Instagrammers αψηφούν τον κίνδυνο για την τέλεια φωτογραφία - Σε γκρεμό 50 μ. στη Νέα Ζηλανδία

Instagrammers αψηφούν τον κίνδυνο για την τέλεια φωτογραφία - Σε γκρεμό 50 μ. στη Νέα Ζηλανδία Facebook Twitter
0

Σκαρφαλώνουν πάνω από το συρματόπλεγμα, αγνοώντας τα σήματα περί «ιδιωτικής ιδιοκτησίας», για να βγάλουν σε γκρεμό ύψους 50 μέτρων την τέλεια φωτογραφία για το Instagram.

Το φαινόμενο με τους ολοένα και περισσότερους χρήστες των social media, που φωτογραφίζονται στις φυσικές «πισίνες υπερχείλισης» σε γκρεμό πάνω από παραλία της Νέας Ζηλανδίας, έχει λάβει σχεδόν διαστάσεις μάστιγας, με τους ιδιοκτήτες της διαρκώς καταπατηθείσας ιδιωτικής περιοχής να μην κρύβουν τη δυσφορία τους.

«Έχουμε πια βαρεθεί» λέει απηυδισμένος ο Μπαζ Κρόνφελντ, της οικογένειας που έχει στην ιδιοκτησία της τρία οικόπεδα στην παραλία Anawhata, 50 χιλιόμετρα έξω από το Όκλαντ της Νέας Ζηλανδίας.

Από το οικόπεδο των Κρόνφελντ, η θέα προς την άγρια, παρθένα και μονακική Αναγουάτα, είναι -δυστυχώς για τους Κρόνφελντ- μαγική, μια από τις ωραιότερες στη χώρα, με αποτέλεσμα οι «κυνηγοί» της τέλειας φωτογραφίας να βάζουν σε κίνδυνο τη ζωή τους, να βρωμίζουν τα νερά και να καταπατούν ξένη περιουσία για περισσότερα λάικ στο Instagram.

Instagrammers αψηφούν τον κίνδυνο για την τέλεια φωτογραφία - Σε γκρεμό 50 μ. στη Νέα Ζηλανδία Facebook Twitter

«Αν πέσουν από τον γκρεμό των 50 μέτρων, δεν θα ζήσουν. Είναι εκπληκτικό το ότι δεν έχει συμβεί κάποιο δυστύχημα έως τώρα» ομολογή ο Κρόνφελντ, προσθέτοντας πως οι επισκέπτες συχνά καταναλώνουν αλκοόλ στα νερά της φυσικής πισίνας, που αυξάνει περαιτέρω τον κίνδυνο ατυχήματος.

Οι Κρόνφελντ αγόρασαν το οικόπεδο το 1926 και το χώρισαν σε τρία κομμάτια. Μέχρι πριν από πέντε χρόνια το μέρος ήταν ήσυχο, όμως ξαφνικά, όπως παραδέχεται ο ιδιοκτήτης στον Guardian, άρχισε να δέχεται ασυνήθιστα υψηλό αριθμό επισκεπτών.

Instagrammers αψηφούν τον κίνδυνο για την τέλεια φωτογραφία - Σε γκρεμό 50 μ. στη Νέα Ζηλανδία Facebook Twitter

Πολλοί από τους «καταπατητές» Instagrammers δεν κρύβουν τη δράση τους: «Άξιζε την καταπάτηση» γράφει μια γυναίκα στο λογαριασμό της. «Ένα από τα ωραιότερα μέρη όπου έχω ουρήσει» γράφει ένας νεαρός συνοδεύοντας τη φωτογραφία του στο σημείο.

Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, σύμφωνα με τον Κρόνφελντ, οι επισκέπτες φτάνουν τους 30 - 40. Κάποιοι απλώς απολαμβάνουν και φωτογραφίζουν τη θέα, άλλοι πίνουν, άλλοι κάνουν σεξ και πολλοί θυμώνουν όταν τους διώχνουν.

Με πληροφορίες από Guardian

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΗΠΑ: «Παγώνει» προσωρινά τις απελάσεις Βενεζουελάνων το Ανώτατο Δικαστήριο 

Διεθνή / ΗΠΑ: «Παγώνει» προσωρινά τις απελάσεις Βενεζουελάνων το Ανώτατο Δικαστήριο 

Οι δικαστές δήλωσαν ότι δεν πρέπει να ληφθούν μέτρα για να συνεχιστούν οι απελάσεις οποιωνδήποτε φερόμενων μελών συμμοριών της Βενεζουέλας στο Τέξας βάσει του νόμου περί αλλοδαπών εχθρών
LIFO NEWSROOM