Πανσέληνος Αυγούστου: Ανοιχτά απόψε μουσεία και αρχαιολογικοί χώροι – Όλες οι δωρεάν εκδηλώσεις

Πανσέληνος Αυγούστου: Ανοιχτά απόψε μουσεία και αρχαιολογικοί χώροι – Όλες οι δωρεάν εκδηλώσεις Facebook Twitter
Πανσέληνος Αυγούστου: Ανοιχτά απόψε μουσεία και αρχαιολογικοί χώροι – Όλες οι δωρεάν εκδηλώσεις (Eurokinissi)
0

Απόψε το μεγαλύτερο και ομορφότερο φεγγάρι του χρόνου, η πανσέληνος του Αυγούστου με 77 αρχαιολογικούς χώρους ανοιχτούς για το κοινό.

Πρόκειται για το Φεγγάρι της Μουρούνας ή Φεγγάρι του Οξύρυγχου, πιο γνωστό όμως ως Αυγουστιάτικη Πανσέληνος.

Για μία ακόμη χρονιά, οι Περιφερειακές και Ειδικές Περιφερειακές Υπηρεσίες της Γενικής Διεύθυνσης Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς προσφέρουν ελεύθερη είσοδο στους πολίτες, καθώς και στους επισκέπτες, σε αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία, για να απολαύσουν την ομορφότερη νύχτα του ελληνικού καλοκαιριού.

Το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού διοργανώνει ξεχωριστές εκδηλώσεις υπό από το φως του φεγγαριού.

Ενδεικτικά, στην Αττική και συγκεκριμένα στον κήπο του Νομισματικού Μουσείου θα πραγματοποιηθεί μουσική εκδήλωση, στις 21.00, με τη συμμετοχή του μουσικού συνόλου Jazz Sextet της Στρατιωτικής Μουσικής του Γενικού Επιτελείου Στρατού. Το Μουσείο θα παραμείνει ανοιχτό έως τις 20.00.

Το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο θα παραμείνει ανοιχτό για το κοινό από τις 20.00 έως τις 24.00 ενώ στον Αρχαιολογικό χώρο του «Τύμβου του Σοφοκλή» στη Βαρυμπόμπη του Δήμου Αχαρνών, ο χώρος θα ανοίξει ειδικά για τον εορτασμό της Πανσελήνου από τις 21.00 έως τις 24.00, και θα πραγματοποιηθεί ξενάγηση από αρχαιολόγο της Εφορείας.

Στον Αρχαιολογικό χώρο Αφαίας στην Αίγινα, θα πραγματοποιηθεί  στις 21:00, χοροθεατρικό δρώμενο με τίτλο «Place in the ancient earth», υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση της Silvia Macchi και με τη συμμετοχή δύο καλλιτεχνών (Δέσποινα Χατζηπαυλίδου, Malvina Lorida) και τριών μουσικών (Αλίκη Μαρκαντωνάτου, Joe Tonabene, Stavros Parigino).

Δείτε αναλυτικά τις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν σε όλη τη χώρα ΕΔΩ.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΓΙΑ ΠΑΣΧΑ -------- Έλληνας χορεύει στην εθνική όπερα της Οδησσού και ζει μόνος στην Ουκρανία εν μέσω πολέμου

Ελλάδα / Έλληνας χορεύει στην εθνική όπερα της Οδησσού και ζει μόνος στην Ουκρανία εν μέσω πολέμου

Ο χορευτής Errik Nour που άφησε την Ελλάδα για να κυνηγήσει το όνειρό του στην εμπόλεμη Ουκρανία μιλάει στην LiFO για τις δυσκολίες που αντιμετώπισε, την καθημερινότητα σε μια πόλη που αγαπάει τις τέχνες, αλλά ζει με τον εφιάλτη του πολέμου και το Πάσχα που (δεν) μοιάζει με το ελληνικό
ΜΙΛΤΟΣ ΤΣΕΚΟΥΡΑΣ