Το ζευγάρι πίσω από τα Google Maps επενδύει στην Ελλάδα

Το ζευγάρι πίσω από τα Google Maps επενδύει στην Ελλάδα Facebook Twitter
pixabay
0

O Λαρς Ράσμουσεν και η Ελομίδα Βισβίκη, είναι ζευγάρι τόσο στην δουλειά όσο και στη ζωή, δραστηριοποιούνται εδώ και χρόνια στην Google Maps και θα επενδύσουν στην Ελλάδα.

Ο Λαρς Ράσμουσεν, ο ιδρυτής της Google Maps, ξεκίνησε να υλοποιεί πριν από 20 χρόνια με τον αδελφό του την ιδέα να «προσαρμόσουν» τον χάρτη όλου του πλανήτη στον ηλεκτρονικό υπολογιστή δημιουργώντας ένα από τα πιο γνωστά app στον κόσμο, το Google maps. Η ελληνικής καταγωγής, σύζυγός του Ελομίδα Βισβίκη ήταν αυτή που παρότρυνε τον Ράσμουσεν να επενδύσει στη χώρα μας. Το ζευγάρι ζούσε για χρόνια στο Λονδίνο και μετά στη Νέα Υόρκη και σύμφωνα με την Καθημερινή μετακομίζουν με την ομάδα των συνεργατών τους στην Ελλάδα.

«Οι νεότερες γενιές των Ελλήνων που έχουμε γνωρίσει μέσα από τη δουλειά μας διαφέρουν από τους παραδοσιακούς Ελληνες. δήλωσε η κυρία Βισβίκη στην Καθημερινή, Όπως υποστηρίζει, δεν ενδιαφέρονται τόσο για την ασφάλεια μιας καλής θέσης εργασίας με την οποία θα περάσουν όλη τους τη ζωή, όπως οι πατεράδες τους. «Είναι φιλόδοξοι, περιπετειώδεις και θέλουν να κάνουν μεγάλα και ενδιαφέροντα πράγματα. Ιδιαίτερα τα παιδιά που έχουν ζήσει για πολλά χρόνια στο εξωτερικό μπορούν να δουν καθαρά και να αξιολογήσουν τα προτερήματα της Ελλάδας και συγχρόνως να αντιληφθούν και τα πλεονεκτήματα που τους προσφέρει η ζωή σε μεγάλες χώρες της Ευρώπης, στην Αμερική ή στον Καναδά. Και ο στόχος της χώρας, νομίζω, δεν είναι να φέρει πίσω αυτούς που έφυγαν· αλλά να τους δώσει τη δυνατότητα να έρχονται στην Ελλάδα και να ξαναφεύγουν, εάν βρουν κάτι που τους ενδιαφέρει, και μετά να ξαναγυρίζουν. Και να ξαναφεύγουν. Και μετά να επιστρέφουν» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Σχετικά με την επένδυση στη χώρα μας ο ιδρυτής της Google Maps, τόνισε στην Καθημερινή ότι η Ελλάδα αυτή τη στιγμή έχει καλύτερο όνομα απ' ό,τι είχε το Σίδνεϊ πριν από 20 χρόνια «όταν σχεδιάζαμε εκεί το Google maps». Και προσθέτει: «Και εκεί, όταν αποφάσισα να πάω όλοι με αποθάρρυναν, γιατί οι άνθρωποι, λέει, είναι συνεχώς στις παραλίες, κάνουν μπάνιο, πίνουν μπίρες και δεν έχουν όρεξη για δουλειά. Στο Σίδνεϊ, όμως, σήμερα υπάρχουν αρκετές εταιρείες υψηλής τεχνολογίας, δισεκατομμυρίων δολαρίων η κάθε μία. Στην Ελλάδα δεν υπάρχουν ακόμη τέτοια «success stories» εταιρειών υψηλής τεχνολογίας, αλλά ήδη έχει προσελκύσει αρκετές πολλά υποσχόμενες νεοφυείς επιχειρήσεις, δημιουργώντας μια πρώτη «μαγιά».

Από την πλευρά της η κυρία Βισβίκη σημείωσε ότι στη μετά κορωνοϊό εποχή, η Ελλάδα μπορεί με τις ομορφιές της να προσελκύσει επενδύσεις τεχνολογίας, «ειδικά όταν δίνει και φορολογικά κίνητρα». «Πιστεύω πως η χώρα έχει μια μεγάλη ευκαιρία μπροστά της. Βρίσκεται πλέον σε ένα επίπεδο που μπορεί να γίνει η βάση τέτοιων εταιρειών τεχνολογίας, και το στοίχημά της είναι να καταφέρει να γίνει πιο φιλική με τους τεχνολογικούς μετανάστες. Να δημιουργήσει δηλαδή ένα «πακέτο υποδοχής» –σαν αυτό που έχουν στήσει άλλες χώρες, π.χ. η Εσθονία– που βοηθά τους νεοεισερχόμενους στα πρώτα τους βήματα ώστε να ενταχθούν γρηγορότερα στην καθημερινή ζωή της χώρας». 

Σε αυτή τη φάση, οι δύο επενδυτές επεξεργάζονται ένα νέο πρότζεκτ, μια νέα τεχνολογία, όπως εξηγούν, βάσει της οποίας η ηχογραφημένη μουσική θα ακολουθεί τη διάθεση αυτού που την ακούει. «Θα προσαρμόζεται στον χρόνο, στο περιεχόμενο και στην περίσταση».

Οικονομία
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ