ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
29.6.2020 | 12:57

Ειλικρινεια

Οταν εχεις κανονισει με εναν ανθρωπο να συναντηθειτε κ τελικα κατι σου τυχει, ακομα κ αν ειναι τελευταια στιγμη, δεν ειναι προτιμοτερο να δωσεις μια επαρκη εξήγηση απο το να πεις απλά ένα τελικα ακυρο κ να αφηνεις τον αλλο να αναρωτιέται τι εγινε ή να φοβαται οτι εκανε κατι λαθος κ σε ξενερωσε? Προσωπικά με ενοχλει πολυ αυτη η τακτικη. Ακομα κ στα μηνυματα, πχ μιλας μ εναν τυπο κ φαινεται να βαινει καλως το πραγμα κ ξαφνικα σου λεει παω ν φαω κ επιστρεφω. Κ δεν επιστρεφει ποτε. Κ σου στέλνει ξέρω γω 2 μέρες μετά σαν να μην συμβαίνει τιποτα. Δηλαδη οκ, γιατί να με βαλεις εμενα στη διαδικασια να σκεφτομαι οτι κατι εκανα λαθος κ σταμάτησες να μου μιλας κ δεν μου λες απλα "σορυ τελικα εκανα αυτο κ γ αυτο δεν μπόρεσα να σου στειλω". Δηλαδη οκ αν εισαι η κολλητη μου κ μου πεις οτι θα μου στειλεις κ δε μου στειλεις δεν θα ανησυχησω, ξερω οτι πιθανοτατα κατι σου ετυχε. Οταν εισαι ομως καποιος που δεν ξερω τοσο καλα, ναι, θα εκτιμουσα το να μου δωσεις μια μικρη εξηγηση οταν μου ειπες οτι θα βρεθουμε κ τελικα μου το ακυρωσες ή οταν μου είπες σε παιρνω σε 5' κ δεν με πηρες ποτε. Γιατι ολοι οι ανθρωποι εχουμε ανασφαλειες ειδικα οταν ξεκιναμε κατι με κάποιον κ δεν ξερουμε που θα οδηγησει. Κ οταν φερεστε ετσι το μονο που καταφέρνετε είναι να τις μεγεθυνετε. Κ θα μου πειτε τωρα, "δεν οφείλει να δωσει καμια εξήγηση, ειδικα αν δεν εχετε κατι". Ε εμενα προσωπικα με λυπει αυτη η φραση. Με λυπει το οτι μερικοι ανθρωποι θεωρουν οτι πρεπει να εχουν καποιου ειδους σχέση με έναν ανθρωπο προκειμένου να ειναι ειλικρινεις κ ξεκαθαροι μαζι του. Αλλιώς είναι οκ το να φερονται αλλοπροσαλλα, να χάνονται, να εξαφανίζονται, να ξαναεμφανιζονται 4 μερες μετα κλπ. Για μενα η ειλικρινεια κ οι ξεκαθαρες κουβέντες είναι κ τα δυο χαρακτηριστικα εκτιμητεα σε εναν ανθρωπο ανεξαρτητα απ το είδος της σχεσης που εχεις μ αυτο τον ανθρωπο. Αντιθετα το να χανεσαι κ να μην μου απαντας, το να μου λες κατι κ μετα να μην το κανεις απλα μου δινει την εντυπωση οτι δεν ξέρεις τι σου γινεται. Κ προφανως αν δεν θες να μου εξηγησεις ακριβως τι σου συνεβη, δεν εχω κανενα προβλημα. Αν πχ δεν θελεις να μου πεις οτι η μανα σου ειναι στο νοσοκομειο με καρκινο κ θα πας να την δεις πες μου απλα οτι καποιο οικειο σου πρόσωπο ειναι στο νοσοκομειο ή τελοσπαντων πες μου οτι εχεις ενα προσωπικο θεμα κ λυπασαι αλλα δεν θα μπορεσεις να βρεθουμε. Γιατι ετσι δειχνεις οτι με σεβεσαι, δειχνεις ότι εκτιμας το χρονο μου κ οτι λυπασαι που με αφησες να ετοιμαζομαι ή να περιμενω γ κατι που τελικα δεν έγινε. Σεβασμό δεν δειχνουμε μονο στη μανα μας κ στον πατερα μας, σεβασμό δειχνουμε κ σε έναν άνθρωπο στο δρομο που δεν τον ξερουμε. Ετσι εχω μαθει εγω.
3
 
 
 
 
σχόλια
Όταν σε εχουν στο περίμενε χωρίς εξηγήσεις, αρα και εσυ δεν πρέπει να ξαναασχοληθεις οταν σε θυμηθουν μετα απο μέρες.Αν κάνεις μονο εσυ προσπάθειες να δημιουργήσεις ενα κλίμα εμπιστοσύνης μεταξύ σας θα κουραστείς να δινεις και δεν θα έχει νόημα. Τα άτομα που σου αξίζουν και σου ταιριάζουν πίστεψε με, θα το κάνουν απο την πρώτη στιγμή. Αν πάλι σου φαίνονται οτι ειναι λιγο στην κοσμαρα τους, πες εκεινη τη στιγμη αυτο που σε ενοχλει.
Eνώ έχεις δίκιο σε γενικές γραμμές (φιλικά, επαγγελματικά, διαβιβαστικά), διάβασε κι αυτό **συγκεκριμένα** για τα ερωτικά. Φρέσκο φρέσκο. "Δεν θα σε βοηθούσε σε τίποτα η εξήγηση της εξαφάνισης. Αντιθέτως, αν σου έλεγε με ειλικρίνεια τι ένιωσε και αποφάσισε να εξαφανιστεί, το πιθανότερο είναι ότι θα ένιωθες ακόμη χειρότερα. Ή έχει άλλη, ή έχει άλλες, ή έχει άλλο ενδιαφέρον για άλλη ή άλλες, ή νιώθει ότι δεν του αρέσεις. Έτσι, απλά. Δεν χρειάζεται να το εξηγήσει, δεν εξηγιέται πάντα, όπως εσύ δεν μπορείς να εξηγήσεις γιατί σου αρέσει. Δεν έκανες κάτι λάθος. Δεν είναι κάτι που ελέγχεις, ή που ελέγχει αυτός. Έτσι είναι αυτά, άλλοι μας αρέσουν, άλλοι όχι, και δεν γίνεται να αρέσουμε σε όλους. Δεν υπάρχει πάντα κάποιος “λόγος”.Φέρθηκε όπως φέρθηκε γιατί δεν έχει το θάρρος να σου πει με ξεκάθαρα λόγια ότι δεν θέλει άλλο. Αραιώνει και περιμένει να το καταλάβεις μόνη σου κι έτσι αποφεύγει να βιώσει μια συζήτηση στην οποία αυτός θα ξέρει από πριν ότι θα νιώσει δυσάρεστα. Πώς καθυστερείς να πας στον οδοντίατρο; Κάπως έτσι. Είναι από τις πιο δυσάρεστες χυλόπιτες (δεν υπάρχει ευχάριστη) αλλά όχι η πιο δυσάρεστη, αλλά και από τις πιο συχνές. "
Scroll to top icon