Οίκοι ανοχής: Δεν εφαρμόζονται τα μέτρα για τον κορωνοϊό καταγγέλλουν εργάτριες του σεξ

Οίκοι ανοχής: Δεν εφαρμόζονται τα μέτρα για τον κορωνοϊό καταγγέλλουν εργάτριες του σεξ Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Δεν εφαρμόζονται τα μέτρα προφύλαξης για τον κορωνοϊο στους οίκους ανοχής, επισημαίνουν εργάτριες του σεξ στην Ελλάδα, σύμφωνα με ρεπορτάζ στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP).

Από τα μέσα Ιουνίου οι οίκοι ανοχής στην Αθήνα, έχουν μια σταθερή ροή πελατών. Ενώ οι περισσότεροι Έλληνες κρατούν τις κοινωνικές αποστάσεις, πολλές ιερόδουλες δεν έχουν επιλογή από το να επιστρέψουν στη δουλειά, σχολιάζει δημοσίευμα του AFP.

«Προσπάθησα να κοιμηθώ όσο το δυνατόν περισσότερο για να ξεχάσω την πείνα μου κατά τη διάρκεια αυτών των τριών μηνών», δηλώνει η Μπέλα, μητέρα ενός παιδιού, την ώρα που μία άλλη γυναίκα καθαρίζει και αερίζει το δωμάτιό της για τον επόμενο πελάτη.

Ο κατάλογος με τους αυστηρούς κανόνες υγιεινής και ασφάλειας ανακοινώθηκε από τις ελληνικές αρχές για την προστασία των πελατών και των εργαζομένων, οι οποίοι είναι πιο εκτεθειμένοι στον κίνδυνο να μολυνθούν από τη νόσο Covid-19 σχεδόν από οποιοδήποτε άλλο επάγγελμα.

Ωστόσο, τα μέτρα δεν μπορούν να εφαρμοστούν, υποστηρίζουν οι εργαζόμενες στους οίκους ανοχής. «Είναι αστεία», δήλωσε η Δήμητρα Κανελλοπούλου, πρόεδρος της Ένωσης Ιερόδουλων στην Ελλάδα. Η ίδια επισημαίνει ότι έχει βάλει ένα χάρτινο σεντόνι στο κρεβάτι, το οποίο ο πελάτης το σκίζει μόλις μπαίνει στο δωμάτιο.

Όπως επισημαίνει το δημοσίευμα, η πλειοψηφία των οίκων ανοχής στην Ελλάδα έχει μείνει χωρίς κρατική ενίσχυση. Σύμφωνα με την ελληνική νομοθεσία, για να λειτουργεί νόμιμα ο οίκος ανοχής, θα πρέπει να απέχει τουλάχιστον 200 μέτρα από δημόσιους χώρους όπως νοσοκομεία, πάρκα, εκκλησίες, σχολεία και στάδια. Σε μια πυκνή πόλη, αυτός ο περιορισμός καθιστά σχεδόν οποιοδήποτε πορνείο παράνομο. Σύμφωνα με την Red Umbrella, στην Ελλάδα λειτουργούν παράνομα περισσότερα από 600 πορνεία.

«Βασικά δεν υπάρχει κτίριο που να πληροί τις απαιτήσεις του νόμου σε όλη την Αθήνα», δήλωσε ο δικηγόρος Δημήτριος Μωραΐτης. «Υπάρχουν περισσότεροι από 100.000 άνθρωποι που εργάζονται στον κλάδο και μόνο εκείνοι με ενεργό ταμειακό μητρώο και άδεια λειτουργίας μπορούσαν να λάβουν οικονομική βοήθεια από το κράτος, και αυτό είναι λιγότερο από το 10% του συνόλου», είπε. Επιπλέον, όπως επισημαίνει το δημοσίευμα, οι ελληνικές Αρχές προτείνουν στους πελάτες να χρησιμοποιούν πιστωτικές κάρτες για την πληρωμή υπηρεσιών, ένα αίτημα που είναι αδύνατο να εφαρμοστεί σε επιχειρήσεις που λειτουργούν παράνομα.

«Λένε να μην κάνεις χειραψία με τον πελάτη στην αίθουσα αναμονής και μετά πηγαίνεις μέσα στο δωμάτιο και όλα συμβαίνουν», είπε. «Ποιο είναι το νόημα;». Oι ιερόδουλες θα πρέπει να «τηρούν τις αποστάσεις» και να αποφεύγουν την επαφή «πρόσωπο με πρόσωπο» ενώ η χρήση μάσκας «θα μπορούσε να αποτελέσει ως μέρος του παιχνιδιού», προτείνουν οι κανόνες. «Είναι όμως αστείο. Πώς ένα κορίτσι θα ευχαριστήσει έναν πελάτη με μάσκα; Πρέπει να βάλει φερμουάρ στη μάσκα;», διερωτάται η Κατερίνα, η οποία διευθύνει ένα άλλο πορνείο στο κέντρο της Αθήνας.

«Η δουλειά μας είναι βασικά ρώσικη ρουλέτα. Βάζουμε τον εαυτό μας και την οικογένειά μας σε κίνδυνο, διαφορετικά θα λιμοκτονήσουμε», επισημαίνει η τρανσέξουαλ Άννα Κουρούπου, που ηγείται της «Red Umbrella Athens», μια πρωτοβουλία που υποστηρίζει τις ιερόδουλες.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Καλπάζουν» οι λοιμώξεις του αναπνευστικού - Πώς μπορούν να προστατευτούν οι ευπαθείς ομάδες

Ελλάδα / Λοιμώξεις του αναπνευστικού: Πώς μπορούν να προστατευτούν οι ευπαθείς ομάδες

«Στην Ελλάδα υπάρχει μια περίοδος η οποία ξεκινάει στις 15 Δεκεμβρίου και τελειώνει στις αρχές του Μαρτίου όπου φαίνεται ότι ενδημικά υπάρχει έξαρση των λοιμώξεων», τονίζει ο Στέλιος Λουκίδης, πρόεδρος της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας
LIFO NEWSROOM
Συλλαλητήριο συνταξιούχων στην Αθήνα για «αξιοπρεπή διαβίωση με επαρκείς συντάξεις»

Ελλάδα / Συλλαλητήριο συνταξιούχων στην Αθήνα για «αξιοπρεπή διαβίωση με επαρκείς συντάξεις»

«Δώστε πίσω τα κλεμμένα», «Μ’ αγώνες έχει γίνει η ασφάλιση, δεν είναι για παζάρια και για διάλυση», είναι, μερικά από τα συνθήματα που ακούστηκαν από τους συνταξιούχους
LIFO NEWSROOM