Φιλαδέλφεια: Διαδηλώσεις και επεισόδια μετά τον θάνατο 27χρονου μαύρου από αστυνομικά πυρά

Φιλαδέλφεια: Διαδηλώσεις και επεισόδια μετά τον θάνατο 27χρονου μαύρου από αστυνομικά πυρά Facebook Twitter
0

Διαδηλώσεις και επεισόδια ξέσπασαν στη Φιλαδέλφεια των ΗΠΑ, έπειτα από τον θάνατο 27χρονου μαύρου από αστυνομικά πυρά.

Η αστυνομία σε ανακοίνωση ανέφερε ότι αστυνομικοί πυροβόλησαν και σκότωσαν τον Γουόλτερ Γουάλας, ανταποκρινόμενοι σε κλήση για άνδρα που ήταν οπλισμένος με μαχαίρι. Οι αστυνομικοί «τον διέταξαν επανειλημμένα» να πετάξει το μαχαίρι, αλλά εκείνος συνέχισε «να προχωρά προς το μέρος τους», σύμφωνα με την ανακοίνωση. Στη συνέχεια, πυροβόλησαν «πολλαπλές φορές» και στο νοσοκομείο διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Βίντεο που κυκλοφόρησε στα social media δείχνει τον Γουάλας να περπατά κοντά στους αστυνομικούς, ενώ εκείνοι έχουν τραβήξει τα όπλα τους. Οι αστυνομικοί φαίνεται να του φωνάζουν να πετάξει το μαχαίρι, το οποίο δεν είναι ορατό στο βίντεο, σημειώνει το NBC. Δεν είναι γνωστό τι συνέβη προτού ένας περαστικός αρχίσει να καταγράφει με τον κινητό του.

Μετά τη δημοσιοποίηση της είδησης του θανάτου του από αστυνομικά πυρά, έγιναν διαδηλώσεις στη Φιλαδέλφεια, ενώ ξέσπασαν και επεισόδια. Τουλάχιστον 30 αστυνομικοί τραυματίστηκαν, ενώ περισσότεροι από 20 άνθρωποι συνελήφθησαν, σύμφωνα με το NBC.

 

Ο Γουόλτερ Γουάλας είχε παντρευτεί πρόσφατα, ήταν πατέρας επτά παιδιών και σύντομα θα αποκτούσε ένα ακόμη. Τον πυροβόλησαν μπροστά στη μητέρα του και τον αδελφό του, σύμφωνα με ανακοίνωση της οικογένειας.

Ο πατέρας του στο Philadelphia Inquirer ότι ο γιος του αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα και πως λάμβανε φαρμακευτική αγωγή. «Γιατί δεν χρησιμοποίησαν taser; Η μητέρα του προσπαθούσε να εκτονώσει την κατάσταση», δήλωσε ακόμη.

«Παρακολούθησα το βίντεο αυτού του τραγικού περιστατικού και θέτει δύσκολα ερωτήματα, τα οποία πρέπει να απαντηθούν», δήλωσε από την πλευρά του ο δήμαρχος της πόλης, Τζιμ Κίνεϊ. 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Χάθηκαν 500.000 αμερικανικά όπλα στο Αφγανιστάν – Στα χέρια τρομοκρατών μέσω Ταλιμπάν

Διεθνή / Χάθηκαν 500.000 αμερικανικά όπλα στο Αφγανιστάν – Στα χέρια τρομοκρατών μέσω Ταλιμπάν

Περισσότερα από 500.000 αμερικανικά όπλα που κατασχέθηκαν από τους Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν φέρονται να έχουν χαθεί ή πουληθεί στη μαύρη αγορά - Μέρος αυτών έχει καταλήξει σε τρομοκρατικές οργανώσεις όπως η Αλ Κάιντα
LIFO NEWSROOM
Τραμπ: «Αν δεν υπάρξει πρόοδος, οι ΗΠΑ θα αποχωρήσουν από τη συμφωνία για τον πόλεμο Ρωσίας-Ουκρανίας»

Διεθνή / Τραμπ: «Αν δεν υπάρξει πρόοδος, οι ΗΠΑ θα αποχωρήσουν από τη συμφωνία για τον πόλεμο Ρωσίας-Ουκρανίας»

Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο τερματισμού της αμερικανικής διαμεσολάβησης – Απέφυγε να δεσμευτεί για συνέχιση της στρατιωτικής στήριξης προς το Κίεβο
LIFO NEWSROOM
Η κυβέρνηση Τραμπ ζητά αρχεία ξένων χρηματοδοτών του Χάρβαρντ

Διεθνή / Η κυβέρνηση Τραμπ ζητά αρχεία ξένων χρηματοδοτών του Χάρβαρντ

Η κυβέρνηση Τραμπ κλιμακώνει την πίεση στο Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ, ζητώντας αναδρομικά στοιχεία ξένων χρηματοδοτήσεων και παγώνοντας 2,26 δισ. δολάρια σε ομοσπονδιακή χρηματοδότηση, εν μέσω κατηγοριών για ανεπαρκή προστασία φοιτητών κατά των διακρίσεων
LIFO NEWSROOM
ΗΠΑ: Μόλυβδος και βαρέα μέταλλα σε 9 στις 10 οδοντόκρεμες – Ανησυχητικά ευρήματα ακόμη και σε παιδικά προϊόντα

Διεθνή / ΗΠΑ: Μόλυβδος και βαρέα μέταλλα σε 9 στις 10 οδοντόκρεμες – Ανησυχητικά ευρήματα ακόμη και σε παιδικά προϊόντα

Η έκθεση θέτει υπό αμφισβήτηση την ασφάλεια οδοντόκρεμων ευρείας κυκλοφορίας, ενώ αναδεικνύει την ανάγκη για αυστηρότερη νομοθεσία και ενημέρωση του καταναλωτικού κοινού
LIFO NEWSROOM
Τζέι Ντι Βανς σε Βρετανία: «Καταργήστε τους νόμους υπέρ των ΛΟΑΤΚΙ+ για να εξασφαλίσετε μια εμπορική συμφωνία»

Διεθνή / Τζέι Ντι Βανς σε Βρετανία: «Καταργήστε τους νόμους υπέρ των ΛΟΑΤΚΙ+ για να εξασφαλίσετε μια εμπορική συμφωνία»

Υψηλόβαθμο στέλεχος της Ουάσινγκτον μιλώντας στην Independent, ξεκαθάρισε πως ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ έχει «εμμονή με την πτώση του δυτικού πολιτισμού»
LIFO NEWSROOM
Ελπίδες για εμπορική συμφωνία ΗΠΑ–Κίνας: Ο Τραμπ βλέπει τέλος στον «πόλεμο των δασμών» μέσα σε ένα μήνα

Διεθνή / Ελπίδες για εμπορική συμφωνία ΗΠΑ–Κίνας: Ο Τραμπ βλέπει τέλος στον «πόλεμο των δασμών» μέσα σε ένα μήνα

Ο Τραμπ δηλώνει ότι επίκειται εμπορική συμφωνία ΗΠΑ–Κίνας εντός ενός μήνα, μεσούσης της δασμολογικής σύγκρουσης - Οι γεωπολιτικές και οικονομικές προεκτάσεις και το διπλωματικό παιχνίδι που εξελίσσεται παγκοσμίως
LIFO NEWSROOM