Κορωνοϊός: 2.635 κρούσματα από τις αρχές Αυγούστου - Αυξάνονται οι ασθενείς στα νοσοκομεία

Κορωνοϊός: 2.635 κρούσματα από τις αρχές Αυγούστου - Αυξάνονται οι ασθενείς στα νοσοκομεία Facebook Twitter
0

Ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού αλλά και των νοσηλειών σε νοσοκομεία σημειώνει η Ελλάδα τις τελευταίες δύο εβδομάδες. 

Από την 1η Αυγούστου, έχουν καταγραφεί επισήμως 2.635 κρούσματα ενώ τις τελευταίες πέντε ημέρες επιβεβαιώνονται καθημερινά πάνω από 200 κρούσματα με τα επιδημιολογικά στοιχεία να προκαλούν την ανησυχία των ειδικών, οδηγώντας σε νέα μέτρα από σήμερα. 

Κατακόρυφη είναι και η ποσοστιαία αύξηση των νοσηλευόμενων με Covid-19 στα νοσοκομεία της χώρας: μέσα σε μία εβδομάδα οι ασθενείς στα νοσοκομεία αναφοράς αυξήθηκαν από 145 σε 244 (αύξηση 68%). Από αυτούς, οι 24 παραμένουν διασωληνωμένοι ενώ ακόμα 52 νοσηλεύονται σε Μονάδες Αυξημένης Φροντίδας και θαλάμους αρνητικής πίεσης. Ανάμεσα στου διασωληνωμένους ασθενείς είναι και μία ανήλικη κοπέλα κάτω των 17 ετών. 

Από τα 1.489 κρούσματα που καταγράφηκαν την τελευταία εβδομάδα, τα 468 εντοπίστηκαν στο λεκανοπέδιο ενώ οι τοπική αυτοδιοίκηση και οι υγειονομικές αρχές ανησυχούν για την επιστροφή των εκδρομέων. Χθες, τρία άτομα που είχαν βρεθεί θετικά στον κορωνοϊό, έσπασαν την καραντίνα και ταξίδεψαν με πλοίο από την Πάτμο στον Πειραιά. Συνελήφθησαν στο λιμάνι από αξιωματικούς του Λιμενικού.

Στη Λάρισα, το ποσοστά των σοβαρών περιστατικών είναι ιδιαίτερα υψηλά σε σχέση με τους ασθενείς και από τα 20 άτομα που νοσηλεύονται, τα 4 είναι σε ΜΕΘ, 14 βρίσκονται σε θάλαμο αρνητικής και μόλις δύο παραμένουν σε απλή κλινική. 

Από τα 217 νέα κρούσματα που ανακοινώθηκαν την Κυριακή, τα 199 είναι εγχώρια. Τα 21 συνδέονται με ταξίδι στο εσωτερικό της χώρας και τα 16 με γνωστές συρροές. 

Βατόπουλος: Πιο επικίνδυνη κατάσταση από τον Μάρτιο

 

Χθες, ο καθηγητής Μικροβιολογίας Άλκης Βατόπουλος, προειδοποιούσε για την επιστροφή των εκδρομέων από τις διακοπές τους τονίζοντας πως η χώρα διανύει μια διαφορετική και πολύ πιο επικίνδυνη κατάσταση από το Μάρτιο.

«Τότε ο καθένας ήταν σπίτι, τώρα η παράμετρος είναι άλλη, καθώς υπάρχει μεγάλη μετακίνηση ανθρώπων και γίνεται μεταφορά του ιού από τη μια περιοχή στην άλλη. Κάθε εβδομάδα πλέον είναι κρίσιμη. Πρέπει να γίνει υλοποίηση των μέτρων και από την πολιτεία και από εμάς προκειμένου να δούμε ύφεση, η οποία θα φανεί έπειτα από δέκα μέρες».

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ