Μέι: Εκλογές αυτή τη στιγμή σημαίνουν καθυστέρηση του Βrexit

Μέι: Εκλογές αυτή τη στιγμή σημαίνουν καθυστέρηση του Βrexit Facebook Twitter
EPA
0

Oι εκλογές θα ήταν το χειρότερο πράγμα που θα μπορούσε να κάνει η Βρετανία στην παρούσα στιγμή, καθώς αυτό θα σήμαινε ότι το Brexit θα καθυστερούσε, δήλωσε η Τερέζα Μέι στην ομιλία της στη Βουλή των Κοινοτήτων.

Αυτή τη στιγμή διεξάγεται = η συζήτηση στο κοινοβούλιο επί της πρότασης μομφής που κατέθεσαν οι Εργατικοί. Η ψηφοφορία αναμένεται να διεξαχθεί λίγο μετά τις 9 το βράδυ, ώρα Ελλάδας. 

Η Βρετανίδα πρωθυπουργός εμφανίστηκε βέβαιη ότι η κυβέρνησή της θα λάβει την ψήφο εμπιστοσύνης του κοινοβουλίου, μολονότι η συμφωνία για το Brexit που προωθούσε απορρίφθηκε χθες με συντριπτική πλειοψηφία από τους βουλευτές.

«Πιστεύω ότι (οι εκλογές) είναι το χειρότερο πράγμα που θα μπορούσαμε να κάνουμε. Θα βάθαιναν τον διχασμό την ώρα που χρειαζόμαστε ενότητα, θα έφερναν χάος ενώ χρειαζόμαστε απόλυτη βεβαιότητα και θα έφερναν καθυστέρηση ενώ πρέπει να προχωρήσουμε προς τα εμπρός», τόνισε η πρωθυπουργός.

Η κ. Μέι δήλωσε είναι ότι «είναι μακρύς ο δρόμος» μέχρι να επανενωθεί η χώρα, μετά το διχαστικό δημοψήφισμα του 2016 για το Brexit, ζητώντας από τους βουλευτές να στηρίξουν την κυβέρνησή της, στην ψηφοφορία επί της πρότασης μομφής, ώστε να ολοκληρώσει το έργο της.

«Ζούμε μια ιστορική στιγμή μετά το δημοψήφισμα που δίχασε τον λαό μας. Χρειάζεται οπωσδήποτε να επανενώσουμε τη χώρα και η χθεσινή ψηφοφορία κατέδειξε ότι έχουμε μακρύ δρόμο μπροστά μας», τόνισε.

«Αλλά δεν πιστεύω ότι η διεξαγωγή βουλευτικών εκλογών είναι ο τρόπος για να γίνει αυτό, ούτε πιστεύω ότι θα γίνει από μια κυβέρνηση με επικεφαλής τον ηγέτη των Εργατικών Τζέρεμι Κόρμπιν», πρόσθεσε.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τα έξι ερωτήματα των ΗΠΑ για το Ουκρανικό – Τη Δευτέρα η Σύνοδος στο Παρίσι

Διεθνή / Τα έξι ερωτήματα των ΗΠΑ για το Ουκρανικό – Τη Δευτέρα η Σύνοδος στο Παρίσι

Ο Ντόναλντ Τραμπ έχει ζητήσει από τους Ευρωπαίους ηγέτες να απαντήσουν σε έξι βασικά ερωτήματα που αφορούν την ασφάλεια της Ουκρανίας και τις στρατιωτικές εγγυήσεις που θα μπορούσε να προσφέρει η Ευρώπη
LIFO NEWSROOM
Βραζιλία: Η στιγμή που νεαρός αυτόχθονας του Αμαζονίου εμφανίστηκε για πρώτη φορά σε κοινότητα

Διεθνή / Βραζιλία: Η στιγμή που νεαρός αυτόχθονας του Αμαζονίου εμφανίστηκε για πρώτη φορά σε κοινότητα

Στο πλαίσιο της πολιτικής της, η Βραζιλία δεν επιδιώκει ενεργά την επαφή με απομονωμένους ιθαγενείς, αλλά δημιουργεί προστατευμένες και ελεγχόμενες περιοχές, όπως το Mamoriá Grande, κοντά στο σημείο του περιστατικού
LIFO NEWSROOM
Για την Ουκρανία αλλά χωρίς εκείνη οι συνομιλίες ΗΠΑ και Ρωσίας στη Σαουδική Αραβία - «Καθ' οδόν» Αμερικανοί αξιωματούχοι

Διεθνή / Για την Ουκρανία αλλά χωρίς εκείνη οι συνομιλίες ΗΠΑ και Ρωσίας στη Σαουδική Αραβία

Οι επερχόμενες συνομιλίες στη Σαουδική Αραβία θα είναι από τις πρώτες υψηλού επιπέδου πρόσωπο με πρόσωπο συνομιλίες μεταξύ Ρώσων και Αμερικανών αξιωματούχων εδώ και χρόνια
LIFO NEWSROOM
Συνάντηση Νετανιάχου - Ρούμπιο: «Είμαστε σε πλήρη συντονισμό με τον Τραμπ για τη Γάζα, κύρια πηγή αστάθειας το Ιράν»

Διεθνή / Συνάντηση Νετανιάχου - Ρούμπιο: «Είμαστε σε πλήρη συντονισμό με τον Τραμπ για τη Γάζα, κύρια πηγή αστάθειας το Ιράν»

Η συνάντηση έγινε μία ημέρα μετά την ανταλλαγή τριών ομήρων της Χαμάς που κρατούνταν στη Λωρίδα της Γάζας με 369 Παλαιστίνιους φυλακισμένους
LIFO NEWSROOM
Ο Jay - Z για τη μήνυση ότι βίασε ανήλικη: Κατατέθηκε επίτηδες στην πρεμιέρα της κόρης μου

Διεθνή / Ο Jay - Z για τη μήνυση ότι βίασε ανήλικη: Κατατέθηκε επίτηδες στην πρεμιέρα της κόρης μου

«Αισθάνθηκα ότι μου έβαζαν το πιστόλι στον κρόταφο», δήλωσε μετά την απόφαση της γυναίκας που τον κατηγόρησε για τον βιασμό της σε εφηβική ηλικία, να αποσύρει τη μήνυση
LIFO NEWSROOM