα. Δεν ξέρω πώς θα ένοιωθα αν είχα κάτι ζωντανό μέσα στην κοιλιά μου. Άσε που φοβάμαι υπερβολικά τη γέννα. Σίγουρα δεν θα γεννούσα ποτέ φυσιολογικά. Εκτος αυτου δεν ξερω πως θα αντεχα τους συνεχεις εμετους που κανουν οι έγκυες καθώς ηδη κάνω εμετους ανά περιοδους λόγω αγχους και δεν ξερω που θα φτασει κατι τέτοιο αν ημουν και έγκυος. Δεν ειναι οτι ειμαι μικρη και τα σκεφτομαι αυτα ειμαι 25 χρονων.
3
 
 
 
 
σχόλια
Τοκοφοβία λέγεται. Όπως λένε παραπάνω, μπορείς να διερευνήσεις αυτή την ειδική φοβία με επαγγελματία ψυχικής υγείας. Αν θέλεις δικά σου παιδιά, οι συνεδρίες θα σε βοηθήσουν. Αν δεν θέλεις, όλα καλά, δεν είμαστε όλες και όλοι για όλα. Καλή τύχη :)
Αυτο εχει να κανει με καποια τυχον αρνητικη εμπειρια πιστευω ή κατι που ειδες,πχ καποια φιλη/γνωστη περασε δυσκολη εγκυμοσυνη,με αποτελεσμα να σου γινει ολο αυτο μεσα σου ως κατι αποκρουστικο και που το φοβασαι.Γνωμη μου,επειδη καθε γυναικα ειναι διαφορετική,και καθε σωμα επισης διαφορετικο με δικες του αντιδρασεις κλπ,θα σου ελεγα πως ξερεις οτι πχ θα ειναι ετσι ή αλλιως αν δεν το δοκιμασεις και πως ξερεις πχ οτι στανταρ σε αυτη τη φαση ,θα εισαι ή θα φερεσαι με εναν συγκεκριμενο τροπο?Τι θελω να πω.Ξερω γυναικες που περασαν εγκυμοσυνη που δεν την καταλαβαν,οσο απλο κι αν ακουγεται και ξερω αλλες που παιδευτηκαν πολυ.Το θεμα ειναι εσυ η ιδια μεσα σου πως θα το εισπραξεις ολο αυτο,σαν μια γενικοτερη κατασταση και πως θα λειτουργεις.Και πως το πως θα λειτουργεις δεν το ξερεις και δεν μπορεις να εισαι βεβαιη,μονο αν δεν περασεις αυτη τη φαση.Ξερω γυναικες που ηταν αυτο που λεμε "αυτη δεν εχει το μητρικο" ηταν αντισυμβατικες και ομως μετα τη γεννα τους βγηκε το μαμαδιστικο.και αλλες που ειχαν ενα κολλημα να το πω με μωρα/παιδια κλπ και οταν γεννησαν τους βγηκε μια αποστροφη.Ειναι πως θα το δεχτεις εσυ,και πως θα λειτουργησεις κατα τη διαρκεια κι επειτα.Κι αυτο ερχεται μονο περνωντας το.Γνωμη μου αν ειναι κατι που σου δημιουργει αποστροφη,ή εσυ θελεις να βρεις τι επιτελους εχεις με αυτο το θεμα και γιατι νιωθεις ετσι,μπορεις να πας σε εναν ψυχολογο να το λυσεις.Να βρεις το γιατι και να ξερεις γιατι αντιδρας ετσι.Γιατι καποια πραγματα δεν ερχονται ετοιμα και δεν ειμαστε προετοιμασμενοι καταλληλως ,απλα βιωματικα αποκτουμε αν θες την ικανοτητα να τα διαχειριζομαστε,ενω προηγουμενως ειχαμε πληρη αγνοια.Εμπειρικα.Αυτο.
Γιατί να μη σου συμβαίνει;Αν ψάχνεις αιτίες, σε ψυχολόγο. Οι φόβοι έχουν βάση συνήθως σε περιστατικά της παιδικής ηλικίας. Μαζί του ίσως τις βρεις,. Εδώ θα ακούσεις το μακρύ και το κοντό του καθενός.
Scroll to top icon