O Βέλγος μάστερ της σοκολάτας, Pierre Marcolini κατέκτησε τον τίτλο του καλύτερου σεφ ζαχαροπλαστικής στον κόσμο.
Το βραβείο απονεμήθηκε από κριτική επιτροπή ανεξάρτητων δημοσιογράφων, επιβεβαιώνοντας την φήμη του Βελγίου ως παραγωγού σοκολάτας κορυφαίας κατηγορίας.
Ο Pierre Marcolini αποδέχθηκε το βραβείο, κατά τη διοργάνωση του World Pastry Stars, μιας ιταλικής οργάνωσης σεφ από χώρες με παράδοση στη ζαχαροπλαστική και τη σοκολάτα, όπως η Γαλλία και η Ελβετία, καθώς και η Ιαπωνία.
Γνωστός για το μινιμαλιστικό στιλ του, ο Marcolini έχει μετατρέψει τις σοκολάτες του σε πολυτελή δώρα. Μερικά κουτιά με τα περίφημα σοκολατάκια του πωλούνται ακόμη και πάνω από 100 ευρώ.
Ο σεφ εξάλλου δίνει ένα εκλεπτυσμένο πλεονέκτημα στις σοκολάτες, τα γλυκά, τα κέικ, τα macaroons και τις μαρμελάδες που δημιουργεί.
Έχει ανοίξει καταστήματα από τη Γερμανία μέχρι την Κίνα, που μοιάζουν με μπουτίκ υψηλών προδιαγραφών.
Μιλώντας για το βραβείο του, ο Marcolini είπε στο Reuters ότι το θεωρεί μία δικαίωση του «τρελού έργου του, που έχει στόχο την ανακαίνιση, μεταμόρφωση, αλλαγή, εκσυγχρονισμό του κόσμου της ζαχαροπλαστικής και του κόσμου της σοκολάτας».
Ο Marcolini, 56 ετών, γεννημένος στην πόλη Charleroi του Βελγίου, ίδρυσε την πρώτη του επιχείρηση στις Βρυξέλλες πριν από 25 χρόνια.
«Βρισκόμαστε σε μια ζοφερή περίοδο. Νομίζω ότι το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε είναι να φτάσετε στο σπίτι με μια σοκολάτα, ένα κουτί πραλίνες, ένα κουτί με σοκολάτες», είπε ο βραβευμένος σεφ σχολιάζοντας την εποχή του κορωνοϊού.
Το Βέλγιο διαθέτει περισσότερες από 200 εταιρείες σοκολάτας, πάνω από 2.000 καταστήματα σοκολάτας και μουσεία, περιηγήσεις και εργαστήρια, όπως το μουσείο κακάο και σοκολάτας των Βρυξελλών.
Με πληροφορίες του Reuters