Σωματοφύλακας για την 18χρονη Rahaf - Δέχεται απειλές για τη ζωή της

Σωματοφύλακας για την 18χρονη Rahaf - Δέχεται απειλές για τη ζωή της Facebook Twitter
0

Σωματοφύλακα για την ασφάλεια της 18χρονης από τη Σ. Αραβία, Rahaf Mohammed al-Qunun που της χορηγήθηκε άσυλο από τον Καναδά, προσέλαβε η οργάνωση αρωγής των προσφύγων στο Τορόντο διασφαλίζοντας ότι «δεν θα είναι ποτέ μόνη» δήλωσε σήμερα ο εκτελεστικός διευθυντής της.

Η 18χρονη πρωταγωνίστησε στα πρωτοσέλιδα, όταν κλείστηκε στο δωμάτιο ενός ξενοδοχείου σε αεροδρόμιο  της Μπανγκόκ, προκειμένου να αποφύγει το ενδεχόμενο να σταλεί πίσω στην πατρίδα της και στην οικογένειά της.  Φοβόταν ότι θα της κάνουν κακό ή ακόμη και θα την σκοτώσουν. Η οικογένεια αρνείται ότι την κακοποιεί.

Η νεαρή από τη Σαουδική Αραβία έχει δεχθεί απειλές μέσω Διαδικτύου, με αποτέλεσμα να φοβάται για την ασφάλειά της, δήλωσε ο Μάριο Κάλα, ο διευθυντής της Costi, της οργάνωσης αρωγής των προσφύγων, στην οποία ανέθεσε η καναδική κυβέρνηση να την βοηθήσει να τακτοποιηθεί στο Τορόντο.

Η οργάνωση Costi προσέλαβε έναν σωματοφύλακα και σχεδιάζει να «διασφαλίσει ότι δεν θα είναι ποτέ μόνη της» είπε ο Κάλα σε δημοσιογράφους.

«Είναι δύσκολο να εξηγήσουμε πόσο σοβαρές είναι αυτές οι απειλές. Τις λαμβάνουνε σοβαρά υπόψη».

«Κατανοώ ότι όλοι εδώ και σε ολόκληρο τον κόσμο μου εύχονται τα καλύτερα και θα ήθελαν να συνεχίσουν να μαθαίνουν πώς τα πάω, αλλά... θα ήθελα να ξεκινήσω να ζω μια φυσιολογική ιδιωτική ζωή, όπως οποιαδήποτε άλλη νεαρή γυναίκα στον Καναδά» επισήμανε από την πλευρά της, σε μια ανακοίνωση, η 18χρονη.

Η Rahaf Mohammed al-Qunun ευχαρίστησε τις κυβερνήσεις του Καναδά και της Ταϊλάνδης και την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες που συνέβαλαν στο να πάει στον Καναδά. «Είμαι μία από τις τυχερές» τόνισε.

«Γνωρίζω ότι υπάρχουν άτυχες γυναίκες, οι οποίες εξαφανίστηκαν αφού επιχείρησαν να διαφύγουν ή που δεν κατάφεραν να κάνουν τίποτα για να αλλάξουν την καθημερινότητά τους».

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πέρι Κουρουμπλής: «Είναι αθώος», λέει ο αδελφός του για το διπλό φονικό πριν μισό αιώνα στη Μελβούρνη

Διεθνή / Πέρι Κουρουμπλής: «Είναι αθώος», λέει ο αδελφός του για το διπλό φονικό πριν μισό αιώνα στη Μελβούρνη

Ο Πέρι Κουρουμπλής είναι ο Ελληνοαυστραλός που συνελήφθη στη Ρώμη για τους ειδεχθείς φόνους δύο γυναικών στην Αυστραλία πριν από 47 χρόνια - Τι δηλώνει ο αδερφός του
LIFO NEWSROOM