Χαλκιδική: Η ανακοίνωση της παιδικής κατασκήνωσης για την 15χρονη με κορωνοϊό

Χαλκιδική: Η ανακοίνωση της παιδικής κατασκήνωσης για την 15χρονη με κορωνοϊό Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Συναγερμός σήμανε χθες σε κατασκήνωση της Χαλκιδικής όπου ανήλικη διαγνώστηκε θετική στον κορωνοϊό

Πρόκειται για ένα 15χρονο κορίτσι που πήγε στην κατασκήνωση στις 5 Ιουλίου και τέσσερις ημέρες αργότερα εκδήλωσε «δέκατα» πυρετού. Οι υπεύθυνοι της κατασκήνωσης θορυβήθηκαν και όταν μετά από 24 ώρες διαπίστωσαν πως ο πυρετός δεν πέφτει, κάλεσαν τους γονείς του παιδιού. 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της κατασκήνωσης, αμέσως οι υπεύθυνοί της επικοινώνησαν με τον ΕΟΔΥ και βάσει των συστάσεων του ΕΟΔΥ, «απομονώσαμε τα παιδιά που βρίσκονταν στο ίδιο σπιτάκι».

 

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε πως αργά χθες το βράδυ μας γνωστοποιήθηκε από το νοσοκομείο της Βέροιας ότι βρέθηκε θετικό κρούσμα covid-19 σε 15χρονο παιδί που φιλοξενήθηκε στην κατασκήνωσή μας το διάστημα.

Αμέσως επικοινωνήσαμε με τον ΕΟΔΥ και σύμφωνα με τις συστάσεις του απομονώσαμε τα παιδιά που βρισκόντουσαν στο ίδιο σπιτάκι. Κατόπιν συνεννόησης με τους γονείς τους απομακρύνθηκαν προληπτικά από τον χώρο της κατασκήνωσης.

Το παιδί ήρθε στην κατασκήνωσή μας στις 5 Ιουλίου. Στις 9 Ιουλίου ανέβασε δέκατα και μεταφέρθηκε στο ιατρείο μας σύμφωνα με το πρωτόκολλο.

Παρακολουθήθηκε για 24 ώρες, ενημερώθηκαν οι γονείς του και στις 10 Ιουλίου απομακρύνθηκε από την κατασκήνωση ώστε να προβεί στις απαραίτητες εξετάσεις.

Άμεσα εφαρμόστηκαν όλα τα μέτρα για την ασφάλεια των κατασκηνωτών και του προσωπικού μας.

Θησαυρός της κατασκήνωσης είναι οι άνθρωποι και τα παιδιά της. Σας ευχαριστούμε για την εμπιστοσύνη. Ευχόμαστε να την επιστρέψουμε με χαμόγελα και ένα αξέχαστο καλοκαίρι.»

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πάσχα: Πως θα κινηθούν τα ΜΜΜ από τη Μεγάλη Παρασκευή έως και την Τετάρτη

Ελλάδα / Πάσχα: Πως θα κινηθούν τα ΜΜΜ από τη Μεγάλη Παρασκευή έως και την Τετάρτη

Σημειώνεται πως ανάλογα με την επιβατική κίνηση, υπάρχει πρόβλεψη για ενίσχυση των γραμμών που εξυπηρετούν Αεροδρόμιο, σταθμούς ΚΤΕΛ Κηφισού και Λιοσίων αλλά και το Λιμάνι του Πειραιά
LIFO NEWSROOM
Καιρός: Πάσχα 2025 με αφρικανική σκόνη, ζέστη και βροχές – Η αναλυτική πρόγνωση

Ελλάδα / Καιρός: Πάσχα 2025 με αφρικανική σκόνη, ζέστη και βροχές – Η αναλυτική πρόγνωση

Πώς θα κυλήσει ο καιρός το Πάσχα 2025 σε όλη τη χώρα. Ζεστός καιρός, τοπικές βροχές, αυξημένες θερμοκρασίες και επεισόδια αφρικανικής σκόνης - Αναλυτικά η πρόγνωση από Μεγάλη Πέμπτη έως Δευτέρα του Πάσχα
LIFO NEWSROOM