Σε ηλικία 86 ετών, ο Γιώργος Χατζηπαράσχος είναι ένας από τους τελευταίους αρτοποιούς στην Ελλάδα που φτιάχνει χειροποίητη ζύμη. Στο εργαστήριο του, από το 1958 μέχρι σήμερα και με τη βοήθεια της γυναίκας και του γιου του, συνεχίζει να παράγει ακούραστα και με απίστευτη μαεστρία παραδοσιακό φύλλο κρούστας και κανταΐφιού.
Την τέχνη του εκτιμούν τόσο οι ντόπιοι όσο και οι τουρίστες της πόλης που καθημερινά συρρέουν για να θαυμάσουν από κοντά την αυτοματοποιημένη πια από τα χρόνια τελετουργία της παραγωγής του, να αγοράσουν το χειροποίητο φύλλο του και να απολαύσουν τα γλυκά του.
Το Business Insider επισκέφθηκε το δημοφιλέστατο πια εργαστήρι του Γιώργου Χατζηπαράσχου, στην οδό Μανουήλ Βερνάρδου στην Παλιά Πόλη του Ρεθύμνου.
Πηγή: Business Insider