ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
3.7.2020 | 00:42

Δεν μπορώ άλλο να τη βλέπω έτσι.

Καλησπέρα σας. Πολύ πρόσφατα ανέβηκαν εξομολογήσεις οι οποίες σχετίζονται με το σωματικό βάρος και την εξωτερική εικόνα. Ήθελα να μοιραστώ μαζί σας το πολύ μεγάλο πρόβλημά μου και σας παρακαλώ μην βιαστείτε να με χαρακτηρίσετε ως απαράδεκτο ή άκαρδο. Με τη γυναίκα μου γνωριζόμαστε από τα φοιτητικά μας χρόνια. Είμαστε από διπλανές πόλεις και λόγω της εταιρίας του πατέρα της έβαλαν και οι δικοί μου γονείς ένα μεγάλο μερίδιο για επέκταση, κι έτσι μετά τον αρραβώνα μας μετακόμισα στην πόλη της, όντας πλέον ετερρόρυθμος εταίρος στην εταιρία, με το μεγαλύτερο μερίδιο να ανήκει στον πεθερό μου. Η γυναίκα μου μεγαλώνει τα παιδιά μας και δουλεύει από το σπίτι σαν βοηθός μας. Όταν τη γνώρισα ήταν ελαφρώς υπέρβαρη, όμορφη όμως, με ευγένεια, καλοσύνη, σπουδάζαμε μαζί και στο τρίτο έτος και ύστερα από πολύ καλοί φίλοι με αθώο φλερτ μεταξύ μας, γίναμε ζευγάρι. Με το που πήραμε πτυχίο πάνω στην πενταετία αρραβωνιαστήκαμε μετακόμισα στην πόλη της κι ένα χρόνο μετά παντρευτήκαμε, μπαίνοντας συγχρόνως στην εταιρία, με τη διαδικασία που σας είπα παραπάνω. Όλο αυτό το διάστημα από τη σχέση μας και μετά, έπαιρνε συνεχώς βάρος, κιλό στο κιλό, της έλεγα με κομψό τρόπο να προσέχει, αλλά με αγνοούσε παντελώς. Με 1,70 ύψος ζύγιζε γύρω στα 95 κιλά όταν παντρευτήκαμε. Τα μεγάλα προβλήματα ήρθαν όταν γεννήθηκε ο 1ος μου γιος. Έφτασε 130. Απελπίστηκα κι εγώ και τα πεθερικά μου και ο κουνιάδος μου, οι οποίοι προσπαθούσαν να της δώσουν να καταλάβει πως αυτή η κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί με αυτόν τον τρόπο. Το όλο πράγμα επιδεινώθηκε στη 2η εγκυμοσύνη της στο γιος μας, όπου πήρε 30 κιλά επιπλέον. Σήμερα έχει φτάσει τα 185, είναι 45 χρονών, δυσκολεύεται ακόμα και να περπατήσει και μου κάνει συνεχώς πόλεμο νεύρων, κατακρίνοντάς με ότι δεν την πλησιάζω ερωτικά από τη 2η εγκυμοσύνη και μετά με καταστάσεις κλάματος και υστερίας. Δεν ξέρω πραγματικά τί να κάνω, καθώς κι εγώ και η οικογένειά της έχουμε φτάσει πλέον σε απελπιστική κατάσταση, με τον εαυτό μου να παρακολουθείται από ψυχίατρο. Η μόνη λύση μου είπε ο γιατρός είναι να κάνουμε επίσκεψη με ομαδικό ραντεβού για να την πείσει να πάει για ιατρική επέμβαση καταπολέμησης παχυσαρκίας. Δεν ξέρω πώς να την πείσω, καθώς είναι ανένδοτη και βλέπω τα παιδιά μας 12 και 14 ετών να έχουν πρόβλημα συγκέντρωσης στο σχολείο και δυσκολίες κοινωνικοποίησης κι αυτό με καθιστά ακόμα πιο ευάλωτο. Ήθελα λοιπόν να πω σε όλα τα άτομα που παρουσιάζουν πρόβλημα βάρους, να το λύσουν όσο γίνεται πιο γρήγορα, γιατί η κατάσταση με τον καιρό επιδεινώνεται. Όλοι έχετε δίπλα σας ανθρώπους που θα σας στηρίξουν. Ευχαριστώ όσους διαβάσετε το κείμενό μου και πάρετε κάποια δύναμη για τον εαυτό σας και τυχόν κοντινά σας πρόσωπα με ανάλογο πρόβλημα. Παρακαλώ να ανέβει.
3
 
 
 
 
σχόλια
Δεν φτάνει κάποιος τα 185 κιλά από την ευτυχία ή από την υγεία... Πολλά πήγαν λάθος ως εκεί και δεν φταίει μόνο η γυναίκα σου.Στο δια ταύτα. Σίγουρα ο/η γιατρός της της έχει μιλήσει πειστικότερα από ότι θα μπορούσατε εσείς. Για τον εαυτό της θα τα χάσει τα κιλά η γυναίκα, όχι για να σας βγάλει από την δύσκολη θέση.
Γιατί να μη τα χάσει και για τους άλλους; Δεν αναφέρομαι φυσικά στον οποιονδήποτε άλλο αλλά στα παιδιά και τον σύζυγό της. Κάθε σύζυγος δεν πρέπει να προσπαθεί να μείνει ελκυστικός; Και φυσικά ούτε για τα παιδιά είναι ωραίο να έχουν μια μάνα που δυσκολεύεται ακόμα και να κουνηθεί!
Το πρώτο βήμα είναι να αποδεχθεί η ίδια ότι τα κιλά αυτά πρέπει να τα χάσει για λόγους υγείας. Η επέμβαση παχυσαρκίας έχει αποτελέσματα, αλλά προσωρινά, αν δε συνοδεύεται απο πραγματική αλλαγή στη σχέση με το φαγητό.Μετά την επέμβαση παχυσαρκίας σε αυτά τα κιλά, θα απαιτηθεί ευρεία πλαστική επέμβαση, λόγω του ρυθμού απώλειας βάρους που αναπόφευκτα θα οδηγήσει σε αντιαισθητικές χαλαροτητες.Ειναι μακρύς ο δρόμος μπροστά σας και πρέπει η γυναίκα σου να λάβει αυτές τις αποφάσεις. Οχι εσύ. Καλή τύχη.
Scroll to top icon