ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
29.1.2021 | 19:23

Δέν την αντέχω

Για άλλη μιά φορά η μητέρα μου άνοιξε την πόρτα και μπήκε απροειδοποίητα στο δωμάτιο μου.Εκείνη την ώρα άλλαζα,και ένιωσα πολύ άσχημα.Το έχει κάνει και άλλες φορές,της έχω πεί ότι δέν μου αρέσει,αλλά δέν καταλαβαίνει.Της είπα με έντονο τρόπο να κλείσει την πόρτα,και το έκανε.Όταν βγήκα ήμουν τόσο νευριασμένη,που φώναζα.Με άκουσε,και μου είπε ότι νόμιζε πως διάβαζα εκείνη την ώρα,και ότι δέν πρέπει να ντρέπομαι γιατί είναι η μητέρα μου κι εγώ η κόρη της.Όταν ο αδελφός μου που είναι 17 έχει κλειστή την πόρτα του δωματίου του,πάντα του μιλάει απ'έξω,εμένα που είμαι 20,γιατί δέν με σέβεται;Έχω αγόρι,και ακόμα και σ'αυτόν έχω βάλει όρια για το τί θέλω ή δέν θέλω,και το έχει καταλάβει.Πώς γίνεται να μήν το καταλαβαίνει η ίδια μου η μάνα;Δέν θέλω να έχουμε συγκρούσεις για τέτοια θέματα,και έχω στεναχωρηθεί πολύ μετά απ'αυτό.
3
 
 
 
 
σχόλια
Δεν έχεις κλειδί υποθέτω. Γνωρίζω περιπτώσεις που όσο τα παιδιά ήταν στο πατρικό τους, βάζανε πίσω από την πόρτα τραπέζια και άλλα αντικείμενα για να μη μπορεί να μπει η μαμά απροειδοποίητα. Πάρε ένα μικρό ξύλο και σφήνωσέ το κάτω από την πόρτα ώστε να μην μπορεί να την ανοίξει. Ακόμη καλύτερα αγόρασε αυτό το τρίγωνο (δεν ξέρω πως το λένε) που κάνει αλάρμ για να ειδοποιεί αν επιχειρήσει να μπει κλέφτης στο σπίτι. Δεν κάνει μόνο για εξώπορτες και δεν είναι ακριβό. Μην φωνάζεις και μην σπας τα νεύρα σου, όταν σου λέει ότι είσαι κόρη της και δεν πρέπει να ντρέπεσαι (δεν ντρέπομαι πές της, φοβάμαι τους βάρβαρους) κάθε συζήτηση είναι περιττή.
Έχεις απόλυτο δίκιο ότι η μητέρα σου πρέπει να μάθει να σέβεται τα όριά σου. Άραγε η πόρτα του δωματίου σου δεν κλειδώνει; Αν ναι, κλείδωσε. Κανένας δεν μπορεί να μπαίνει απροειδοποιητα στον προσωπικό σου χώρο.Τουλάχιστον η μητέρα σου με βάση όσα λες μπήκε στο δωμάτιό σου ενώ άλλαζες χωρίς να ξέρει τι κάνεις εκείνη τη στιγμή. Θέλω να πω ότι το πρόβλημα είναι ότι δεν σέβεται την ιδιωτικοτητα σου. Το τονίζω γιατί υπάρχουν και μαμάδες που μπαίνουν στο δωμάτιο των παιδιών τους ενώ αλλάζουν, ακριβώς γιατί ξέρουν ότι εκείνη την ώρα αλλάζουν και θέλουν να τα δουν γυμνά, ή για παράδειγμα μπαίνουν στο μπάνιο ενώ τα παιδιά τους κάνουν ντουζ για τον ίδιο λόγο. Εκεί τα πράγματα είναι διαφορετικά και φυσικά δεν λύνονται απλώς με ξεκαθάρισμα των ορίων.
Scroll to top icon