4 μύθοι και μία αλήθεια για τον αγαπημένο frappé

4 μύθοι και μία αλήθεια για τον αγαπημένο frappé

Απολαμβάνουμε και πάλι τον αγαπημένο μας Nescafé frappé, χωρίς τύψεις ή ενδοιασμούς.

ADVERTORIAL

Ο καλοκαιρινός καφές είναι μία ξεχωριστή υπόθεση - θέλουμε να είναι όσο πιο παγωμένος και απολαυστικός γίνεται. Παράλληλα, θέλουμε να μας προσφέρει και τα κατάλληλα υγιεινά στοιχεία, ειδικά αν ακολουθούμε μία γενικότερη ρουτίνα ευεξίας στην καθημερινότητά μας. 

 

Ο Nescafé frappé έχει υπάρξει ανέκαθεν ο καφές του καλοκαιριού, αφού μας έχει συνοδεύσει σε κάθε μας στιγμή. Ξέρουμε πια να τον φτιάχνουμε ακριβώς όπως μας αρέσει, γι' αυτό και τον απολαμβάνουμε όπου κι αν βρισκόμαστε - από το γραφείο, μέχρι την παραλία.

 

Είναι ο καφές που βρίσκεται πάντα μέσα στην παρέα - το πρώτο πρωινό στις διακοπές, το μεσημέρι στην παραλία, το απόγευμα, όσο απολαμβάνουμε την ηρεμία και τη γαλήνη του καλοκαιριού. Είναι πάντα εκεί για να μας δροσίσει και φυσικά να μας δώσει την απαραίτητη ενέργεια για τις καλοκαιρινές εξορμήσεις.

 

Παρ' όλα αυτά, υπάρχουν κάποιοι «μύθοι» γύρω από τον frappé, που πολλοί δε γνωρίζουν πως δεν ισχύουν. Παρακάτω, συγκεντρώσαμε μερικούς από αυτούς, αλλά και μία αλήθεια:

 

4 μύθοι και μία αλήθεια για τον αγαπημένο frappé

 

Μύθος Νο.1: «O frappé είναι ο πιο βαρύς καφές (με την πιο πολλή καφεΐνη)»

Στην πραγματικότητα, ένα δροσερό ποτήρι Nescafé frappé περιέχει περίπου 65-100 mg καφεΐνης, σαφώς μικρότερη ποσότητα από αυτή που περιέχεται π.χ. σε φλιτζάνι γαλλικού (115-175mg). Έτσι, ο στιγμιαίος καφές δεν μπορεί να θεωρηθεί ο πιο βαρύς ανάμεσα σε όλα τα είδη.

 

Για να αξιολογήσουμε ποιος καφές είναι πιο βαρύς θα πρέπει να δούμε τα επίπεδα καφεΐνης, να συνυπολογίσουμε την ποσότητα που θα καταναλώσουμε αλλά και το ποτήρι -μερίδα- που χρησιμοποιούμε για κάθε διαφορετικό είδος. Ο στιγμιαίος καφές έχει χαμηλότερη περιεκτικότητα σε καφεΐνη (65-110mg) σε σχέση με το αντίστοιχο ποτήρι του καφέ φίλτρου (115-175mg) και παρόμοια περιεκτικότητα συγκριτικά με ένα διπλό ελληνικό καφέ ή ένα διπλό εσπρέσο. Επομένως, θα λέγαμε ότι είναι από τους πιο ελαφρείς καφέδες και σίγουρα όχι ο πιο βαρύς.

 

Μύθος No.2: «O frappé παχαίνει / έχει πολλές θερμίδες»

Στην πραγματικότητα, ένα ποτήρι Nescafé frappé (χωρίς ζάχαρη, γάλα κλπ.) όχι απλά δεν έχει πολλές θερμίδες, αλλά έχει σχεδόν 0 θερμίδες.

 

O στιγμιαίος καφές αποτελεί μια πηγή σχεδόν μηδενικών θερμίδων (περιέχει μόνο 5kcal) κάτι που σημαίνει ότι το θερμιδικό περιεχόμενο αυξάνεται από τη ζάχαρη, το γάλα και ότι άλλο toping που θα προσθέσει κανείς επιπλέον. Επειδή, μάλιστα, ως καφές δεν απαιτεί το αφρόγαλα που χρειάζεται για παράδειγμα ένας freddo cappuccino ή ένας ζεστός cappuccino, οι θερμίδες του συνήθως είναι χαμηλές.

 

Μύθος No.3: «Ο frappé καφές αφυδατώνει»

Στην πραγματικότητα, πρόσφατα επιστημονικά δεδομένα μας δείχνουν ότι ο καφές όχι μόνο δεν μας αφυδατώνει, αλλά μπορεί να συμβάλλει σημαντικά στην ενυδάτωσή μας.

 

Πίνοντας ένα ποτήρι ή μία κούπα στιγμιαίο καφέ λαμβάνει κανείς 200ml νερού, το οποίο αποτελεί το 99,9% του ροφήματος. Με αυτό τον τρόπο προσθέτουμε επιπλέον ml νερού μέσα στη μέρα μας.

 

Mύθος No. 4: Ο στιγμιαίος καφές είναι αφιλτράριστος

Κι όμως, πρόκειται για ένα πλήρως φιλτραρισμένο καφέ - όπως αυτόν που φτιάχνουμε στο σπίτι μας. Μάλιστα, φιλτράρεται 7 φορές, με τη χρήση νερού, ώστε να αφαιρεθεί το κατακάθι.

 

Και μία αλήθεια: «Ο Nescafé frappé περιέχει αντιοξειδωτικά»

Ο στιγμιαίος καφές- είτε κρύος είτε ζεστός- μας χαρίζει πολύτιμες αντιοξειδωτικές ουσίες με πολλαπλά οφέλη για τον οργανισμό μας. Αυτό που ίσως δε γνωρίζατε είναι, πως ένα ποτήρι Nescafé frappé προσφέρει όσα αντιοξειδωτικά όσα τέσσερα (4) ποτήρια χυμό πορτοκάλι, γεγονός που το καθιστά ιδιαίτερα ευεργετικό.

 

Καθώς, λοιπόν, καταρρίπτονται οι παραπάνω μύθοι, μας δίνεται ακόμη μία ευκαιρία να απολαύσουμε τον πιο καλοκαιρινό καφέ, αυτόν που έχει υπάρξει σήμα κατατεθέν σε τόσα καλοκαίρια μας όλα αυτά τα χρόνια.

 

Sponsored by Nescafé

Good Living
 
 
 
 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Scroll to top icon