ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
28.6.2020 | 20:57

Μπορεί κάποιος να μου εξηγήσει το γιατί;

Πέφτει τόσο κέρατο και κοροϊδία στις σχέσεις; Παρατηρώ τι γίνεται και επικρατεί ένα χάος. Έχει κάποιος μια εξήγηση;
8
 
 
 
 
σχόλια
Η μονογαμία δεν είναι συνειδητή επιλογή για όλους. Αρκετοί συναινούν σε μονογαμικές σχέσεις επειδή έτσι γίνονται αποδεχτοί και "κανονικοί" από την κοινωνία.Αν ο καθένας έκανε ό,τι λαχταρούσε χωρίς να κρίνεται γι' αυτό, θα βλέπαμε γύρω μας αρκετούς ανοιχτά πολυγαμικούς ανθρώπους, όπως και ασέξουαλ, όπως και ελεύθερους.Και εννοείται, είναι πιο "εύκολο" να κοροϊδεύεις τον/τη σύντροφο, απ' ό,τι να πάρεις την ευθύνη της επιλογής σου και να κριθείς από την κοινωνία που εντάσσεσαι. Η ίδια κοινωνία κανονικοποιεί και την απιστία.Τέλος, υπάρχουν και πολλοί που ΒΙΑΖΟΝΤΑΙ, βλ. ξανά κοινωνικό φαίνεσθαι, να μπουν σε σχέσεις ή γάμους, χωρίς να έχουν μάθει πρώτα τον εαυτό τους και τι ζητάνε από τον άλλον.Ή ακόμα, νομίζουν πως δεδομένα όπως "μόρφωση", "καλή δουλειά", "καλή εμφάνιση" "άνθρωπος που με βλέπει Σοβαρά" κλπ εξασφαλίζουν οπωσδήποτε καλή σχέση. Όταν το πράγμα πάει στραβά, προτιμούν την απιστία απ' την παραδοχή πως σκέφτονται χωρίς βάθος.
Επειδή οι περισσότεροι άνθρωποι είναι ταυτόχρονα 1.πολυγαμικοί και 2. χ€στηδεςΕπόμενο είναι να υπάρχει κοροιδία. Η μονογαμία πάει σε λίγους, σε αυτούς που έτσι είναι πλασμένοι και που έχουν ενεργητικά αποφασίσει να πορευτούν με αυτή τη συμφωνία (δηλαδή μεγάλε αν πρέπει να κάνεις τάμα στην Παναγία τη Λούρδη για να σε προσέξει θηλυκή πασχαλίτσα μην μου πουλάς μονογαμία ως το προσόν σου -ξεκαβάλλα, σε καταλάβαμε). Επιπλέον δεν έχουν απενοχοποιηθεί τα "ανοιχτά" ερωτικά σχήματα (με κανόνες εννοώ, να γνωρίζονται, να συναινούν, να είναι ενήμεροι όλοι οι συμμετέχοντες, ποιός πάει με ποιόν) οπότε κανένας που υποφέρει σε ένα κακό γάμο δεν το προτείνει καθαρά και ξάστερα, να ξέρει και το άλλο μέλος ποιό είναι το πρόβλημα και ότι σέβονται την γνώμη του στην τελική, δεν το φέρνουν προ τετελεσμένου. Και τέλος γιατί ο άνθρωπος πάει στο εύκολο. Το να διεκδικείς φανερά με γενναιότητα αυτό που θέλεις χρειάζεται κουράγιο και εντιμότητα, είναι δύσκολο.
Δεν πέφτει κέρατο και κοροϊδία σε όλες τις σχέσεις. Πώς γίνεται αυτό; Φροντίζεις να βρεις έναν άνθρωπο ο οποίος σε καλύπτει στο μέγιστο εσωτερικά κι εξωτερικά. Μυαλό, χαρακτήρας, προσωπικότητα, εξωτερική εμφάνιση. Αν πάτε και βρίσκετε κάθε λογής κουτσαβάκι να κάνετε σχέση, είναι λογικό μετά από ένα εύλογο χρονικό διάστημα να τον/την βαρεθείς.
Καλή η θεωρία αλλά στην πράξη μπάζει ελαφρώς: τι γίνεται αν το ταίρι ζωής σου πάψει να σε καλύπτει σε ένα τομέα, πάθει κάποιο ατύχημα, αρρωστήσει κλπ κλπ. Η ερωτική αποκλειστικότητα δεν μπορεί να είναι εξαρτώμενη από την αλληλοκάλυψη ως αναγκαία κι αποκλειστική συνθήκη σε σχέσεις που ευελπιστούν να μακροημερεύσουν πέραν του μονοψήφιου αριθμού ετών. Αλλιώς θα τα φτιάχναμε, θα χωρίζαμε, θα φτιάχναμε, θα χωρίζαμε κ.ο.κ.
Ναι Ανία, τραβάμε μια γραμμή και αποχωρούμε. Λίγο πριν σχολίασα σε άλλη Εξομολόγηση σχετικά. Πρέπει μάλλον να αποδεχτούμε την μοίρα μας, θα σημάνει η τελευταία μας ώρα και ακόμη θα μιλάμε για τα αυτονόητα λίγο πριν ξεψυχήσουμε (:
Tα θέλουν όλα, χωρίς ευθύνη και δικό τους κόστος. Στην τελική, η κοινωνία μας είναι πιο επιθετική με όσους είναι οι απατημένοι/αδύναμοι/ κορόιδα και όχι με όσους δε σέβονται τους άλλους.
Scroll to top icon