ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
30.12.2020 | 11:38

Δεν συμφωνώ καθόλου

Φίλες μου που ασχολούνται με θετικές επιστήμες χρησιμοποιούν τη φύση των σπουδών τους για να δικαιολογησουν το γεγονός ότι κρατούν ακόμα απόψεις που ανήκουν σε έναν άλλο αιώνα, η για να δικαιολογησουν αμάθεια η ημιμάθεια.. Το επιχείρημα τους είναι ότι εγώ είναι λογικό να ενημερώνομαι παραπάνω για ζητήματα, να ψάχνω πιο πολύ τα πράγματα, να αποκτώ πιο πολλές γνώσεις σχετικά και να ενδιαφέρομαι γενικά καθώς ασχολούμαι με ανθρωπιστικες επιστήμες , ενώ εκείνες είναι λογικό να μη συμμετέχουν σε όλα αυτά γιατί δεν είναι τέτοια η φύση της σχολής τουςΣυμφωνώ στο ότι τα άτομα των ανθρωπιστικων επιστημών αναπόφευκτα πολλές φορές εμβαθύνουν σε κοινωνικά ζητήματα όμως είμαι εντελώς αντίθετη σε αυτό που παρουσιάζουν.. Όποιος ενδιαφέρεται, όποιος θέλει να αποκτήσει περισσότερες γνώσεις το κάνει και ασχολείται. Το θεωρώ απαράδεκτο να χρησιμοποιούν τις σπουδές τους για να δικαιολογησουν μισογυνιστικες απόψεις, αμάθεια σε κοινωνικά ζητήματα και έλλειψη γνώσεων σε πράγματα τα οποία πρέπει να θεωρούνται δεδομένα πλέον. Δικαιολογούν τις παρωπίδες που φοράνε, παρουσιάζουν σαν πρόβλημα τη σχολή τους ενώ το πρόβλημα εξ αρχής είναι οι ίδιες.. Και το λέω αυτό γιατί έχω έναν αδελφό που είναι λύκειο σε θετική κατεύθυνση και όμως ενδιαφέρεται για τέτοια ζητήματα.. Και αντίθετα έχω συμφοιτητές που δεν ψάχνουν παραπάνω από τι αφορά το διάβασμα για ένα συγκεκριμένο πχ μάθημα Επομένως ίσως οι ανθρωπιστικες επ. δίνουν ένα παραπάνω κίνητρο η σε σπρώχνουν κάπως να ασχοληθείς με το τι συμβαίνει γύρω σου, ομως έχει να κάνει και με το ίδιο το άτομο και το κατά πόσο ενδιαφέρεται να ωριμάσει, να μην μείνει στάσιμο και να μην πορεύεται με τις απόψεις που του έχουν πλασάρει οι δικοί του (οι οποίες καλώς οι κακώς, αρκετές φορές είναι αναχρονιστικες )
2
 
 
 
 
σχόλια
Οι ανθρωπιστικές (επιστήμες)είναι παράγωγο της λέξη άνθρωπος πες τις φίλες.Όπως επίσης έχει ομοριζες την λέξη ανθρωπιά και την ανθρωπότητα. Αν τούτες δεν ανήκουν σε αυτό το σύνολο τότε πρόβλημα τους, ας βυθιστούν στο μεγαλείο του χψ'.
Scroll to top icon