Μυτιλήνη: Καθηγήτρια αρνείται να βάλει μάσκα στην τάξη - Ενθαρρύνει και τους μαθητές

Μυτιλήνη: Καθηγήτρια αρνείται να βάλει μάσκα στην τάξη - Ενθαρρύνει και τους μαθητές Facebook Twitter
Φωτογραφία αρχείου. EUROKINSSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ
0

Προσφυγή στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Μυτιλήνης εναντίον καθηγήτριας που φέρεται να αρνείται τη χρήση μάσκας μέσα στην τάξη αλλά και έξω από το Γυμνάσιο, όπου διδάσκει.

Σύμφωνα με τοπικά δημοσιεύματα, εκπαιδευτικός του 3ου Γυμνασίου Μυτιλήνης δεν φοράει μάσκα μέσα και έξω από τις αίθουσες διδασκαλίας, επικαλούμενη ότι της κάνει κακό, ενώ καταγγέλλεται επίσης ότι ενθαρρύνει τους μαθητές της να κάνουν το ίδιο.

Επιπλέον φέρεται να αρνείται να ανοίξει τα παράθυρα της αίθουσας όπως πρέπει να πράξει, σύμφωνα με τις εντολές του Υπουργείου Παιδείας αναφορικά με τα μέτρα προστασίας στα σχολεία κατά του κορωνοϊού. 

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η εν λόγω εκπαιδευτικός προπαγανδίζει ανοικτά κατά της χρήσης μάσκας μέσα και έξω από το σχολείο παρά τις παρατηρήσεις που έχει δεχθεί από τον Διευθυντή του 3ου Γυμνασίου αλλά και άλλους Διευθυντές Σχολείων όπου διδάσκει προκειμένου να συμπληρώσει το ωράριο της, ενώ παρατηρήσεις έχει δεχθεί και από τον Προϊστάμενο Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Τίμο Θεοφανέλλη.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι εναντίον της υπάρχει προσφυγή στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Μυτιλήνης, ενώ της έχει γίνει γνωστό ότι θα κινηθεί η διαδικασία της αυτόφωρης σύλληψης.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δημήτρης Παπανικολάου: «Όταν απλώνεις ένα φως, αυτό το φως πάει παντού»

Ελλάδα / Το μέλλον της συμπερίληψης στη συζήτηση του Τhe Upfront Initiative στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών

Ο διακεκριμένος παλαίμαχος διεθνής καλαθοσφαιριστής Δημήτρης Παπανικολάου μίλησε για την οικογενειακή του εμπειρία σε σχέση με τον αυτισμό, στα πλαίσια του 10ου Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών
LIFO NEWSROOM