ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
17.8.2020 | 00:00

μοναξιά..

Γεια σας, αναγνώστες των εξομολογήσεων του lifo.Νομίζω ότι η μοναξιά μου και η ψυχολογική μου διάθεση με έφερε εδώ να εξομολογούμαι ανώνυμα τι νιώθω. Είμαι 22 χρονών, είμαι ομοφυλόφιλος, έχω κάνει come out στον πατέρα μου εδώ και κάποιος μήνες (το αποδέχτηκε και με έκανε να νιώσω καλά γι'αυτό που είμαι ευτυχώς) αλλά αντιμετωπίζω το εξής πρόβλημα. Πέρα από την δύσκολη αντιμετώπιση ορισμένες φορές αλλά και παλαιότερα από την κοινωνία όπου έχω κάνει (και συνεχίζω να κάνω..) τρομερή δουλειά με τον εαυτό μου για να μάθω να τα αντιμετωπίζω, τους τελευταίους μήνες προσπαθώ να συμφιλιωθώ με το γεγονός ότι δεν έχω κάποιο σύντροφο. Νομίζω πως δεν χρειάζεται να μπω στην διαδικασία να σχολιάσω το αν είμαι εμφανίσιμος ή αν τηρώ κάποιες "προϋποθέσεις" (ενδεχομένως στερεότυπα) για το αν γι'αυτό έχω ή δεν έχω κάτι ερωτικό στην ζωή μου. Έπλασα τον εαυτό μου με το σκεπτικό ότι θέλω να κάνω μια σχέση όπου με τον άνθρωπο που θα είμαι μαζί, θα τον σέβομαι-θα με σέβεται, θα προχωρήσω μαζί του όταν θα μου αποδείξει ότι αξίζει να προχωρήσω μαζί του και να τον εμπιστευτώ! Ο κύκλος των ομοφυλόφιλων δυστυχώς είναι αρκετά μικρός στην πόλη που ζω και πολλοί ξέρουν πολλά για πολλούς.. είναι μπλεγμένοι ή ήταν μπλεγμένοι οι περισσότεροι ο ένας με τον άλλον και οι περισσότεροι άνθρωποι στις εφαρμογές γνωριμιών που χρησιμοποιώ αναζητούν σεξ ή είναι ωμοί σε προσβλητικό επίπεδο. Φυσικά όμως όπως υπάρχει υπάρχει και το κακό, υπάρχει και το καλό! Έχω βγει με κάποια πολύ καλά παιδιά με τα οποία όμως συνειδητοποίησα ότι δεν ταίριαζα, μάλιστα το πρώτο φλερτ που είχα για κάποιους μήνες (έχει τελειώσει πια) το γνώρισα μέσα από το tinder και ήταν αξιόλογο παιδί. Το πρόβλημα μου είναι ότι είμαι 22 χρονών, και νιώθω δυσλειτουργικός διότι δεν έχω προχωρήσει στο σεξουαλικό κομμάτι, κάτι το οποίο όλοι οι φίλοι μου έχουν κάνει και νομίζω πως είναι και η κατάλληλη ηλικία για να έχεις σεξουαλικές σχέσεις και θέλω και πολύ να μπω σε αυτό, έτσι όπως θα ήθελα να το έχω βέβαια (σε μία σχέση όπως είπα και πιο πριν) αλλά και γιατί δεν έχω κάτι ερωτικό στην ζωή μου. Έχω κάνει (και θα συνεχίσω να κάνω) πολύ δουλειά με τον εαυτό μου για να τονώσω την αυτοπεποίθηση μου, να προσέξω την εμφάνιση μου, αλλά νιώθω ότι δεν είναι αρκετό. Όλο αυτό με κάνει να νιώθω λίγο και με φθείρει ψυχολογικά πολύ. Είναι κάποιος εκεί έξω που μπορεί να νιώσει αυτό που αισθάνομαι? Δεν ξέρω αν είναι υπερβολικό όλο αυτό. Προσπαθώ να είμαι χαλαρός, να περνάω καλά, να μην τα σκέφτομαι όλα αυτά και οι σχέσεις είναι κάτι που σίγουρα δεν το κυνηγάς (γιατί όσο το κυνηγάς τόσο φεύγει), αλλά όταν βλέπω τους φίλους μου να έχουν την σχέση τους, να περνάνε χρόνο μαζί τους και εγώ να είμαι μόνος, όσο και αν χαίρομαι για εκείνους (που πραγματικά χαίρομαι πάρα πολύ γιατί όλοι οι άνθρωποι αξίζουν τον έρωτα!!!) νιώθω δίπλα τους πολύ χάλια και νιώθω ότι θα είμαι για πάντα έτσι.
2
 
 
 
 
σχόλια
Η περίπτωση σου μου θυμίζει μια φίλη μου η οποία νιώθει το ίδιο "περιορισμένη" στον κύκλο των ομοφυλόφιλων ατόμων - και ας ζει στην Αθήνα. Πολλές απογοητεύσεις, πολλά επιφανειακά και ρηχά ραντεβού, πολλή χυδαιότητα, παγιδευμένη σε μια "gay κλίκα" που όλοι γνωρίζονται μεταξύ τους και έχουν αναγάγει τα σόσιαλ στο κύριο και αποκλειστικό μέσο γνωριμίας (λυπηρό). Και όλα αυτά χωρίς την υποστήριξη και αποδοχή των δικών της γονιών σε αντίθεση με σένα (του εναντίον..με μπόλικο bullying).Δεν ξέρω το background σου για να ξέρω ποιες οι πιθανότητες να μετακομίσεις για δουλειά/σπουδές σε μια μεγαλύτερη πόλη. Όχι ότι είναι ο άσσος που θα σου εξασφάλιζε αυτό που ψάχνεις, αλλά θα ήταν ένα καλό ξεκίνημα κάπου αλλού και ευκαιρία για καινούργιες γνωριμίες. Keep going on και κράτα ηθικό ψηλά. Ζήτα ακριβώς αυτό που θες και θα το λάβεις. :)
Καταρχας μπραβο και σε σενα και στον μπαμπα σου που σε δεχτηκε. Δειχνεις συνειδητοποιημενο παιδι. Οι μικροτερες πολεις ετσι ειναι ,εχεις πολυ λιγες επιλογες και ακομα λιγοτερες απο ενα str8 ατομο. Ειδικα για σχεση. Για σεξ θα βρεις πολλα προθυμα ατομα, αλλα επαρχια σπανια κανουν σχεσεις μεταξυ τους.Μην κοιτας τι κανουν οι φιλοι σου αλλα τι πραγματικα θες. Νομιζω οτι αγχωνεσαι χωρις λογο αλλα ειναι λογικο οταν μπαινεις στο γκει κοσμο ο οποιος ειναι πολυ ωμος ωρες ωρες. Θα απογοητευτεις πολλες φορες απο την κοινωνια απο οσα βλεπεις αλλα ειναι ενα ωραιο ταξιδι. Καλη τυχη σου ευχομαι.
Scroll to top icon