Κορωνοϊός: Αυστηρότερα μέτρα και παράταση του lockdown στη Γερμανία

Κορωνοϊός: Αυστηρότερα μέτρα και παράταση του lockdown στη Γερμανία Facebook Twitter
EPA
0

Αυστηροποίση των περιοριστικών μέτρων και παράταση του lockdown, στο πλαίσιο της αντιμετώπισης της πανδημίας της covid-19, αποφάσισαν στη Γερμανία σήμερα, Τρίτη 5 Ιανουαρίου, η καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ και οι πρωθυπουργοί των κρατιδίων. 

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Spiegel κατά τη διάρκεια της σημερινή τους τηλεδιάσκεψη, συμφώνησαν  ότι σε περιοχές με συχνότητα εμφάνισης άνω των 200 κρουσμάτων ανά 100.000 κατοίκους θα υπάρχει περιορισμός του εύρους κίνησης στα 15 χιλιόμετρα γύρω από τον τόπο κατοικίας.

 

Νέο περιορισμός στις μετακινήσεις 

  

Συγκεκριμένα, η κ. Μέρκελ και οι πρωθυπουργοί των κρατιδίων συμφώνησαν ότι σε περιοχές με συχνότητα εμφάνισης άνω των 200 κρουσμάτων ανά 100.000 κατοίκους εντός 7 ημερών, τα ομοσπονδιακά κρατίδια θα παίρνουν τοπικά μέτρα. Αυτά περιλαμβάνουν ιδίως τον περιορισμό του εύρους κίνησης στα 15 χιλιόμετρα γύρω από τον τόπο κατοικίας. Εξαιρέσεις θα γίνονται μόνο εάν υπάρχει σοβαρός λόγος. 

 

Παράταση του lockdown

Οι υφιστάμενοι περιοριστικοί κανόνες για την αντιμετώπιση του κωρονοϊού θα παραμείνουν σε ισχύ μέχρι το τέλος Ιανουαρίου, ενώ γίνονται αυστηρότεροι σε ορισμένα σημεία, αναφέρει το δημοσίευμα.

Αυτό προκύπτει από σχέδιο ψηφίσματος για τη τηλεδιάσκεψης, το οποίο βρίσκεται στη διάθεση του Spiegel.

Οι πρωθυπουργοί των ομοσπονδιακών κρατιδίων και η καγκελάριος Μέρκελ προφανώς έχουν ήδη αποφασίσει στη σημερινή τηλεδιάσκεψη να παρατείνουν το τρέχον lockdown μέχρι τις 31 Ιανουαρίου, αλλά είναι πιθανόν αυτό να παραταθεί και μετά την 31 Ιανουαρίου, από την 1η Φεβρουρίου, σύμφωνα με πληροφορίες του περιοδικού «Business Insider» (έκδοση Τετάρτη).

Σύμφωνα με το εν λόγω περιοδικό ενδεχομένως στις 27 Ιανουαρίου θα ληφθεί απόφαση για νέα παράταση του lockdown από την 1η Φεβρουαρίου. Ότι αυτό θα συμβεί θεωρείται πιθανό, αφού στο σημερινό σχέδιο ψηφίσματος, οι εκπρόσωποι της ομοσπονδίας και των κρατιδίων προετοιμάζουν ήδη τους Γερμανούς για περιορισμούς πέραν του Ιανουαρίου.

«Ωστόσο, οι μήνες Ιανουάριος, Φεβρουάριος και Μάρτιος θα απαιτήσουν σημαντική υπομονή και πειθαρχία από όλους», αναφέρεται στο προσχέδιο.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, Der Spiegel και Business Insider 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εάν έχει κλαπεί ο χρυσός των ΗΠΑ από το Φορτ Νοξ, ρωτούν Τραμπ και Μασκ

Διεθνή / Εάν έχει κλαπεί ο χρυσός των ΗΠΑ από το Φορτ Νοξ, ρωτούν Τραμπ και Μασκ

Πρέπει να πάμε εκεί και να διαπιστώσουμε εάν είναι εκεί όντως ο χρυσός, επιμένει ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο - «Ίσως ο Μάσκ θέλει να δει πώς μοιάζει ο πλούτος του στην πραγματικότητα»
LIFO NEWSROOM
Φράχτη μήκους 8,5 χλμ. κατασκευάζει στον Έβρο και η Τουρκία

Διεθνή / Φράχτη μήκους 8,5 χλμ. κατασκευάζει στον Έβρο και η Τουρκία

Ο νομάρχης της Αδριανούπολης, Γιουνούς Σεζέρ, ανακοίνωσε ότι έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία των διαγωνισμών και τα έργα προχωρούν με την υποστήριξη του υπουργείου Εσωτερικών και του υπουργείου Άμυνας
LIFO NEWSROOM
Επτά σημεία από την ομιλία Τραμπ στο Κογκρέσο: «Ο πρόεδρος ακόμη δεν άρχισε»

Διεθνή / Επτά σημεία από την ομιλία Τραμπ στο Κογκρέσο: «Ο πρόεδρος ακόμη δεν άρχισε»

Εκστασιασμένοι Ρεπουμπλικανοί και αποσβολωμένοι Δημοκρατικοί παρακολούθησαν τον Τραμπ να αναφέρεται στην Ουκρανία, τους δασμούς, τη Γροιλανδία και τον Παναμά, τις πολιτικές DEI και, φυσικά, στον Έλον Μασκ
LIFO NEWSROOM
Η Κίνα απαντά στους δασμούς Τραμπ: Αν οι ΗΠΑ θέλουν πόλεμο, θα πολεμήσουμε μέχρι τέλους

Διεθνή / Η Κίνα απαντά στους δασμούς Τραμπ: Αν οι ΗΠΑ θέλουν πόλεμο, θα πολεμήσουμε μέχρι τέλους

Είμαστε έτοιμοι για οποιοδήποτε είδος πολέμου, απαντά το Πεκίνο, αποδεικνύοντας ότι μία υπερδύναμη είναι σαν τη γυναίκα του Καίσαρα: πρέπει και να είναι ισχυρή και να φαίνεται
LIFO NEWSROOM